zon
28
apr
2019
15u00
KFC St-Lenaarts
KSV Bornem
Eerste elftal
Competitie

In 25 minuten van 3-1 naar 3-5 !

Na de jongste weken al de nummers 1, 2, 3, 5 én 6 uit de rangschikking in de ogen te hebben gekeken, moest KSV Bornem voor zijn laatste verplaatsing van dit seizoen naar de nr. 4, FC Sint-Lenaarts ! Ondanks deze aartsmoeilijke slotkalender hebben onze geel-roden zich daar toch goed doorheen gewerkt. Dat het op Sint-Lenaarts een dubbeltje op z’n kant ging zijn, liet zich raden. De thuisploeg had, na een mindere periode, op de vorige speeldag met 1-5 gewonnen op Leopoldsburg. KSVB deed het van zijn kant goed tegen alle topploegen en hoopte op puntengewin omdat FC Sint-Lenaarts na Nieuwjaar thuis al verloor tegen Ternesse (1-4), Nijlen (1-3) en Zwarte Leeuw (0-1).

Die hoop kreeg al vroeg een knauw toen de thuisploeg via topschutter Geudens in de 10’ op voorsprong klom (1-0). Bornem herstelde evenwel het evenwicht en via Mattis Persoons kwam het ook terug op gelijke hoogte (35’, 1-1). Een nieuwe domper volgde evenwel op slag van rust toen Sint-Lenaarts een strafschop kreeg wegens handspel, omgezet door Geudens (44’, 2-1). In de tweede helft zag het er na een uur spel echt slecht uit voor KSV Bornem toen de gevaarlijke Geudens zijn hattrick vol maakte (60’, 3-1). Maar ook nu toonden onze geel-roden de nodige veerkracht en voor één keer zat het eens mee toen een uithaal van Persoons afweek op een verdediger en KSVB zo op 3-2 kwam (66’). Dat was het sein voor Bornem om op zoek te gaan naar de gelijkmaker en alsnog minstens een punt uit de brand te slepen. Een kwartier voor tijd lukte dat ook toen na een geharrewar voor het lokale doel Bruno Baras de stand in evenwicht bracht (74’, 3-3). In de volgende minuten werd het eerst bijna 4-3 maar doelman Jordy Maes deed een wereldsave op een kopbal van Lansu (79’), en even later verschalkte Baras aan de overkant voor de tweede keer doelman Vermeylen (83’, 3-4 in plaats van 4-3). In zenuwachtige slotminuten kreeg Persoons, auteur van 2 goals, nog een rode kaart. Maar met 10 tegen 11 liep KSV Bornem in de slotminuut nog uit tot 3-5 dankzij een rake vrijschop van Hakim Laref (90’). Een onwaarschijnlijke ommekeer van 3-1 naar 3-5 in 25 minuten ! Iets wat ons deed terugdenken aan een historische 7-7 die KSVB in 2004 lukte op bezoek bij Lyra, nadat het aan de rust 5-1 achter stond !

In de rangschikking heeft dat tot gevolg dat Bornem alvast niét tot de drie rechtstreekse degradanten zal behoren, want ESK Leopoldsburg, RC Mechelen én FC Nijlen kunnen onze geel-roden niet meer bijbenen. Nijlen kan zich op de slotdag eventueel nog redden, de andere twee zijn zekere dalers. Om ook die 13de (barrage)plaats te vermijden heeft KSV Bornem nu nog 1 punt nodig, dan kunnen Waltwilder en Ternesse niet meer op gelijke hoogte komen. De wedstrijd KSVB – Bilzerse Waltwilder VV wordt op de laatste speeldag dus nog cruciaal. Die Limburgers maakten immers een opmerkelijke remonte met een recente 12 op 12 (!), al gebeurde dat wel tegen de laatste drie uit de rangschikking. Maar winnen ze ook in Bornem dan wippen zij over onze geel-roden, én kan ook Ternesse mits winst nog over ‘ons’ geraken met 1 zege méér. Het blijft dus (zonder overmoed) uitkijken tot de laatste competitieminuut, maar na deze 3-5 zege mag er met vertrouwen naar komende zondag toegewerkt worden. In tegenstelling tot in de heenronde heeft KSV Bornem in 2019 immers nog geen enkele wedstrijd op eigen terrein verloren. Als dat ook zondag zo is, is het behoud een feit. Al wie KSV Bornem een goed hart toedraagt, roepen wij op om zondag de ploeg vocaal te komen steunen.
 
Basis
speler
Vermeylen (D) (K)
speler
Verheyen
speler
Wouters
speler
Vogels
speler
Van Minnebruggen
speler
Hofmans
speler
Vertommen
speler
Daoudi
speler
Bevers
  75'
speler
Lansu
speler
Geudens
    10' | 44' (pen.) | 60' 
Bank
speler
Van Eecke (D)
speler
Alassan
  75'
speler
Nauwelaerts
speler
Da Rocha Casemiro
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
  64'
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
speler
Yannick Quintelier
speler
Hervé Telen
speler
Abdelhakim Laref
  90' 
speler
Niels Verheyden
  85'
speler
Mattis Persoons
   35' | 66' 
speler
Bruno Baras
   74' | 83' 
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Willy Kabera
  85'
speler
Yuran Da Cunha
speler
Rik Verbiest
  64'ScheidsrechterTom Lamberigts
Grensrechter 1Jasper Van Duppen
Grensrechter 2Tom Glazemaekers

 • 10'
   1-0   GOOOAALLL
  KFC St-Lenaarts
   Geudens 
  speler
 • 35'
   1-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Mattis Persoons 
  speler
 • 38'
  KFC St-Lenaarts
  Wouters
  speler
 • 44'
   2-1   GOOOAALLL
  KFC St-Lenaarts
   Geudens 
  PENALTY
  speler
 • 60'
   3-1   GOOOAALLL
  KFC St-Lenaarts
   Geudens 
  speler
 • 64'
  KSV Bornem
  Ward Huygens
  speler
 • KSV Bornem
  Rik Verbiest
  speler
 • 66'
   3-2   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Mattis Persoons 
  speler
 • 74'
   3-3   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Bruno Baras 
  speler
 • 75'
  KFC St-Lenaarts
  Bevers
  speler
 • KFC St-Lenaarts
  Alassan
  speler
 • 80'
  KFC St-Lenaarts
  Hofmans
  speler
 • 83'
   3-4   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Bruno Baras 
  speler
 • 84'
  KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 84'
  KSV Bornem
  Yuran Da Cunha
  speler
 • 85'
  KSV Bornem
  Niels Verheyden
  speler
 • KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 89'
  KSV Bornem
  Mattis Persoons
  speler
 • 90'
  KFC St-Lenaarts
  Lansu
  speler
 • 90'
   3-5   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Abdelhakim Laref 
  speler

 

KSV Bornem op bezoek bij nr. 4: FC Sint-Lenaarts

In de laatste 5 wedstrijden moest KSV Bornem het opnemen tegen de nummers 1, 2, 3, 5 én 6 uit de rangschikking ! En de laatste verplaatsing van dit seizoen gaat komende zondag naar de nr. 4, FC Sint-Lenaarts ! Nog moeilijker kon de kalendermaker het ons niet maken… Als de ontgoocheling om het late verlies van 2 kostbare punten in blessuretijd tegen Lyra-Lierse intussen weggewerkt is, staat KSVB voor nog 2 cruciale speeldagen want het ziet er naar uit dat pas op de slotdag het definitief verdict zal vallen.

De eerste opdracht van die twee is dus op papier een lastige, want Sint-Lenaarts speelde een sterke 1ste én 2de periode waarin het respectievelijk 3de en 2de eindigde. Alleen hun 3de periode was minder goed, al wonnen ze op de vorige speeldag met 1-5 op Leopoldsburg. Maar Bornem deed het zeker niet slecht tegen al die topploegen en maakt dus ook nu kans op puntengewin want in het kalenderjaar 2019 verloor FC Sint-Lenaarts op eigen terrein al tegen Ternesse VV (1-4), FC Nijlen (1-3) en FC Zwarte Leeuw (0-1).

Als onze geel-roden er zouden in slagen om iets mee te brengen van bij Sint-Lenaarts, kan er wellicht ook nog geprofiteerd worden van enkele onderlinge confrontaties in de rechterkolom. Van de 8 ploegen die nog kunnen degraderen op 2 speeldagen van het einde (!!!), staan er op de 29ste speeldag immers 6 tegenover elkaar in Pelt (34) – RC Mechelen (27); Waltwilder (31) – Leopoldsburg (27); en Helchteren (34) – Nijlen (31). Daarna zal het zeer waarschijnlijk heel wat duidelijker zijn wat er op de slotspeeldag nog mogelijk of nodig is voor KSV Bornem en anderen.

Leopoldsburg én RC Mechelen kunnen zondag, beiden dus op verplaatsing, alleen bij winst van 3 punten de hoop op redding nog levendig houden tot op de laatste speeldag. Als Waltwilder de 3 punten echter thuis houdt, dan wordt over de 3de daler pas beslist op de laatste speeldag waarop dan nog een handvol ploegen tot de laatste minuut met degradatie zullen bedreigd blijven. In dat geval zou KSVB – Waltwilder op de 30ste speeldag cruciaal kunnen zijn, waarbij de winnaar zéker de 14de plaats ontloopt (en misschien ook de 13de). Maar voor alle duidelijkheid: als Bornem op Sint-Lenaarts de zege zou kunnen pakken, dan wordt de kans op redding al veel groter en gaat men in goede positie de slotspeeldag in. Met 6 op 6 zijn onze geel-roden rechtstreeks gered, met 4 op 6 is rechtstreeks degraderen zeker afgewend, en wordt wellicht ook de 13de (barrage) plaats vermeden.
 

Voor deze verplaatsing organiseert supportersclub Geel-Rood een supportersbus:

Vertrekuur: 11u45
Plaats vertrek: supporterslokaal Het Wiel, Puursesteenweg 2 te Bornem
Info: GEZAMENLIJKE bus met spelers
Iedereen welkom!

Info en inschrijvingen: Supportersbus

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 21-04-2019 15:00 en 28-04-2019 14:55.

Dirk De Roeck werd de winnaar met 6 punten op 58 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede