zat
22
feb
2020
19u30
KVC Wingene
KSV Bornem
Eerste elftal
Competitie - 1ste Provinciale

Tweede driepunter met veel overgave

Na de zware pandoering (0-8) tegen leider KVV Zelzate vorige week was er voor coach Danny De Sager andermaal enig mentaal oplapwerk met het oog op de verplaatsing naar KVC Wingene. Voor deze wedstrijd kon hij een beroep doen op nieuwkomer Baris Kizilboga die als vrije speler onlangs een contract tekende bij KSV Bornem. Ook de supporters hadden er zin in, bij aanvang van hun jaarlijkse daguitstap naar Brugge verorberden ze een koffiekoek in de vorm van een acht om de kater van vorige week weg te spoelen.

Op het oneffen veld van Wingene begon KSV Bornem met heel veel goesting. De eerste grote kans ging meteen tegen de touwen. Het was in de tribune even zoeken wie de doelpuntenmaker was (volgens velen leek dit nieuwkomer Kizilboga), op het scheidsrechtersblad stond Zouheir Saih vermeld die met een mooie en rake kopbal ex-KSVB doelman Jordy Maes voor een eerste maal wist te vloeren (4’). Rond het kwartier plaatste Wingene na een hoekschop de bal net naast doel (12’) en kwam Robbe Meeus prima tussen op een knal van Rushiti (15’). Met de steun van het talrijk opgekomen Bornempubliek (dat duidelijk in de meerderheid was) bleef KSVB druk zetten. Na een aanval uit het boekje kon Kevin De Man net niet zuiver genoeg meegeven op Redan El Madani (13’). Even later zet Mohamed Ben Liou zich centraal door maar is doelman Maes goed uitgekomen (16’). Bornem blijft gaan en Kizilboga zet zich door tot de achterlijn en legt terug op Tibo Vanmeulder maar die duwt de bal rakelings naast doel (17’). Halfweg de eerste helft plaats Mohamed Ben Liou een vrije trap over doel (24’). Twee minuten later gaat de bal na een zeer lichte fout van Kizilboga op de stip en kiest Meeus de verkeerde hoek bij de 11-meter van Rushiti: 1-1 (26’). Wingene heeft nog een kansje via een kopbal van dichtbij op Meeus (28’). De betere mogelijkheden zijn echter voor KSVB via Gilles De Sager (Maes plukt, 31’); Mohamed Ben Liou die de bal goed afsnoept van zijn tegenstander maar niet meteen kan afspelen (38’); schotje El Madani metertje naast doel (39’); El Madani en De Man zetten goed druk maar El Madani kan zijn ploegmaat net niet alleen voor doel zetten (44’).

De tweede helft is 5 minuten aan de gang wanneer Kizilboga gehaakt wordt in het strafschopgebied. Ook hier gaat de bal op de stip en El Madani trapt beheerst de 1-2 tegen de touwen (50’). Enkele minuten later werkt een thuisverdediger een voorzet van El Madani bijna in eigen doel (54’). Diezelfde El Madani omspeelt op het uur de doelman maar zijn trap uit scherpe hoek hobbelt millimeters naast het doel, ook De Man kon er zijn voet net niet tegen zetten. Wingene was heer en meester in het naar achter spelen van de bal, wanneer ze toch eens een keer naar voor geraakten stond Meeus paraat om een schuiver uit de hoek van het doel te halen (62’). Naast meevoetballen moest Maes ook regelmatig zijn kunnen tonen (die wie allen al lang kennen) zo onder andere op een plaatsbal van Mohamed Ben Liou op aangeven van Souhail Zarouali. Halfweg tweede helft neemt Kizilboga een hoekschop meteen op de slof maar opnieuw haalt Maes hem uit de winkelhaak (67’). In de fase erop draait El Madani de bal net naast doel. In de slotminuten was er andermaal een goede redding van Meeus nodig op een poging van Wingene, randje buitenspel (88’).

KSV Bornem behaalde na 22 wedstrijden zijn tweede overwinning (de eerste maal op verplaatsing). En het moet gezegd: een meer dan verdiende overwinning. Er was inzet, creativiteit en vooral veel goesting om er iets van te maken. Het plannetje klopte, de pionnen stonden goed en van die 0-8 pandoering van de week voordien was absoluut niets meer te merken. Chapeau aan het hele team voor deze mentale weerbaarheid! En het feestje achteraf, dat ging gewoon verder in de plaatselijke kantine waar zowaar een polonaise werd opgezet. Vreugde en verdriet, het ligt soms zo dicht bij elkaar. Maar blijven werken en blijven geloven dat alles ooit beter wordt maakt van voetbal een feest. En de koffiekoek in de vorm van een acht die de supporters tijdens de ochtend opaten werd symbolisch omgetoverd tot de 8 punten die KSV Bornem nu telt in het klassement.
 
Basis
speler
Maes (D)
speler
Vermeulen
speler
Nalli
speler
Vandewiele
speler
Vanmaele
speler
Van Roose
speler
Flederick (K)
  18'
speler
Hoornaert
speler
Rushiti
  70'
  26' (pen.) 
speler
Neuvroen
  88'
speler
Cornette
Bank
speler
Vanhelsuwé (D)
speler
Lauwrensens
  70'
speler
Van Droogenbroeck
  88'
speler
Van Buynder
  18'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Robbe Meeus (D)
speler
Steve Van Den Mooter
  83'
speler
Gilles De Sager (K)
speler
Zouheir Saih
  46'
  3' 
speler
Souhail Zarouali
speler
Karim Ben Liou
speler
Baris Kizilboga
speler
Mohamed Ben Liou
speler
Kevin De Man
  68'
speler
Redan El Madani
  50' (pen.) 
speler
Tibo Vanmeulder
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Mehdi Alim
  46'
speler
Vincent Aps
  68'
speler
Thomas De Clercq
  83'ScheidsrechterRune Ghijselincks
Grensrechter 1Luc Tandt
Grensrechter 2Kris Messely

 • 3'
   0-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Zouheir Saih 
  speler
 • 5'
  KVC Wingene
  Cornette
  speler
 • 18'
  KVC Wingene
  Flederick
  speler
 • KVC Wingene
  Van Buynder
  speler
 • 26'
   1-1   GOOOAALLL
  KVC Wingene
   Rushiti 
  PENALTY
  speler
 • 46'
  KSV Bornem
  Zouheir Saih
  speler
 • KSV Bornem
  Mehdi Alim
  speler
 • 50'
   1-2   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Redan El Madani 
  PENALTY
  speler
 • 54'
  KVC Wingene
  Vandewiele
  speler
 • 56'
  KVC Wingene
  Vermeulen
  speler
 • 68'
  KSV Bornem
  Kevin De Man
  speler
 • KSV Bornem
  Vincent Aps
  speler
 • 70'
  KVC Wingene
  Rushiti
  speler
 • KVC Wingene
  Lauwrensens
  speler
 • 83'
  KSV Bornem
  Steve Van Den Mooter
  speler
 • KSV Bornem
  Thomas De Clercq
  speler
 • 87'
  KSV Bornem
  Vincent Aps
  speler
 • 87'
  KVC Wingene
  Neuvroen
  speler
 • 88'
  KVC Wingene
  Neuvroen
  speler
 • KVC Wingene
  Van Droogenbroeck
  speler
 • 90'
  KVC Wingene
  Neuvroen
  speler
 • 90'
  KVC Wingene
  Vanmaele
  speler

 

KSVB zaterdag naar VC Wingene via ommetje naar Brugge

Valt er dit seizoen sportief niet veel eer meer te rapen voor KSV Bornem, toch wil supportersclub Geel-Rood er komende zaterdag nog een leuke dag van maken. Ter gelegenheid van de verplaatsing naar het West-Vlaamse VC Wingene werd daar een ‘toeristische uitstap’ van gemaakt met bezoek aan het mooie stadscentrum van Brugge. De dag wordt dan afgesloten met de avondwedstrijd in Wingene bij de club van onze doelman van vorig seizoen Jordy Maes. In de voorbije seizoenen was VC Wingene een top 5-ploeg, maar momenteel zijn ze ook weggezakt naar de 10de plaats in de rechterkolom. Van hun 28 punten behaalden zij er 19 op eigen terrein: 5 keer gewonnen en 4 maal een 1-1 gelijkspel, naast 2 verliespartijen. Op Bornem en Oostnieuwkerke na heeft Wingene de minst scorende aanval van de reeks, een doelpuntenfestijn ligt dus niet in de lijn van de verwachtingen.

Dat het ons KSV Bornem momenteel niet voor de wind gaat en degradatie naar 1ste provinciale vast staat, dat weten wij al een tijdje. Maar in ‘Voetbalmagazine’ van een paar weken terug was er een pagina gewijd aan… VC Wingene, waar er dus blijkbaar ook ernstige problemen zijn (en dus niet alleen in Bornem). De voorbije seizoenen draaiden zij telkens bovenaan de rangschikking mee en dat heeft geld gekost, terwijl er ook steeds meer sponsors afhaken richting het nabije Club Brugge. Daarom heeft VC Wingene nu al besloten om komend seizoen vrijwillig van 3de Amateurs naar 4de provinciale af te dalen. De focus wordt dan gelegd op de jeugdwerking en het aflossen van de schulden, en het is de bedoeling om uitsluitend met eigen jeugd te spelen. Als je het zo leest, een bijna gelijkaardig verhaal als dat van KSV Bornem dat weliswaar ‘maar’ naar 1ste provinciale zakt.

En er zijn nog andere amateurclubs in die situatie, ze worden geconfronteerd met minder toeschouwersaantallen én voor dat niveau te hoge spelerslonen. Dat FC Duffel in 2de Amateurs al is gestopt met spelen en volgend seizoen herbegint in 1ste provinciale is geweten. Maar dat blijkt ook het geval te zijn met KVV Vosselaar (eveneens 2de Amateurs) dat geen licentie aanvraagt en vrijwillig naar 1ste provinciale zal zakken. En ook ASV Geel (2de Amateurs) heeft financiële problemen en laat spelers en staf vertrekken, al is het (nog) niet duidelijk of ook zij vrijwillig gaan dalen. Het belooft in ieder geval ‘druk’ te worden in 1ste provinciale Antwerpen, met de al zeker uit amateurafdelingen zakkende clubs Bornem, Duffel en Vosselaar (eventueel aangevuld met Geel) op komst.
 

Voor deze verplaatsing organiseert supportersclub Geel-Rood een supportersbus:

Vertrekuur: 8u00
Plaats vertrek: parking KSV Bornem (Breevendreef)
Info: DAGUITSTAP naar Brugge. Meer info: daguitstap Brugge
Iedereen welkom!

Info en inschrijvingen: Supportersbus

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 15-02-2020 19:30 en 22-02-2020 19:25.

David Steensens werd de winnaar met 6 punten op 51 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zaterdag 25 juli 2020
Vriendschappelijk

2 - 6

Kalfort Puursica

KSV Bornem


zondag 6 september 2020
Speeldag 1

15:00

KSV Bornem

K. Berg en Dal VV

1ste ProvincialeWed.PTN
1.   KVV OG Vorselaar0 0
2.   KSV Bornem0 0
3.   BSK Retie0 0
4.   KFC Eendracht Zoersel0 0
5.   KFC Nijlen0 0
6.   K. Ternesse VV0 0
7.   K. Berg en Dal VV0 0
8.   K. Kontich FC0 0
9.   SK Rapid Leest0 0
10.   K. Bevel FC0 0
11.   ASV Geel0 0
12.   FC Wezel Sport0 0
13.   K. Antonia FC0 0
14.   FC Oppuurs0 0
15.   KFC Ranst0 0
16.   KVV Vosselaar0 0
Volledig klassement
zaterdag 25 juli 2020
Vriendschappelijk

2 - 6

Kalfort Puursica

KSV Bornem


zondag 6 september 2020
Speeldag 1

15:00

KSV Bornem

K. Berg en Dal VV

1ste ProvincialeWed.PTN
1.   KVV OG Vorselaar0 0
2.   KSV Bornem0 0
3.   BSK Retie0 0
4.   KFC Eendracht Zoersel0 0
5.   KFC Nijlen0 0
6.   K. Ternesse VV0 0
7.   K. Berg en Dal VV0 0
8.   K. Kontich FC0 0
9.   SK Rapid Leest0 0
10.   K. Bevel FC0 0
11.   ASV Geel0 0
12.   FC Wezel Sport0 0
13.   K. Antonia FC0 0
14.   FC Oppuurs0 0
15.   KFC Ranst0 0
16.   KVV Vosselaar0 0
Volledig klassement