zat
18
jan
2020
19u30
KVK Ninove
KSV Bornem
Eerste elftal
Competitie - 1ste Provinciale

KSV Bornem volledig van de mat geveegd

Vorige week zorgde de eerste overwinning in 18 wedstrijden (3-1 tegen Overijse) voor een enorme boost en euforie. Het harde werken werd eindelijk beloond met 3 punten. De grote vraag was dan ook: heeft de ploeg hieruit het nodige vertrouwen getankt om op het veld van topploeg KVK Ninove opnieuw te stunten. De thuisploeg verloor tijdens het Bornemse stuntweekend zelf verrassend van voorlaatste Melsele.

KSV Bornem begon nog goed aan de wedstrijd en ontwikkelde de eerste doelkans nadat Redan El Madani zich doorzet op de flank, doorsteekt op Cantin Kassambala die op zijn beurt Tibo Vanmeulder kan bedienen en zijn poging rakelings naast het doel ziet gaan (2’). Na vijf minuten wedstrijd tracht Gilles De Sager een eerste Ninoofse aanval weg te werken. Hij raakt de bal echter ongelukkig waardoor hij via de onderkant van de lat mooi in de winkelhaak beland. En dan gaat het wel zeer snel, wat er dan op amper 11 minuten tijd gebeurd is ongezien op dit niveau! KSV Bornem laat zich letterlijk afslachten en Ninove scoort maar liefst 6 (!!!) doelpunten op 11 minuten tijd. De 2-0 werd aan de tweede paal binnen getrapt (7’); Souhail Zarouali maakte een haakfout en de bal ging terecht op de stip (9’, 3-0); lobbal die nog wordt aangeraakt door Robbe Meeus maar toch nog in doel dwarrelt (11’, 4-0) en waardoor Romero Gomez een zuivere hattrick lukt. Op het kwartier trapt Donmez een hoekschop in 1 tijd binnen (5-0) en een minuutje later dikt Lepage aan tot 6-0 (16’). Onwaarschijnlijk hoe zwak KSV Bornem hier stond te acteren en hoe iedere poging van de thuisploeg in doel leek te gaan. Na de vernedering in eigen huis tegen Eppegem (9-0) dachten we dat de bodem bereikt was, maar met deze tussenstand na amper 16 minuten werd er in Bornemse rangen gevreesd voor een nog groter horrorscenario. Goed halfweg eerste helft neemt Schamp een vrije trap, het wordt geen schampschot maar een wereldgoal, de bal gaat recht in de winkelhaak (24’, 7-0)! Vincent Aps probeert voor Bornem nog met een vrije trap hoog over doel (28’) en een 5-tal minuten later besluit Zarouali een assist te geven voor een volgend doelpunt. Hij legt de bal panklaar voor de voeten van Ndefe en die twijfelt niet om de 8-0 ruststand binnen te knallen (34’). Doelman Meeus voorkomt zowaar nog erger door een goeie redding en rebound die in corner wordt gewerkt (35’) en een duiksprong naar de winkelhaak (42’).

De tweede helft is nog maar 5 minuten bezig of Ndefe maakt er 9-0 van (50’). Meteen een evenaring van de grootste nederlaag van dit seizoen en de vraagt rest alleen: hoeveel scherper gaat Ninove dit betreurenswaardig record zetten. Wat de supporters vooral lijkt bezig te houden: hoe gaat Ninove het probleem van het scorebord oplossen want op dubbele cijfers is dit niet voorzien … De thuisspelers lijken dit begrepen te hebben en voor hen hoeft het allemaal niet zozeer, ze lijken tevreden met 9-0. Toch zijn er nog enkele pogingen maar Meeus duwt nog een knal op de lat (54’), Zarouali kopt nog een bal van de lijn (57’) en opnieuw Meeus redt met de voeten (66’). El Madani ziet nog een schot gekraakt (80’) en 6 minuten voor tijd zijn de dubbele cijfers er dan toch: 10-0. Paniek in het omroepersloket want wat nu gedaan met het scorebord? Nadat eerst de tijd opnieuw op 45 minuten werd gezet (nee, doe ons dat toch niet aan?) werd het scorebord gewoon opnieuw op 0-0 gezet. Vreugde dan ook bij de Bornemaanhang wanneer in de slotminuut Kassambala een afgeblokte bal nog in doel trapt en het scorebord zo op 0-1 komt te staan (89’, 10-1). In de allerlaatste seconde legt Romero Gomez met zijn vierde van de avond de 11-1 eindcijfers vast.

Gaf de overwinning tegen Overijse te veel vertrouwen aan onze jongens? Dat we opnieuw met beide voeten op de grond staan is nu wel duidelijk. Op 7 dagen tijd haalt KSV Bornem zijn veruit beste prestatie van het seizoen (3-1 winst tegen Overijse) en zijn veruit slechtste prestatie in jaren (11-1 verlies tegen Ninove). Ok, het klasseverschil was duidelijk en bij Ninove leek alles wat ze probeerden gewoon te lukken. Op 11 minuten tijd maar liefst 6 tegendoelpunten incasseren is beneden alle peil. Van de hemel naar de hel in 1 week tijd. Of hoe de euforie snel kan omkeren in diepe ontgoocheling. KSV Bornem werd vernederd door Ninove en had eigenlijk nog geluk dat de tegenstander respect had want de score had nog veel groter kunnen zijn. Ook een grote dank aan de thuissupporters die meeleefden met KSV Bornem en de zware vernedering die spelers, staf en supporters de komende twee weken dienen te verwerken. Want het voetbalvrije weekend van volgende week zorgt ervoor dat we nog even moeten wachten op een mogelijke rechtzetting van deze wanprestatie.
 
Basis
speler
Van Den Noortgaete (D)
speler
De Wannemaeker
  58'
speler
Bellon (K)
speler
Dönmez
  15' 
speler
Romero Gomez
     7' | 9' (pen.) | 11' | 90' 
speler
Schamp
  24' 
speler
Lepage
  16' 
speler
De Crick
speler
Lheureux
  58'
speler
Gillis
  84' 
speler
Ndefe
  58'
   34' | 50' 
Bank
speler
Monné (D)
speler
Ardans
  58'
speler
Hertveldt
  58'
speler
Emhandi
  58'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Robbe Meeus (D)
speler
Steve Van den Mooter
speler
Gilles De Sager (K)
speler
Yassir Zgaoui
  46'
speler
Zouheir Saih
speler
Souhail Zarouali
speler
Mohamed Ben Liou
  30'
speler
Vincent Aps
  46'
speler
Redan El Madani
speler
Tibo Vanmeulder
speler
Cantin Kassambala
  89' 
Bank
speler
Thibo De Bleser (D)
speler
Kevin De Man
  46'
speler
Thierry Ekangamene
  46'
speler
Karim Ben Liou
  30'ScheidsrechterJari Van Laere
Grensrechter 1Kurt Buysse
Grensrechter 2Semih Erikci

 • 5'
   1-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Gilles De Sager 
  OWN-GOAL
  speler
 • 7'
   2-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Romero Gomez 
  speler
 • 9'
   3-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Romero Gomez 
  PENALTY
  speler
 • 11'
   4-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Romero Gomez 
  speler
 • 15'
   5-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Dönmez 
  speler
 • 16'
   6-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Lepage 
  speler
 • 24'
   7-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Schamp 
  speler
 • 30'
  KSV Bornem
  Mohamed Ben Liou
  speler
 • KSV Bornem
  Karim Ben Liou
  speler
 • 34'
   8-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Ndefe 
  speler
 • 46'
  KSV Bornem
  Vincent Aps
  speler
 • KSV Bornem
  Yassir Zgaoui
  speler
 • KSV Bornem
  Kevin De Man
  speler
 • KSV Bornem
  Thierry Ekangamene
  speler
 • 50'
   9-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Ndefe 
  speler
 • 58'
  KVK Ninove
  De Wannemaeker
  speler
 • KVK Ninove
  Lheureux
  speler
 • KVK Ninove
  Ndefe
  speler
 • KVK Ninove
  Ardans
  speler
 • KVK Ninove
  Emhandi
  speler
 • KVK Ninove
  Hertveldt
  speler
 • 76'
  KVK Ninove
  Dönmez
  speler
 • 84'
   10-0   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Gillis 
  speler
 • 89'
   10-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Cantin Kassambala 
  speler
 • 90'
   11-1   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Romero Gomez 
  speler

 

KSV Bornem op bezoek bij ambitieuze promovendus VK Ninove

In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar 2020 is het KSV Bornem dan toch gelukt om een eerste seizoenszege te behalen. We mogen dat ‘eerder verrassend’ noemen, want de tegenstander was het vorige zomer gezakte Tempo Overijse dat graag terug zijn plaats in 2de Amateurs zou innemen. Bovendien werd in de heenronde ginds een 6-0 nederlaag opgelopen, zodat die 3-1 winst van KSVB vorige zondag niet evident was. Die gaf natuurlijk des te meer voldoening en zal een flinke ‘boost’ geven aan het vertrouwen van de jonge Bornemspelers. Niet dat er nu plots geloofd wordt dat de degradatie nog kan vermeden worden, dat zou wel een groot mirakel zijn. Maar wel dat de tegenstanders in de terugronde méér weerwerk mogen verwachten en niet zomaar 3 punten zullen mogen bijschrijven.

De volgende tegenstander is de ambitieuze promovendus VK Ninove die momenteel op een uitstekende 3de plaats staat. Na in mei 2018 via de eindronde uit 3de Amateurs te zijn gedaald, speelde de club in mei 2019 direct terug kampioen in 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen. Die kampioenenploeg werd behouden en aangevuld met enkele versterkingen, want voorzitter Dendoncker vindt dat Ninove wel een plaatsje in 2de Amateurs mag ambiëren. Hun hoofdtrainer is trouwens Jean-Pierre Van de Velde, een man die niet zo lang geleden nog T1 was bij FC Dender in 1ste Nationale. Hij heeft van VK Ninove een moeilijk te manoeuvreren ploeg gemaakt, die met slechts 15 geïncasseerde goals de beste verdediging van de reeks heeft. Dat wordt dus moeilijk scoren voor KSV Bornem. Opvallend is wel dat Ninove buitenshuis al 6 keer won en op eigen terrein ‘maar’ 4 keer. Er werd ‘thuis’ ook al 3 keer 1-1 gelijk gespeeld en 1 keer verloren (0-1 tegen Avanti Stekene). Indien VK Ninove die… steek niet had laten vallen, dan stonden ze nu zelfs op de 2de plaats.
 

Voor deze verplaatsing organiseert supportersclub Geel-Rood een supportersbus:

Vertrekuur: 17u15
Plaats vertrek: café De Hopschuur, Stationsstraat 11 te Bornem
Info: GEZAMENLIJKE bus met spelers
Iedereen welkom!

Info en inschrijvingen: Supportersbus

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 11-01-2020 19:30 en 18-01-2020 19:25.

Luc Verheyden werd de winnaar met 7 punten op 51 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 11 oktober 2020
Speeldag 5

2 - 4

SK Rapid Leest

KSV Bornem


1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement
zondag 11 oktober 2020
Speeldag 5

2 - 4

SK Rapid Leest

KSV Bornem


1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement