zon
22
sep
2019
15u00
KSV Bornem
KVK Ninove
Eerste elftal
Competitie

Een te braaf en loom KSV Bornem

Voor KSV Bornem was het in de thuiswedstrijd tegen KVK Ninove vooral een kwestie van het moraal wat op te krikken na zware nederlagen tegen titelkandidaten RFC Wetteren (1-5) en Tempo Overijse (6-0).

Lepage zorgde na een aftastend openingskwartier voor een eerste schuchtere doelpoging, volledig vrijstaand kopte hij de bal net over doel. Amper twee minuten later werd aan de overkant Levy Maviluka diepgestuurd door Mohamed Ben Liou, maar de bezoekende verdediging was attent (17’). Halfweg eerste helft zet Ben Liou zich goed door, maar zijn gekraakt schot hobbelt meters naast doel. Bezoeker Lheureux kopt op het half uur de bal vanop de achterlijn voor doel, kapitein Gilles De Sager werkt de bal weg en seconden later kopt Gillis de bal richting de eerste paal, maar doelman Robbe Meeus heeft een prima duiksprong in huis. In het slot van de eerste helft komt Bornem er niet meer uit en kopt Donmez de bal eerst een metertje naast (36’) en bokst Meeus een voorzet weg (41’). Zonder tegendoelpunt de rust halen is de opdracht ware het niet dat Thierry Ekangamene even niet bij de pinken is en Schamp vrijstaand de 0-1 overhoeks laat binnen trappen (42’). Op slag van rust treft Ndefe nog de paal (44’).

Bij aanvang van de tweede helft blijft Vincent Aps in de kleedkamer, Kevin De Man komt in zijn plaats. Al vrij snel trapt Ndefe op doel en werkt Meeus in hoekschop, het is Lheureux die hierop de 0-2 tegen de touwen trapt (48’). Bornem heeft het even moeilijk en komt nog amper over de middenlijn. Op het uur komt het goed weg wanneer Schamp op de lat knalt. Opnieuw is een goede doelman Meeus nodig om in de voeten van Van Damme te duiken, een minuut later is er geharrewar voor doel en kopt Ndefe onbegrijpelijk naast (67’). Ninove maakt het niet af en in voetbal krijg je meestal wel dé kans van de wedstrijd. Die kans was een kwartier voor tijd weggelegd voor Maviluka die de bal vanop de achterlijn voorgeschoteld krijgt van de ingevallen Tibo Vanmeulder, maar Maviluka besluit recht op de doelman. In de laatste 10 minuten treffen de bezoekers nog twee maal het doelhout: Van Damme zet De Sager opzij en trapt binnenkant paal (81’); Schamp knalt op de lat en Lheureux schuift de rebound naast (82’).

KSV Bornem speelde bij momenten veel te braaf en te loom voetbal. Het moet soms wat meer lef tonen tegen de meer ervaren tegenstanders. Ninove treft dan wel 4 keer het doelhout, in voetbal komt het er nog altijd op aan om de bal minstens zo veel keer in doel te werken als de tegenstander. Een reuzekans een kwartier voor tijd (bij 0-2) had een kantelmoment in de wedstrijd kunnen zijn. De ploeg moet vooral leren om 90 minuten te blijven geloven in een goede afloop en voor elkaar te werken.
 
Basis
speler
Robbe Meeus (D)
speler
Thierry Ekangamene
speler
Gilles De Sager (K)
speler
Enzo Mendoza
  60'
speler
Souhail Zarouali
speler
Mohamed Ben Liou
speler
Redan El Madani
speler
Vincent Aps
  45'
speler
Zouheir Saih
speler
Yassir Zgaoui
  54'
speler
Levy Maviluka
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Kevin De Man
  45'
speler
Kofi Appiah Denteh
  60'
speler
Tibo Vanmeulder
  54'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Van Den Noortgaete (D)
speler
Ardans
speler
Hertveldt
speler
Bellon (K)
speler
Dönmez
  61'
speler
Schamp
  42' 
speler
Ndefe
  72'
speler
Lepage
speler
De Crick
speler
Lheureux
  48' 
speler
Gillis
Bank
speler
Monné (D)
speler
Romero Gomez
speler
Van Damme
  61'
speler
Bael
  72'ScheidsrechterRuben Wuyts
Grensrechter 1Kevin Bols
Grensrechter 2Ella De Vries

 • 37'
  KSV Bornem
  Enzo Mendoza
  speler
 • 42'
   0-1   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Schamp 
  speler
 • 45'
  KSV Bornem
  Vincent Aps
  speler
 • KSV Bornem
  Kevin De Man
  speler
 • 48'
   0-2   GOOOAALLL
  KVK Ninove
   Lheureux 
  speler
 • 54'
  KSV Bornem
  Yassir Zgaoui
  speler
 • KSV Bornem
  Tibo Vanmeulder
  speler
 • 60'
  KSV Bornem
  Enzo Mendoza
  speler
 • KSV Bornem
  Kofi Appiah Denteh
  speler
 • 61'
  KVK Ninove
  Dönmez
  speler
 • KVK Ninove
  Van Damme
  speler
 • 72'
  KVK Ninove
  Ndefe
  speler
 • KVK Ninove
  Bael
  speler

 

KSV Bornem ontvangt zondag ambitieuze promovendus VK Ninove

Wie het zo’n beetje volgt, wist vooraf dat het in de gegeven omstandigheden een zware klus zou worden voor de jeugdige Bornemse A-kern om het behoud te realiseren. Het is weliswaar nog erg vroeg om conclusies te trekken, maar na 3 speeldagen stemmen deze cijfers toch al tot serieus nadenken: 0 punten op 9, een doelsaldo van 1-12, en al 3 rode kaarten geïncasseerd… Een verzachtende omstandigheid kan zijn dat KSV Bornem het al tegen 2 promotiekandidaten moest opnemen. Dat RFC Wetteren (9 op 9) titelfavoriet is, daar is bijna iedereen het over eens. Maar ook Tempo Overijse, vorig seizoen nog in 2de Amateurs, wordt bovenaan verwacht. KSVB hield daar met de 0-0 tot op het halfuur aanvankelijk nog goed stand, maar dan volgde er een pijnlijk kwartier met 2 tegengoals en een rode kaart. Voor de tweede keer op drie speeldagen moest Bornem de tweede helft met 10 tegen 11 afhaspelen, wat de 6-0 eindstand ook enigszins verklaart. Een ramp hoeft dat nog niet te zijn, want in onze omgeving moeten ook SK Sint-Niklaas, VW Hamme en Rupel Boom het momenteel stellen met 0 op 9. Onze jonge geel-roden zijn dus niet alleen in dat geval.

Volgende zondag komt dan VK Ninove op bezoek in het Breeven, club die tussen 1982 en 1993 al eens 8 seizoenen in onze reeks stond. Na in mei 2018 via de eindronde uit 3de Amateurs te zijn gedaald, speelde de club in mei 2019 direct terug kampioen in 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen. De kampioenenploeg werd behouden en aangevuld met enkele versterkingen. Hun topscorer van vorig seizoen, Olivier Romero, maakte toen 32 doelpunten en zit nu ook weer aan 3 goals in 3 matchen. Alweer een stevige tegenstander dus, voorzitter Dendoncker vindt dat een stad als Ninove en een club met zo’n 500 leden op termijn wel een plaatsje in 2de Amateurs mag ambiëren. Nog een teken van ambitie is hun hoofdtrainer: Jean-Pierre Van de Velde is geen onbekende, want was niet zo lang geleden nog T1 bij FC Dender in 1ste Nationale. Gevraagd naar de ambities van VK Ninove ziet hij zijn ploeg momenteel als subtopper, hij noemde RFC Wetteren, Olsa Brakel en Tempo Overijse de titelfavorieten. VK Ninove begon alvast sterk aan het seizoen met 3-0 winst tegen Torhout KM en 2-0 tegen Svelta Melsele, met tussendoor een 2-1 nederlaag op Olsa Brakel.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 14-09-2019 19:30 en 21-09-2019 19:25.

Johny Jansegers werd de winnaar met 8 punten op 62 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede