Onze Rode Duivels speelden een historisch WK en haalden een Bronzen medaille met een Gouden randje. Enkel Wereldkampioen Frankrijk leek iets sterker te zijn. Al is de manier waarop voor velen niet echt een Kampioen waardig en zullen we met zen allen de komende periode bij het binnenrijden van ons buurland toch met een wrange nasmaak terugblikken op dit WK.

In een WK waarin de ene favoriet na de andere sneuvelde en het sterk voetballende Kroatië de finale bereikte, is het toch een straffe prestatie om uit 32 ploegen de eindwinnaar te voorspellen. 37 deelnemers van de pronostiek WK 2018 gokten op Frankrijk en onze Zuiderburen stonden daarmee toch op plaats 4 bij de Geel-Rode Bookmakers.

In het individuele klassement werd het zowaar een ex aequo voor de eerste plaats. Zowel Christel Van den Velde als Kathleen Van Akeleyen behaalden behaalden maar liefst 191 punten. Bij de schiftingsvraag was Christel slechts 6 doelpunten verwijderd van het correcte aantal, Kathleen zat haar op de hielen met 9 doelpunten verschil. Vrouwen boven dus in de pronostiek!
De grote winnaar van de pronostiek WK 2018 werd op deze manier Christel Van den Velde! Ze mag eerstdaags de mooie prijs van 354 euro haar richting zien uitkomen, proficiat Christel !
Vallen eveneens in de prijzen: Kathleen Van Akeleyen (236 euro) en Fabrice Beigne (118 euro). Proficiat!

In het groepsklassement werd het een boeiende strijd. Capelderij vzw stond al een tijdje aan de leiding maar geen enkele van hun deelnemers had Frankrijk als kampioen voorspeld. We denken dat we de Belgen gevonden hebben die toch blij waren met Franse winst: KBC Aartselaar. Hun 5 beste deelnemers haalden een gezamenlijke score van 851 punten en ze worden op die manier beloond met een biermand ter waarde van 50 euro. Geniet ervan!
Ze worden (reeds op ruime achterstand) gevolgd door Dierickx Leys Private Bank (823 punten) die net een puntje meer haalden dan de A-kern van KSV Bornem. Deze groepen ontvangen respectievelijk 3 flessen cava (Dierickx Leys) en een magnumfles cava (A-kern).

Proficiat aan de winnaars en dankjewel aan alle deelnemers voor deze mooie editie van de WK-pronostiek. Wie weet tot binnen 2 jaar tijdens het EK 2010 ?