zon
17
nov
2019
14u30
KSV Bornem
FC Lebbeke
Eerste elftal
Competitie

1ste punt op eigen terrein tegen top-5 ploeg

Het op bezoek komende KFC Lebbeke was vorige week de top-5 binnen gekomen, zodat het jonge KSV Bornem weer voor een schier onmogelijke taak stond om verlies te vermijden. Na de 2-0 nederlaag van vorige week tegen toen voorlaatste HO Wolvertem Merchtem, verkoos men bij KSVB om niet meer naar de rangschikking te kijken. Beter is om iedere zondag die eerste overwinning na te jagen, die vermoedelijk niet veel zal helpen maar er toch eens moet komen. Zonder de zieke diepe spits Levy Maviluka werd dus niet direct iets verwacht tegen KFC Lebbeke, dat tot op 1 punt van de 3de was opgeklommen.
De logica werd gerespecteerd wanneer de bezoekers van meet af aan probeerden om Bornem onder druk te zetten. In het eerste halfuur leidde dat overwicht echter niet tot doelkansen, doelman Robbe Meeus moest enkel een laag schot van Maluka pareren (18’). In het slotkwartier van de eerste helft belandde dan wel een doelpoging van ex-Bornemspeler Martin op de deklat, en even later was het toch raak. Doelman Meeus kon een hard schot niet klemmen en in een poging om de bal alsnog te bemachtigen werd hij verrast door een lob van Maluka in de verste winkelhaak (35’, 0-1). Voor de pauze kon KSV Bornem daar geen enkele gevaarlijke actie tegenover zetten. Tibo Vanmeulder zette op slag van rust wel nog een ren in en een verdediger moest zijn schot in hoekschop verwerken (43’).

In de tweede helft hield KSVB gelijke tred met de bezoekers die ook geen doelkansen bij elkaar gespeeld kregen. Dacht KFC Lebbeke met die 0-1 de zege al binnen te hebben ? Altijd een gevaarlijke attitude, zelfs tegen een ploeg met nog maar 1 punt zo bleek, want zo lang het verschil maar 1 goal is bestaat de kans dat het alsnog een gelijkspel wordt. Na drie wissels te hebben uitgevoerd, herstelde Bornem het evenwicht helemaal. Ook op het scorebord want in de 80’ rende Souhail Zarouali op rechts langs de zijlijn, zwiepte de bal mooi voor doel waar de inlopende Zouheir Saih zijn voorzet in het dak van het doel deponeerde (1-1). Ondanks het verschil in de rangschikking zeker geen onverdiende gelijkmaker, en wellicht een opsteker voor deze jonge spelersgroep die er in moeilijke omstandigheden toch steeds de moed in houdt.

Dat dit gelijkspel voor het klassement niets uitmaakt, dat weten we. Bijna alle ploegen uit de rechterkolom sprokkelden immers punten. Zo wisten Stekene, Melsele en Wolvertem Merchtem alle drie zelfs te winnen ! Daardoor komen de West-Vlamingen van Oostnieuwkerke en Torhout ook in groot degradatiegevaar. Het is nu dus uitkijken naar de komende wedstrijd Torhout KM – KSV Bornem die op zaterdagavond zal gespeeld worden. Kan KSVB daar onder het kunstlicht een vervolg breien aan het mooie punt van zondag tegen een ploeg die misschien nerveus is geworden na de uitslagen van deze speeldag ?
 
Basis
speler
Robbe Meeus (D)
speler
Souhail Zarouali
speler
Gilles De Sager (K)
speler
Karim Ben Liou
speler
Mehdi Alim
  59'
speler
Kevin De Man
speler
Zouheir Saih
  80' 
speler
Vincent Aps
speler
Redan El Madani
speler
Tibo Vanmeulder
  70'
speler
Cantin Kassambala
  78'
Bank
speler
Thibo De Bleser (D)
speler
Kofi Appiah Denteh
  59'
speler
Mohamed Ben Liou
  78'
speler
Yassir Zgaoui
  70'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Van Der Taelen
speler
Van De Sompel
speler
Van Renterghem
speler
Van Damme
speler
Van Der Jeugt
speler
Kabera
speler
Ringoot
  71'
speler
Loriers
speler
Monday
  59'
speler
Martin
  59'
speler
Maluka
  35' 
Bank
speler
Aeyels
speler
Ben Abbès
  71'
speler
Sey
  59'
speler
Gyimah
  59'ScheidsrechterTom De Bruyne
Grensrechter 1Stijn Mertens
Grensrechter 2Mario Van De Walle

 • 35'
   0-1   GOOOAALLL
  FC Lebbeke
   Maluka 
  speler
 • 59'
  KSV Bornem
  Mehdi Alim
  speler
 • FC Lebbeke
  Martin
  speler
 • FC Lebbeke
  Monday
  speler
 • KSV Bornem
  Kofi Appiah Denteh
  speler
 • FC Lebbeke
  Gyimah
  speler
 • FC Lebbeke
  Sey
  speler
 • 64'
  KSV Bornem
  Kofi Appiah Denteh
  speler
 • 67'
  FC Lebbeke
  Maluka
  speler
 • 70'
  KSV Bornem
  Tibo Vanmeulder
  speler
 • KSV Bornem
  Yassir Zgaoui
  speler
 • 71'
  FC Lebbeke
  Ringoot
  speler
 • FC Lebbeke
  Ben Abbès
  speler
 • 78'
  KSV Bornem
  Cantin Kassambala
  speler
 • KSV Bornem
  Mohamed Ben Liou
  speler
 • 78'
  FC Lebbeke
  Kabera
  speler
 • 80'
   1-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Zouheir Saih 
  speler

 

Nu weer tegen top-5 ploeg: FC Lebbeke

Vorige zondag ging het jonge KSV Bornem dus ook met 2-0 (waarbij alweer een strafschop) tenonder op bezoek bij de toen voorlaatste: HO Wolvertem Merchtem. Daardoor is het verschil met de eerste ‘veilige’ plaats al tot een quasi onoverbrugbare kloof uitgegroeid. Zoals trainer Danny De Sager stelde, het heeft niet veel zin meer om nog naar de rangschikking te kijken. Beter is om iedere zondag die eerste overwinning na te jagen die er toch eens moet komen.

Al is het weer hoogst twijfelachtig of dat volgende zondag zal zijn. Het op bezoek komende KFC Lebbeke staat intussen immers ook in de top-5 op amper 1 punt van de 3de. Op verplaatsing pakten zij 7 punten op 15 na 2 nederlagen op Brakel en Zelzate, 2 zeges op Stekene en Jong Lede, en 1 gelijkspel op Wolvertem Merchtem. Die laatste 0-0 tegen de ploeg waar KSVB zondag op bezoek was, laat misschien een sprankeltje hoop voor onze jonge geel-roden. Al komt het gevaar wellicht van een ex-Bornemspeler die vorige zondag een hattrick scoorde tegen Melsele. Aanvaller Niels Martin speelde de terugronde van het seizoen 2014-2015 immers voor onze Breevenploeg.

KFC Lebbeke was in de zomer 2016 het resultaat van een fusie van Rapide Club Lebbeke, toen net gepromoveerd naar 3de Amateurs, en KSK Lebbeke, toen in 2de provinciale. Die beide clubs bevonden zich enkele jaren samen in 4de Nationale, toen zij ook drie seizoenen in dezelfde reeks vertoefden als KSV Bornem (1999-2000, 2000-2001 en 2002-2003). Daarna zakten zij terug weg naar de provinciale reeksen, tot in mei 2016 Rapide Club Lebbeke 2de eindigde in 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen en via de eindronde de promotie afdwong naar de toen net opgerichte 3de Amateurs. Die promotie werd dus direct gevolgd door voornoemde fusie tot KFC Lebbeke. In de 3de Amateurs toonde de fusieclub zich intussen een goede middenmoter: 9de in mei 2017; 6de in mei 2018; 8ste in mei 2019, en momenteel dus op de 5de plaats.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen FC Lebbeke op zondag 17 november 2019 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een FOOTLUNCH aan in onze Club 100.

- Glaasje cava aangeboden door de club
- Luxe kaas- en charcuteriebuffet
- Verrassingsdessert
- Koffie
Deze footlunch start om 11.30 uur.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 27 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen) kinderen tot 12 jaar betalen 15 euro.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 14 november 2019 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be

 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 09-11-2019 19:30 en 16-11-2019 19:25.

Kamiel Steensens werd de winnaar met 5 punten op 55 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede