zon
27
okt
2019
15u00
KVC Jong Lede
KSV Bornem
Eerste elftal
Competitie

Cijfers zeggen niet altijd alles

Op het veld van nummer 3 Jong Lede startte KSV Bornem met een onuitgegeven elftal. Zo verschenen onder andere Steve Van Den Mooter, Kevin De Man en Tibo Vanmeulder aan de aftrap. Thuisspeler Van Peteghem zorgde voor het eerste gevaar in de wedstrijd maar zijn afstandsschot ging een 2-tal meter over doel. Na amper 6 minuten pech voor KSV Bornem nadat een bal via een Ledense voet van richting verandert en enkele meters verder op de bovenarm van Van Den Mooter terecht komt. De bal gaat op de stip en De Landtsheer trapt de bal tegen de touwen, doelman Robbe Meeus zat nog in de goede hoek (1-0). Meeus moet zich na 20 minuten goed breed maken om een uitstekende kans van Lede met de voet te redden, maar buiten enkele povere schotjes komt Lede in deze eerste helft niet meer. Het is integendeel KSV Bornem dat verrast en op het veld van een kopploeg uit de reeks durft te voetballen. Ze leggen mooie combinaties op de mat en er is veel inzet en drang naar voren. Uit dit spel vloeien uiteraard doelkansen verder. Na een kwartier kon Levy Maviluka na zo’n mooie combinatie een aanlopende Vanmeulder net niet bereiken. Vanmeulder op zijn beurt stuurt halfweg eerste helft Maviluka diep, die kapt nog naar zijn andere voet en weg kans. Amper een minuut later dé kans op de gelijkmaker wanneer een gretige Vanmeulder de bal opzij legt tot bij Redan El Madani maar die schuift de bal millimeters naast de kooi! KSVB geeft niet op, El Madani zet zich door en stuurt Vanmeulder weg, die duikt de rechthoek binnen maar ziet zijn poging geblokt. Twee minuten voor rust scoort KSV Bornem dan toch, Maviluka werkt mooi af maar het feest gaat niet door wegens terecht buitenspel. Wie de kansen niet afmaakt krijgt meestal het deksel op de neus. Een efficiënt Lede deed dit dan nog eens op het ideale moment: op slag van rust. Hier mag de speler randje buitenspel wel doorgaan en de 2-0 ruststand tegen de touwen prikken.

De eerste 5 minuten van de tweede helft waren opnieuw voor KSV Bornem. El Madani trapt op doel maar wacht iets te lang en ziet zijn schot geblokt (48’). Na opnieuw een leuke combinatie trapt Zouheir Saih naast doel (50’). Vijf minuten later is er nogmaals een sterke doelman Meeus nodig wanneer de bal door de verdediging glijdt en iedereen er naast gaat behalve Meeus die met de voeten redding brengt. Maar amper een minuutje later is de wedstrijd dan toch gespeeld, na een mooie aanval werkt Lede het goed maar eenvoudig af: 3-0 (57’). KSV Bornem probeert nog wel maar grote kansen komen er niet meer. Vincent Aps trapt een vrije trap nog in de armen van de thuisdoelman (61’); een ingevallen Mohamed Ben Liou lobt de bal nog over de verdediging maar net te ver voor Vanmeulder (64’) en 10 minuten voor tijd gooit Maviluka de bal voor een lege kooi waar Aps hem net niet kan binnen duwen. Voor Lede knalt Hellinckx nog naast doel (66’) en schuift Ngoma de bal een metertje over doel (73’). De bal werd nog aangeraakt en op de hoekschop die hieruit volgt redt Meeus een kopbal nogmaals met de voet. Zo’n 5 minuten voor tijd herovert Gilles De Sager prima de bal van een doorgebroken speler, maar wanneer hij die opnieuw knullig verspeelt begaat hij een overtreding en gaat de bal (ditmaal terecht) voor een tweede maal op de stip. Meeus zit er nog met de vingertoppen aan maar Pieren maakt er zo 4-0 van. En dan gaat het snel want nog geen minuut later glipt diezelfde Pieren door de buitenspelval en schuift hij de 5-0 eindstand nog onder Meeus in doel.

KSV Bornem speelde een aangename eerste helft en toonde de wil en gretigheid om er iets van te maken. Ook de thuissupporters waren het er over eens: dit KSV Bornem is geen ploeg om troosteloos onderaan te bengelen. Het voetbalt bij momenten aardig en heeft enkele goede jonge voetballers in zijn rangen. Maar diezelfde supporters zagen ook meteen de oorzaak waarom we daar onderaan staan: achteraan worden er te veel dodelijke fouten gemaakt en scoren doen we toch zo moeilijk. Op zo’n cruciale fases ontbreekt het de ploeg aan de nodige ervaring en het lef om te gaan liggen in het strafschopgebied en in te gaan tegen beslissingen van de scheidsrechter. Maar de jongens toonden inzet en bij momenten zeer aardig voetbal. En als die ingrediënten behouden blijven dan zullen er ongetwijfeld de komende weken nog punten volgen.
 
Basis
speler
Meulewaeter (D) (K)
speler
Mertens
speler
Verplancke
speler
De Landtsheer Jens
speler
Trompet
  59'
speler
Van Peteghem
  46'
speler
Baevegems
  62'
speler
Pieren
   86' (pen.) | 87' 
speler
De Landtsheer Jonas
   6' (pen.) | 44' 
speler
Hellinckx
  57' 
speler
Bauwens
Bank
speler
Piro (D)
speler
Gyselinck
  59'
speler
Ngoma
  46'
speler
Mendoza
  62'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Robbe Meeus (D)
speler
Enzo Mendoza
  63'
speler
Gilles De Sager (K)
speler
Kofi Appiah Denteh
  77'
speler
Steve Van Den Mooter
speler
Zouheir Saih
speler
Kevin De Man
  58'
speler
Redan El Madani
speler
Vincent Aps
speler
Tibo Vanmeulder
speler
Levy Maviluka
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Yassir Zgaoui
  58'
speler
Mohamed Ben Liou
  63'
speler
Cantin Kassambala
  77'ScheidsrechterJens Keppens
Grensrechter 1Filip Goossens
Grensrechter 2Johan Vagenende

 • 6'
   1-0   GOOOAALLL
  KVC Jong Lede
   De Landtsheer Jonas 
  PENALTY
  speler
 • 44'
   2-0   GOOOAALLL
  KVC Jong Lede
   De Landtsheer Jonas 
  speler
 • 46'
  KVC Jong Lede
  Van Peteghem
  speler
 • KVC Jong Lede
  Ngoma
  speler
 • 57'
   3-0   GOOOAALLL
  KVC Jong Lede
   Hellinckx 
  speler
 • 58'
  KSV Bornem
  Kevin De Man
  speler
 • KSV Bornem
  Yassir Zgaoui
  speler
 • 59'
  KVC Jong Lede
  Trompet
  speler
 • KVC Jong Lede
  Gyselinck
  speler
 • 62'
  KVC Jong Lede
  Baevegems
  speler
 • KVC Jong Lede
  Mendoza
  speler
 • 63'
  KSV Bornem
  Enzo Mendoza
  speler
 • KSV Bornem
  Mohamed Ben Liou
  speler
 • 77'
  KSV Bornem
  Kofi Appiah Denteh
  speler
 • KSV Bornem
  Cantin Kassambala
  speler
 • 86'
   4-0   GOOOAALLL
  KVC Jong Lede
   Pieren 
  PENALTY
  speler
 • 87'
   5-0   GOOOAALLL
  KVC Jong Lede
   Pieren 
  speler

 

KSV Bornem nu op bezoek bij de 4de: KVC Jong Lede

Al speelde KSV Bornem zondag weer niet als een ‘hopeloze rode lantaarn’ tegen subtopper KVC Wingene, toch was het zoals in de meeste wedstrijden niet goed genoeg om daar ook eens 1 of 3 punten aan over te houden. En volgend weekend staat er alweer een lastige karwei op het programma met een verplaatsing naar KVC Jong Lede. Dat is niet helemaal een onbekende club voor KSVB, want tussen 1982 en 1989 speelden zij 5 seizoenen in dezelfde reeks als Bornem in 3de Nationale. Daarna degradeerden zij twee jaar na elkaar en van 1991 tot 2011 verbleven de Oost-Vlamingen 20 jaar in provinciale. Dan volgde er een voortdurend op-en-neer: promotie naar 4de Nationale in 2011; degradatie in 2013; promotie in 2014; degradatie in 2015; promotie naar 3de Amateurs in 2016. In die reeks werd het sindsdien achtereenvolgens 10de in mei 2017; 11de in mei 2018 en weer 10de in mei 2019.

In vergelijking met die eindresultaten doet KVC Jong Lede het in dit seizoenbegin veel beter, want het is de huidige nummer 4 in de rangschikking met 15 punten en het verloor slechts 1 van zijn 8 matchen. Een paar weken geleden speelden zij 1-1 gelijk op bezoek bij Wingene, onze tegenstander van vorige zondag. Op eigen terrein wonnen zij van FC Eppegem (1-0) en SK Oostnieuwkerke (3-0), speelden 1-1 gelijk tegen Olsa Brakel en verloren 1-2 tegen FC Lebbeke. Het verschil met KSV Bornem is dus duidelijk in de cijfers maar ook in ervaring in de ploeg. Jong Lede heeft in zijn rangen namelijk spelers als Yorik Verplancke (29), ex-VW Hamme en Rupel Boom, Nicolas Van Peteghem (30), ex-VW Hamme en RC Gent, en Jore Trompet (27), die o.a. 45 wedstrijden in 1ste Nationale speelde met SC Lokeren. Ook aanvaller Yordi Pieren, die vorige zomer naar Bornem zou komen, is bij Jong Lede gebleven. De kans dat onze jonge geel-roden daar iets gaan wegkapen is dus eerder klein. Misschien kan dat lukken in november als er zowel naar Wolvertem-Merchtem als Torhout KM wordt gereisd, twee ploegen die het ook moeilijk hebben om voldoende punten te pakken.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 19-10-2019 18:30 en 26-10-2019 18:25.

Davy Bruggeman werd de winnaar met 6 punten op 58 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede