zon
14
apr
2019
15u00
KSV Bornem
Lyra-Lierse Berlaar
Eerste elftal
Competitie

Jammer, jammer… in de 93ste minuut !

Op zich is dit gelijkspel best een mooi resultaat tegen dé ploeg in vorm, want Lyra-Lierse heeft in de laatste 10 speeldagen niét verloren en prijkte met 17 op 21 uit de jongste 7 wedstrijden aan de leiding in de 3de periode. Maar KSV Bornem schiet er niet veel mee op en verdiende deze match te winnen, maar Dame Fortuna is onze geel-roden echt niet goedgezind. Vorige week op AC Betekom strandde bij 1-1 een Bornems schot op de onderkant van de lat, waarna de thuisploeg er in de slotminuten nog 2-1 van maakte (zodat een verdiend punt nog verloren ging). En nu tegen Lyra-Lierse eindigde bij 1-0 een bal op de paal, en kwamen de bezoekers pas op gelijke hoogte in de 93ste minuut (zodat er 2 kostbare punten verloren gingen) ! Tel die 3 punten er bij en de redding was nu quasi een feit.

In de eerste helft werd er vinnig gestreden door beide teams zonder dat er iemand de bovenhand kon nemen. De bezoekers gingen er wel nogal stevig tegenaan, vooral Van Parys stapelde de overtredingen op Hakim Laref op alvorens dan toch geel te krijgen. Maar de doelmannen stonden er toen werkloos bij: voor KSVB kopte Bruno Baras na een vrijschop ruim over doel (29’), Lyra-Lierse stelde daar geen enkele kans tegenover.

De eerste doelkans van de tweede helft was wel voor de bezoekers toen een inlopende Dermaut een open kans ruim over doel schoot (58’). Vijf minuten later bezorgde een terugspeelbal Lyradoelman Maes controleproblemen, de goed gevolgde Laref ontfutselde hem de bal en scoorde (63’, 1-0). Al ging het verder goed over-en-weer, toch was het KSV Bornem dat de kansen kreeg om verder uit te lopen en dus te winnen. Eerst kopte Hervé Telen een hoekschop nog voorlangs (71’), maar even later trof de ingevallen Mattis Persoons de paal (75’). Daarna probeerde KSVB vooral de voorsprong te vrijwaren, al kreeg het nog een grote doelkans. Vijf minuten voor tijd ontfutselde Alec Luyckx een verdediger de bal, bediende Persoons die schuin voor de doelman verscheen, maar helaas op de keeper knalde (85’).Toen de scheidsrechter (te ?) ruim liet over spelen, geraakte Lyra-Lierse nog aan een gelijkmaker toen Balbi in de 93ste minuut de 1-1 binnen kopte… Erg zuur voor de thuisploeg die de verdiende winst vlak voor het eindsignaal (alweer) uit de handen zag glippen. De kaarten die de ref aan Bornemspelers gaf, hebben weliswaar geen gevolgen voor de volgende wedstrijd. Maar met het oog op de eventueel beslissende slotwedstrijd wordt het op de 29ste speeldag wél uitkijken voor schorsingen, want liefst 8 KSVB-spelers staan momenteel op 2 gele kaarten !

Winst zondag had zomaar de 9de plaats opgeleverd, niet dat daarmee het behoud zou verzekerd zijn geweest. Maar met dan 7 ploegen achter Bornem zou de kans toch heel wat groter geweest zijn om er 3 of 4 achter ‘ons’ te houden. Nu ziet het er naar uit dat pas op de slotdag het definitief verdict zal vallen. Als onze geel-roden op de volgende speeldag iets kunnen meebrengen van bij FC Sint-Lenaarts, kan er wellicht ook geprofiteerd worden van enkele onderlinge confrontaties in de rechterkolom. Van de 8 ploegen die nog kunnen degraderen op 2 speeldagen van het einde (!!!), staan er op de 29ste speeldag immers 6 tegenover elkaar in Pelt (34) – RC Mechelen (27); Waltwilder (31) – Leopoldsburg (27); en Helchteren (34) – Nijlen (31). Daarna zal het zeer waarschijnlijk heel wat duidelijker zijn wat er op de slotspeeldag nog mogelijk of nodig is voor KSVB en anderen. Een beslissende partij zou dan wel eens Bornem – Waltwilder kunnen worden, twee ploegen met iets opmerkelijks: als 12de heeft Bornem namelijk de 4de beste verdediging van de reeks (32 goals tégen), en als 14de Waltwilder de 3de beste aanval (51 doelpunten gescoord) !
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
speler
Yannick Quintelier
speler
Hervé Telen
speler
Alec Luyckx
speler
Abdelhakim Laref
  63' 
speler
Bruno Baras
  64'
speler
Niels Verheyden
Bank
speler
Robbe Meeus (D)
speler
Willy Kabera
speler
Ivonick Rodrigues
speler
Mattis Persoons
  64'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Sterkens (D)
  40'
speler
Wils
speler
Cloetens
speler
Van Parys
speler
Balbi (K)
  93' 
speler
Dillien
  72'
speler
S. Ibn El Mokadem
speler
Dermaut
  59'
speler
Cools
speler
Jacobs
speler
Peffer
Bank
speler
Maes (D)
  40'
speler
Flebus
  72'
speler
Lambreghts
  59'
speler
Y. Ibn El MokademScheidsrechterYves Verslycken
Grensrechter 1Benny Clemmens
Grensrechter 2Furkan Yoney

 • 26'
  KSV Bornem
  Alec Luyckx
  speler
 • 28'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Dermaut
  speler
 • 34'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Van Parys
  speler
 • 40'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Sterkens
  speler
 • Lyra-Lierse Berlaar
  Maes
  speler
 • 42'
  KSV Bornem
  Stef Laurens
  speler
 • 59'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Dermaut
  speler
 • Lyra-Lierse Berlaar
  Lambreghts
  speler
 • 63'
   1-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Abdelhakim Laref 
  speler
 • 64'
  KSV Bornem
  Bruno Baras
  speler
 • KSV Bornem
  Mattis Persoons
  speler
 • 72'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Dillien
  speler
 • Lyra-Lierse Berlaar
  Flebus
  speler
 • 75'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Wils
  speler
 • 88'
  KSV Bornem
  Arnold Mulume
  speler
 • 93'
   1-1   GOOOAALLL
  Lyra-Lierse Berlaar
   Balbi 
  speler

 

KSV Bornem nu tegen ‘ploeg in vorm’ Lyra-Lierse !

Vorig weekend liep KSV Bornem op AC Betekom in de 82ste minuut tegen een onverdiende 2-1 nederlaag aan, nadat het zelf diverse doelkansen kreeg waaronder (bij 1-1 !) een bal op de onderkant van de lat. De ontgoocheling was dan ook begrijpelijk, zeker toen bleek dat rechtstreekse concurrenten als Esperanza Pelt en Waltwilder-Bilzen wonnen. Zo bevindt KSVB zich, ondanks de positieve flow van de jongste maand, nog steeds in degradatiegevaar. Dat is overigens het geval voor de volledige rechterkolom van de rangschikking, want 9de FC Helchteren (34) heeft maar 6 punten méér dan 14de (degradatieplaats) Waltwilder (28). De komst van ‘ploeg in vorm’ en 3de periodeleider Lyra-Lierse lijkt ‘op papier’ dan ook slecht nieuws te zijn voor Bornem. Ondanks de tik van vorige zondag moeten onze geel-roden echter blijven geloven in de eigen goede prestaties. Niet lang geleden pakte KSV Bornem tegen drie ploegen uit de top-5 (Tienen, Houtvenne en Wellen) 5 punten op 9. Als het dat nog eens kan over doen in de resterende 3 partijen, lijkt het behoud zo goed als binnen. Ook al omdat er op deze 28ste speeldag nog twee rechtstreekse degradatieduels op het programma staan met Mechelen-Ternesse en Nijlen-Pelt (en Waltwilder op bezoek moet bij Zwarte Leeuw, thuis al 23 punten), waarbij ploegen punten moeten verliezen. Opmerkelijk is dat in de andere 3de Amateurs-reeks met Oost- en West-Vlaamse clubs KSVB met zijn 11de plaats en 32 punten al 7 punten voorsprong zou hebben op de 13de en 8 op de 14de en dus nu al quasi gered zou zijn…

In mei 2018 speelde TSV Lyra kampioen in 1ste provinciale en afgelopen zomer ontstond na een fusie dan Lyra-Lierse, nadat Lierse SK werd opgesplitst in Lierse Kempenzonen (1ste Amateurs) en Lyra-Lierse (3de Amateurs). Dat had tot gevolg dat ook de achterban van de vroegere eersteklasser werd opgesplitst en Lyra-Lierse dus over veel supporters beschikt voor dit niveau. Met o.a. Stef Wils in de rangen, eerder prof bij Lierse SK en tot vorig seizoen bij de Hongaarse eersteklasser Haladas, werd Lyra-Lierse dan ook tot de titelfavorieten gerekend. Na kampioen KVK Tienen ontpopte Lyra-Lierse zich toch tot de 2de beste ploeg van de reeks, want in de 1ste periode eindigden ze al tweede op 3 punten van Tienen. Na een onwaarschijnlijke dip in de 2de periode (7 op 30 !), kwam in de wintermercato de snelle aanvaller Jordy Peffer de club vervoegen. Hij maakte eerder zijn debuut in de Jupiler Pro League met KV Mechelen, en verbleef op uitleenbasis daarna bij VC Westerlo en Dessel Sport. Bij Lyra blijkt hij duidelijk een meerwaarde te zijn, want hij scoort regelmatig (vorig weekend nog een hattrick !) en leidde Lyra-Lierse naar een 17 op 21 in deze 3de periode en een 2de plaats in de rangschikking.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen Lyra-Lierse op zondag 14 april 2019 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk buffet aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Uitgebreid koud en warm buffet
- Dessertenbuffet
Deze footlunch start met een aperitief om 12.00 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 50 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen) kinderen tot 12 jaar betalen 25 euro.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 11 april 2019 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Diane De Man op het nummer 0476 42 36 28

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: dianedeman@hotmail.com

Deze footlunch zal verzorgd worden door J&J Catering.
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 06-04-2019 19:30 en 13-04-2019 19:25.

Franc Govaerts werd de winnaar met 5 punten op 59 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Lees het clubblad van deze speeldag gratis na via volgende link:
Clubblad KSV Bornem - Lyra-Lierse Berlaar
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede