zat
06
apr
2019
20u00
KAC Betekom
KSV Bornem
Eerste elftal
Competitie - 1ste Provinciale

Beste voetbal levert andermaal geen punten op

Na een knappe 8 op 12 tegen o.a. drie top-5 ploegen vroegen we ons af of KSV Bornem in Betekom op dit elan zou kunnen doorgaan. Nog een 5-tal punten in de laatste 4 wedstrijden zou ons op die manier toch zekerheid over het behoud moeten geven. In tegenstelling tot vorige week kwam Hervé Telen terug uit schorsing, hij kwam in de ploeg ten nadele van Ivo Rodrigues die op zijn beurt een schorsingsdag uitzat.

Het schijnbaar vernieuwde voetbalcomplex in Betekom leverde een kleine kunstgrasmat op, de indeling met kleine staantribune en ontbrekende zittribune (maar wel zitbanken aan de kantine) was een beetje vreemd te noemen. Het was KSV Bornem dat in de openingsminuten meteen het laken naar zich toe trok met een schotje van Niels Verheyden dat enkele meters naast doel vloog (3’). Amper een minuut later meteen een reuzekans voor Bruno Baras die alleen voor de thuisdoelman opduikt maar die raakt de bal nog aan en die hobbelt uiteindelijk naast doel. De (op zijn zachtst uitgedrukt) zwaarlijvige thuisspeler Carrez liet in de 8ste minuut zien waarom hij op het veld staat want na een mooi tikje zondert hij De Winter af voor doel die bij de eerste aanval meteen de 1-0 op het bord brengt, Ward Huygens probeerde de bal nog van de lijn te redden maar hij verdween in het dak van het doel.  KSV Bornem liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Hakim Laref ging eerst nog een dikke meter naast doel (12’), kort erna zette diezelfde Laref een goeie aanval op en werd de poging van een sterk spelende Arnold Mulume in corner verwerkt (13’). Op het kwartier leverde Huygens een gemeten voorzet af op Baras en die trapt hem mooi in het hoekje binnen (15’, 1-1). Nadat doelman Jordy Maes eerst een voorzet van Betekom klemvast pakte ging Verheyden ervandoor met een voorzet op Laref die teruglegt op Alec Luyckx maar diens trap wordt door de doelman gepakt (17’). Een trap op doel van Verheyden wordt even later door een thuisverdediger over doel gekopt. Buiten het openingsdoelpunt komt Betekom in het eerste kwart wedstrijd niet verder dan een kopbal enkele meters naast (19’) en een schuiver van Carrez rakelings naast (21’). Halfweg de eerste helft een reuzekans voor KSV Bornem wanneer Baras op het perfecte moment Verheyden het straatje in stuurt, zijn poging wordt door een voetveeg van de doelman gered, in de rebound staat een verdediger op de lijn geposteerd om de bal van de lijn te redden. Rond het halfuur probeerde Mulume nog met een omhaal, enkele meters over doel. Een vrije trap van Luyckx werd door Baras verlengd met het achterhoofd, maar de keeper pakt voor een aanlopende Yannick Lodders (35’). Een afstandsschot van Yannick Quintelier ging nog een metertje over doel (39’). Een minuut later verlengde Baras opnieuw met het hoofd naar de eerste paal maar de doelman stond goed opgesteld. De laatste kansen in deze boeiende eerste helft waren zowaar voor de thuisploeg maar Maes pakt eerst uit met een mooie save op vrije trap van De Winter (41’) en staat op de goeie plek wanneer diezelfde De Winter wil binnen tikken (43’).

In de tweede helft is het eerste kwartier weer volledig voor KSV Bornem. Een kopbal van Verheyden is eerst te zwak om gevaarlijk te zijn (47’), Telen probeert van ver maar even ver over (50’) en Luyckx zet zich goed door via het centrum maar in corner gewerkt (56’). Wanneer twee thuisspelers klaar stonden om een scherpe voorzet binnen te tikken was er een goede tussenkomst van Maes nodig (57’). Na bikkelwerk op het middenveld van Telen is er een mooie combinatie tussen Luyckx en Verheyden maar die laatste trapt onbesuisd over (62’). Even later kan Verheyden de bal niet goed genoeg raken na een perfecte actie van Telen (64’). Een scherp gegeven hoekschop van Betekom lijkt rechtstreeks binnen te draaien aan de tweede paal maar Maes was attent genoeg om erger te voorkomen. Een kwartier voor tijd opnieuw een reuzekans voor Bornem, in het pak zagen we niet wie er kopte maar de bal botste via de onderkant van de lat opnieuw het veld in (74’). En waar de kansen gemist worden valt meestal het doelpunt aan de overkant, dat was deze keer niet anders: Maes bokste een eerste poging nog weg maar uiteindelijk trapte Poukens de bal staalhard tegen de touwen (82’, 2-1). Enkele minuten voor tijd schoof Baras nog een bal rakelings naast doel.

De ontgoocheling bij KSV Bornem was groot. Na een mooie 8 op 12 speelde het op het veld van Betekom opnieuw een sterke wedstrijd en was het de best voetballende ploeg met veruit de meeste doelpogingen. De jongens verdienden veel meer dan een zure 2-1 nederlaag. Kijken we naar achter in het klassement dan zien we een aantal ploegen die dichter komen: Pelt won met 3-1 tegen Termien (en komt tot op 1 punt), Bilzerse Waltwilder versloeg RC Mechelen met 4-1 en Zwarte Leeuw is nu definitief uit ons vizier na 0-1 winst op Sint-Lenaarts. Ternesse en Nijlen ten slotte deelden de punten zodat de ene 1 punt voor en de andere 1 punt achter KSV Bornem staat. Op de laatste 3 rechtstreekse degradatieplaatsen hebben we weliswaar nog 4 punten voorsprong, de ook te vermijden 13de plaats (en degradatie-eindronde) is nog slechts 1 puntje verwijderd. Het worden nog 3 bikkelharde finales voor KSV Bornem dat van de degradatieploegen nog het moeilijkste programma lijkt te hebben. We kunnen alleen maar hopen dat de slotwedstrijd tegen Bilzerse Waltwilder geen rechtstreeks duel meer is voor het behoud. Maar dan moeten er de komende twee wedstrijden wel punten gepakt worden tegen de huidige nummers 2 (Lyra-Lierse én ploeg in vorm) en 4 (Sint-Lenaarts). Als klap op de vuurpijl staat er volgende week een duel tussen Nijlen en Pelt op het programma, en laat dat net twee concurrenten van KSV Bornem zijn voor de eerste veilige plaats in het klassement. We werden dit seizoen nooit weggespeeld, stonden nooit lang op degradatieplaatsen en hoopten bij momenten bij aansluiting in de middenmoot. Maar 3 wedstrijden voor het seizoenseinde is de realiteit bijzonder hard: KSV Bornem zal mogelijk tot de laatste seconde moeten vechten om degradatie te vermijden. We hebben het dikwijls over goed voetbal en vele doelkansen maar de volgende wedstrijden mogen gerust rotmatchen worden met amper doelgevaar maar mét 3 punten want dat is het enige wat op dit moment telt … 
 
Basis
speler
De Jonge (D)
speler
Wosky
speler
Thys (K)
speler
Luyten
speler
Carrez
  75'
speler
De Winter
  8' 
speler
Fariat
speler
Puttevils
  87'
speler
Poukens
  82' 
speler
Vanhentenrijk
  75'
speler
Pelgrims
Bank
speler
Coosemans (D)
speler
Janssens
  75'
speler
Vandewalle
  75'
speler
Van Loock
  87'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
  53'
speler
Yannick Quintelier
speler
Hervé Telen
speler
Alec Luyckx
speler
Abdelhakim Laref
speler
Bruno Baras
  15' 
speler
Niels Verheyden
Bank
speler
Robbe Meeus (D)
speler
Willy Kabera
  53'
speler
Kevin De Man
speler
Yuran Da CunhaScheidsrechterBen Gonnissen
Grensrechter 1Bart Jennart
Grensrechter 2Peter Leemans

 • 8'
   1-0   GOOOAALLL
  KAC Betekom
   De Winter 
  speler
 • 15'
   1-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Bruno Baras 
  speler
 • 52'
  KAC Betekom
  Poukens
  speler
 • 53'
  KSV Bornem
  Stef Laurens
  speler
 • KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 56'
  KSV Bornem
  Yannick Lodders
  speler
 • 75'
  KAC Betekom
  Carrez
  speler
 • KAC Betekom
  Vanhentenrijk
  speler
 • KAC Betekom
  Janssens
  speler
 • KAC Betekom
  Vandewalle
  speler
 • 82'
   2-1   GOOOAALLL
  KAC Betekom
   Poukens 
  speler
 • 87'
  KAC Betekom
  Puttevils
  speler
 • KAC Betekom
  Van Loock
  speler
 • 90'
  KAC Betekom
  Puttevils
  speler

 

Kan KSV Bornem nog even doorgaan op goed elan ?

Na die knappe 8 op 12 in de recente vier wedstrijden tegen o.a. drie top-5 ploegen mag KSV Bornem ook met vertrouwen het komende drieluik tegen de nummers 6, 2 en 4 tegemoet zien. Het blijft dus wel een lastig programma, maar KSVB heeft de jongste maand bewezen dat het zijn voet kan zetten naast de top-5. De eerstvolgende opdracht is komende zaterdagavond een verplaatsing naar de 6de, AC Betekom, waar Bornem mits puntengewin bijna zeker een goede zaak kan doen. Maar dat het een dubbeltje op z’n kant zal zijn, maken de cijfers duidelijk. Van zijn 36 punten pakte Betekom er 22 thuis, vrijwel altijd na een alles-of-niets partij: 7 keer werd er gewonnen, maar ook 5 maal verloren, zodat er met slechts 1 gelijkspel dus weinig ruimte was voor compromissen. Onze geel-roden zullen deze match wel moeten aanvatten zonder de geschorsten Ivo Rodrigues (2 x geel vorige zondag) en Mattis Persoons (na een 3de gele kaart).

Vlak voor en zeker achter KSV Bornem stijgt de degradatiespanning enorm, met op speeldag 27 twee rechtstreekse duels Waltwilder-Mechelen en Ternesse-Nijlen en voor Leopoldsburg (recent 0 op 12) een bezoek aan 3de periodeleider Lyra-Lierse. Alleen Pelt heeft het thuis wellicht gemakkelijker in de derby tegen Termien. Dit programma kan dus gunstig zijn voor KSVB indien het doorgaat op zijn elan van de jongste maand. Als het uit de resterende 4 matchen nog 5 punten kan sprokkelen, heeft het 37 punten en dat zou toch moeten volstaan voor het behoud. Want ook op de 28ste speeldag staan er immers nog twee rechtstreekse duels op het programma met Mechelen-Ternesse en Nijlen-Pelt, terwijl Waltwilder dan op bezoek moet bij Zwarte Leeuw (dat thuis al 23 punten won). Leopoldsburg en Waltwilder sluiten de competitie vervolgens af met elk nog twee rechtstreekse confrontaties in Waltwilder-Leopoldsburg (speeldag 29) en Leopoldsburg-Ternesse én Bornem-Waltwilder (speeldag 30).
 

Voor deze verplaatsing organiseert supportersclub Geel-Rood een supportersbus:

Vertrekuur: 18u00
Plaats vertrek: supporterslokaal Het Wiel, Puursesteenweg 2 te Bornem
Iedereen welkom!

Info en inschrijvingen: Supportersbus

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 30-03-2019 18:30 en 06-04-2019 19:25.

Albert Pauwels werd de winnaar met 6 punten op 62 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 17 januari 2021
Speeldag 18

AFGELAST

14:30

K. Bevel FC

KSV Bornem


zondag 24 januari 2021
Speeldag 19

AFGELAST

14:30

KSV Bornem

K. Kontich FC

1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement
zondag 17 januari 2021
Speeldag 18

AFGELAST

14:30

K. Bevel FC

KSV Bornem


zondag 24 januari 2021
Speeldag 19

AFGELAST

14:30

KSV Bornem

K. Kontich FC

1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement