zon
05
mei
2019
15u00
KSV Bornem
Bilzerse Waltwilder VV
Eerste elftal
Competitie - 3de Amateur A

KSVB verdiende méér dan 1 noodzakelijk punt

Op deze laatste speeldag van de competitie lagen de kaarten duidelijk voor de 4 ploegen die nog moesten uitkijken om RC Mechelen en ESK Leopoldsburg niét te volgen naar provinciale. FC Nijlen stond op de 14de (degradatie) plaats en moést winnen tegen Eendracht Termien,  het op de 13de (barrage) plaats staande Ternesse VV had ‘op papier’ een gemakkelijke verplaatsing naar rode lantaarn Leopoldsburg waar het zich mits winst veilig kon spelen. En de 2 andere ploegen die niet mochten verliezen, Bilzen-Waltwilder en KSV Bornem, speelden dus in het Breeven tegen elkaar. Met een gelijkspel zou KSVB altijd op de 11de plaats blijven, voor de Limburgers zou 1 punt eventueel dus niet genoeg zijn om de 13de plaats te ontlopen.

Gezien het grote belang van deze slotpartij mocht gevreesd worden dat beide teams het voorzichtig zouden aanpakken. Maar na een ‘aftastend’ aanvangskwartier slaagde Bornem er in om enkele wenkende doelkansen te versieren. In de 13’ ontfutselde Hakim Laref een bezoeker de bal iets over de middenlijn en bediende gepast Bruno Baras die een vroege 1-0 binnen schoof. Het doelpunt werd eerst gevalideerd maar nadat de bezoekers onder leiding van hun over zijn toeren draaiende trainer de scheidsrechter belaagden, nam die KSV Bornem de voorsprong af. Maar van dan af zou KSVB zich veel meer op de speelhelft van Waltwilder bevinden dan omgekeerd, met een paar nieuwe kansen om de score te openen. Zo stootte Stef Laurens door tot op de achterlijn maar Baras kreeg zijn voorzet onvoldoende onder controle (24’). Even later werd een dubbele doelkans via Baras en Mattis Persoons twee keer door een verdediger afgeblokt (27’). Met de rust in zicht werd nog een uithaal van Baras door een verdediger in hoekschop geweerd (42’), en werd een voorzet van Niels Verheyden door Persoons op de doelman geknald (45’).  Onze geel-roden hadden dus wel een voorsprong verdiend aan de rust.

Maar geen nood, zij gingen in de tweede helft op dat elan door met een eerste ren van Laurens die Baras bediende, en diens schot strandde op de binnenkant van de paal (47’) ! Net toen werd gedacht dat het missen van al die kansen wel eens fataal kon worden, viel het verdiende Bornems doelpunt dan toch. Laref stuurde langs de zijlijn Laurens de diepte in, Stef kapte een verdediger uit en plaatste de bal enig mooi in de verste winkelhaak (55’, 1-0). Dan toch eindelijk die gezochte voorsprong, maar die zou helaas niet lang op het scorebord blijven. Toen een bezoekende aanvaller tot aan de achterlijn oprukte, geraakte de Bornemdefensie uit verband en de compleet vrijstaande Schoubs had maar in doel te trappen (65’, 1-1). Achteraf bekeken zou dat de enigste doelkans voor de bezoekers zijn… Diezelfde Schoubs mocht overigens tevreden zijn dat hij van de referee de partij mocht uitspelen. In de 72’ kwam hij weg met een gele kaart terwijl iedereen zag dat de aanslag op Verheyden niets minder dan een rode kaart verdiende ! Even later werd een hoekschop van Laref door Arnold Mulume op doelman Dengis besloten (77’). In het slotkwartier verlieten de bezoekers hun speelhelft nog nauwelijks, wat blijkbaar te maken had met de tussenstand in de match Leopoldsburg – Ternesse.

Daar was het eerder verrassend 2-0 geworden voor het degraderende Leopoldsburg, zodat Waltwilder genoeg had aan 1 punt om de barrageplaats te vermijden. Een gelijkspel dat uiteindelijk zowel KSV Bornem als de bezoekers goed uitkwam, zonder dat evenwel kan gezegd worden dat onze geel-roden tevreden waren met een ‘salonremise’. Dat was wél het geval voor de ongevaarlijke Limburgers, maar KSVB kreeg voldoende goede kansen om deze wedstrijd te winnen. Hoe dan ook, zowel Nijlen als Ternesse hebben hun kansen zelf vergooid op de slotdag. In plaats van de noodzakelijke winst te pakken, moest Nijlen een 2-3 nederlaag incasseren en is het dus de 3de degradant. En Ternesse verloor dus verrassend zijn ‘gemakkelijke’ opdracht met 2-0 en moet zich nu trachten te redden via barrragewedstrijden. Mede daardoor konden zowel Waltwilder als Bornem hun verblijf in 3de Amateurs voor volgend seizoen rechtstreeks veilig stellen.
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Willy Kabera
  89'
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
  55' 
speler
Yannick Quintelier
speler
Hervé Telen
speler
Abdelhakim Laref
speler
Niels Verheyden
speler
Mattis Persoons
speler
Bruno Baras
  85'
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Thomas Braet
  89'
speler
Alec Luyckx
  85'
speler
Rik Verbiest
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Dengis
speler
Weerts
speler
Van Melick
speler
Godard
  41'
speler
Appermont
speler
Zejnilovic
  86'
speler
Swijngedouw
speler
Heleven
speler
Lacroix
speler
Schoubs (K)
  65' 
speler
Babadi
Bank
speler
Theunissen
  86'
speler
El Ghoulbzouri
speler
Ubachs
  41'     84'
speler
Boumediene
  84'ScheidsrechterBert Verbeke
Grensrechter 1Niels De Ruyck
Grensrechter 2Leo De Muyer

 • 41'
  Bilzerse Waltwilder VV
  Godard
  speler
 • Bilzerse Waltwilder VV
  Ubachs
  speler
 • 55'
  Bilzerse Waltwilder VV
  Swijngedouw
  speler
 • 55'
   1-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Stef Laurens 
  speler
 • 65'
   1-1   GOOOAALLL
  Bilzerse Waltwilder VV
   Schoubs 
  speler
 • 72'
  Bilzerse Waltwilder VV
  Schoubs
  speler
 • 73'
  KSV Bornem
  Hervé Telen
  speler
 • 84'
  Bilzerse Waltwilder VV
  Ubachs
  speler
 • Bilzerse Waltwilder VV
  Boumediene
  speler
 • 85'
  KSV Bornem
  Bruno Baras
  speler
 • KSV Bornem
  Alec Luyckx
  speler
 • 86'
  Bilzerse Waltwilder VV
  Zejnilovic
  speler
 • Bilzerse Waltwilder VV
  Theunissen
  speler
 • 89'
  KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • KSV Bornem
  Thomas Braet
  speler

 

KSVB heeft nog 1 punt nodig voor het behoud…

Het degradatiedebat is, zoals te verwachten was, op 1 speeldag van het einde al heel wat duidelijker zonder evenwel al helemaal uitgeklaard te zijn. RC Mechelen en ESK Leopoldsburg zijn wél al zéker van degradatie, op de 3de degradatieplaats staat momenteel FC Nijlen dat enkel nog Ternesse VV en Bilzerse-Waltwilder VV binnen bereik heeft (één van die 3 zakt mee met RCM en ESK). Nijlen moét absoluut winnen tegen Termien en dan hopen dat Ternesse of Waltwilder verliezen. Op het eerste zicht heeft Ternesse echter een eenvoudige opdracht met een verplaatsing naar het al veroordeelde Leopoldsburg. Dat was lange tijd weliswaar een te duchten thuisploeg (20 van hun 27 punten), maar in de huidige omstandigheden is dat wellicht anders.

Niet alleen in Bornem en Bilzen maar ook in Nijlen zullen ze zondag dus de wedstrijd KSVB – Bilzerse Waltwilder VV dé cruciale partij van de laatste speeldag vinden. Vorige zondag wonnen zowel KSV Bornem (3-5 op FC Sint-Lenaarts) als Waltwilder (1-0 tegen Leopoldsburg) hun laatste match. Na een erg zwakke 2de periode van amper 6 punten op 30, deden die Limburgers dus recent een opmerkelijke remonte met een 12 op 12 (!) tegen Zwarte Leeuw, Nijlen, RC Mechelen en Leopoldsburg. Een ander opvallend feit is dat Waltwilder de 3de beste aanval van de reeks heeft met 52 gescoorde doelpunten (na Tienen en Sint-Lenaarts). Buitenshuis pakten zij 15 punten met o.a. 6 gelijkspelen, iets wat zondag voor hen misschien niet goed genoeg is om de 13de (barrage)plaats te vermijden. Een niet te onderschatten tegenstander dus in een wedstrijd die beide ploegen niét mogen verliezen.

Maar tegenover hun goede recente cijfers kan KSVB ook wel wat overtuigende recente resultaten plaatsen. In de voorbij weken pakte het een straffe 8 op 12 tegen de top-4 uit de rangschikking: Tienen, Lyra-Lierse, Houtvenne en Sint-Lenaarts. En zoals Waltwilder de 3de beste aanval heeft, zo heeft Bornem de 3de beste verdediging van de reeks met 35 tegendoelpunten (enkel Tienen en Lyra-Lierse doen béter). KSV Bornem is ook de enige ploeg uit de rechterkolom met een positief doelsaldo: 39 goals gemaakt en 35 binnen gekregen. Ook niet onbelangrijk is dat KSVB, in tegenstelling tot in de heenronde, in 2019 in 7 thuiswedstrijden nog niet verloren heeft en altijd minstens één keer scoorde. Als het dat ook komende zondag zo kan houden, is de redding een feit want met 1 punt blijft Bornem altijd 11de in de eindstand. Een nederlaag zou onze geel-roden echter naar de degradatie-eindronde kunnen verwijzen. Want dan wipt Waltwilder al over Bornem, én kan ook Ternesse mits logische winst nog over ‘ons’ geraken omdat ze dan 1 zege méér zouden tellen. Het blijft dus uitkijken tot de laatste competitieminuut !
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen Bilzerse Waltwilder op zondag 5 mei 2019 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een uitgebreide BRUNCH aan in onze Club 100.

- Ontbijtbuffet
- Koud en warm buffet
- Dessertenbuffet
Deze footlunch start uitzonderlijk reeds om 10.00 uur.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze brunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 45 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen) kinderen tot 12 jaar betalen 25 euro.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 2 mei 2019 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be

Deze footlunch zal verzorgd worden door traiteur 't Zilte Genoegen.
 

Meer informatie: Club 100

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen pronostiek bekend.
 

Meer informatie: Pronostiek

 

Lees het clubblad van deze speeldag gratis na via volgende link:
Clubblad KSV Bornem - Bilzerse Waltwilder VV
 

Bekijk de foto's via volgende link:
Foto's KSV Bornem - Bilzerse Waltwilder VV
 
zondag 10 november 2019
Speeldag 11

2 - 0

KHO Wolvertem Merchtem

KSV Bornem


zondag 17 november 2019
Speeldag 12

14:30

KSV Bornem

FC Lebbeke

3de Amateur AWed.PTN
1.   RFC Wetteren11 24
2.   KVV Zelzate11 24
3.   KVC Jong Lede11 22
4.   KFC Eppegem11 21
5.   FC Lebbeke11 21
6.   KVK Ninove11 20
7.   K. Olsa Brakel11 20
8.   KVC Wingene11 15
9.   SK Lochristi11 14
10.   Tempo Overijse11 13
11.   KSK Oostnieuwkerke11 12
12.   Torhout 1992 KM11 11
13.   KHO Wolvertem Merchtem11 10
14.   KVK Svelta Melsele11 8
15.   Avanti Stekene11 8
16.   KSV Bornem11 1
Volledig klassement
zondag 10 november 2019
Speeldag 11

2 - 0

KHO Wolvertem Merchtem

KSV Bornem


zondag 17 november 2019
Speeldag 12

14:30

KSV Bornem

FC Lebbeke

3de Amateur AWed.PTN
1.   RFC Wetteren11 24
2.   KVV Zelzate11 24
3.   KVC Jong Lede11 22
4.   KFC Eppegem11 21
5.   FC Lebbeke11 21
6.   KVK Ninove11 20
7.   K. Olsa Brakel11 20
8.   KVC Wingene11 15
9.   SK Lochristi11 14
10.   Tempo Overijse11 13
11.   KSK Oostnieuwkerke11 12
12.   Torhout 1992 KM11 11
13.   KHO Wolvertem Merchtem11 10
14.   KVK Svelta Melsele11 8
15.   Avanti Stekene11 8
16.   KSV Bornem11 1
Volledig klassement