zon
31
maa
2019
15u00
KSV Bornem
KVK Wellen
Eerste elftal
Competitie - 1ste Provinciale

Goede prestatie, maar 20 minuten met 10 tegen 11…

De opdracht voor KSV Bornem was om zo mogelijk een vervolg te breien aan de uitstekende 7 op 9 van de jongste drie speeldagen. Na een 4 op 6 tegen de top-2 uit de rangschikking ontving KSVB in het Breeven de nummer 5, KVK Wellen (vorig seizoen nog 2de in deze reeks). Nogmaals een lastige tegenstander dus, maar ook nu trok Bornem van meet af aan het laken naar zich toe. De bezoekers waren nauwelijks van hun speelhelft gekomen of ze keken al aan tegen een achterstand. Bruno Baras werd net over de middenlijn aangespeeld, kapte een paar tegenstanders uit en schoot in de benedenhoek raak (8’, 1-0). Een goede start voor onze geel-roden die zelfs ‘uitstekend’ had kunnen zijn, want na een ren en pass van Niels Verheyden werd een nieuwe doelpoging van Baras op de doellijn door een verdediger afgeblokt (13’). De partij ging dan goed over-en-weer tussen twee ploegen die mekaar waard leken. De bezoekers hadden echter nog geen doelkans afgedwongen toen ze kort voor de pauze aan de gelijkmaker kwamen. Stef Laurens werd aan de zijlijn getorpedeerd maar de scheidsrechter liet doorspelen en Wellen dwong een hoekschop af. Die werd weggekopt in de voeten van Degeling en diens schot verdween onhoudbaar in de winkelhaak (39’, 1-1). Een mooi doelpunt maar ook wat gelukkig, want zo’n schot kon net zo goed meters over doel vliegen en was er niet gekomen als de referee genoemde fout had gefloten.

Was de eerste helft voor KSV Bornem, dan werd Wellen in de tweede helft eerder de dominerende partij. Het toonde zich evenwel niet alleen een goede ploeg, maar ook een ‘potige’ die niet op een fout keek. Met als exponent nr.10, Smeets, die een serie fouten mocht maken zonder een gele kaart te krijgen. Het leek wel of de scheidsrechter strenger was voor KSVB, dat uiteindelijk de laatste 20 minuten met een man minder moest spelen en door gele kaarten volgende speeldag 2 spelers moet missen. In die fysische slag viel er nog amper een doelkans te noteren: Vanwelkenhuysen kopte er één binnen bereik van doelman Jordy Maes (52’), en op een voorzet van Hakim Laref miste Bornem dé kans op 2-1 toen eerst Alec Luyckx zijn schot kraakte en vervolgens Baras naast schoot (62’). Een dik kwartier voor tijd kreeg de wedstrijd een ander gelaat toen in goed 5 minuten Ivo Rodrigues twéé gele kaarten kreeg en werd uitgesloten (74’). Willy Kabera kwam spits Baras vervangen en KSV Bornem opteerde wijselijk om het gelijkspel te verdedigen. Al werd er wel op gehoopt deze wedstrijd te winnen, toch viel er met dit gelijkspel te leven aangezien beide ploegen elk één speelhelft domineerden en onze geel-roden 20 minuten met een speler minder verder moesten. 

Winst had KSV Bornem op een gedeelde 8ste plaats gebracht, nu blijft er in deze onwaarschijnlijke reeks op 4 speeldagen van het einde nog altijd veel mogelijk als het om degradatie gaat (slechts 6 punten scheiden de nr. 8 (34) van de nr. 13 (28, barrageplaats). Van de 6 ploegen die achter KSVB stonden, hebben er immers liefst 4 gewonnen (maar ook 2 verloren). Voor RC Mechelen en Bilzen-Waltwilder (15de en 16de) was winst hoogst noodzakelijk om andere ploegen nog in het vizier te houden. Maar ook de 12de en 14de, Ternesse en Pelt, wonnen en zo schuift die rechterkolom (mede door het verlies van Nijlen en Leopoldsburg) terug méér in elkaar. Bornem verloor dus 2 punten op voornoemde 4 ploegen en liep 1 punt uit op laatstgenoemde 2. Al bij al hoeft men bij KSVB geen slecht gevoel over te houden aan deze speeldag, want de eigen prestatie was weer goed. Op eigen terrein zijn onze geel-roden nog steeds ongeslagen in 2019, maar wel zeer opmerkelijk: reeds 4 keer 1-1 gelijk gespeeld in het Breeven ! Vertrouwen kan men ook puren uit de 8 op 12 van de jongste 4 wedstrijden, waarbij toch de nummers 1, 2 en 5 uit de rangschikking werden ontmoet. Dat geeft moed voor het volgende drieluik waarbij nu de nummers 6 (Betekom), 2 (Lyra-Lierse) én 4 (Sint-Lenaarts) de tegenstanders zullen zijn. Het blijft ‘op papier’ dus lastig, maar Bornem heeft de jongste maand bewezen dat het zijn voet kan zetten naast de top-5. Als het uit de resterende 4 matchen nog een 5-tal punten kan sprokkelen, is de kans erg groot dat (met 37 punten) het behoud een feit is. Want dan moeten de laatste 3 à 4 vrijwel alles winnen, wat met de nog geprogrammeerde onderlinge confrontaties vrijwel onmogelijk is.
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
speler
Yannick Quintelier
speler
Ivonick Rodrigues
speler
Alec Luyckx
  87'
speler
Abdelhakim Laref
speler
Bruno Baras
  76'
  8' 
speler
Niels Verheyden
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Willy Kabera
  76'
speler
Yuran Da Cunha
speler
Mattis Persoons
  87'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Rausin (D)
speler
Dekens
speler
Lowet (K)
speler
Vankrunkelsven
speler
Marchandise
speler
Heeren
speler
Degeling
  39' 
speler
Smeets
  86'
speler
Kardes
speler
Vandebroek
  80'
speler
Vanwelkenhuysen
Bank
speler
Driesmans (D)
speler
Penders
  86'
speler
Ramaekers
  80'
speler
WillemsScheidsrechterThomas Van Asch
Grensrechter 1Shauni Depruyst
Grensrechter 2Tom Piscaer

 • 8'
   1-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Bruno Baras 
  speler
 • 39'
   1-1   GOOOAALLL
  KVK Wellen
   Degeling 
  speler
 • 50'
  KVK Wellen
  Kardes
  speler
 • 53'
  KSV Bornem
  Abdelhakim Laref
  speler
 • 53'
  KVK Wellen
  Vanwelkenhuysen
  speler
 • 69'
  KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler
 • 74'
  KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler
 • 76'
  KSV Bornem
  Bruno Baras
  speler
 • KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 80'
  KVK Wellen
  Vandebroek
  speler
 • KVK Wellen
  Ramaekers
  speler
 • 80'
  KVK Wellen
  Marchandise
  speler
 • 86'
  KVK Wellen
  Smeets
  speler
 • KVK Wellen
  Penders
  speler
 • 87'
  KSV Bornem
  Alec Luyckx
  speler
 • KSV Bornem
  Mattis Persoons
  speler
 • 89'
  KSV Bornem
  Mattis Persoons
  speler

 

KSV Bornem ontvangt zondag de nr. 5: KVK Wellen

De voorbije 14 dagen heeft KSV Bornem met een straffe 7 op 9 zijn klassement aanzienlijk verbeterd. Vooral dat in de jongste twee wedstrijden 4 op 6 werd behaald tegen de top-2 uit de rangschikking, deed het geloof in het behoud groeien. Maar ook nu is de strijd nog lang niet gestreden, dus is overmoed misplaatst en moet er gewoon op het huidige elan worden doorgegaan. Want na de nummers 1 en 2 komt nu de 5de uit de rangschikking, KVK Wellen, op bezoek in het Breeven. Dat Limburgse Wellen speelde in 2014 kampioen in 1ste provinciale en na een 8ste en 12de plaats in 4de nationale volgde er in de 3de Amateursafdeling in 2017 een 11de plaats en in mei 2018 een sterke 2de plaats in deze reeks.

Bij aanvang van dit seizoen behoorde Wellen dan ook logisch tot één van de favorieten, maar op 5 speeldagen van het einde is een 5de plaats nu wellicht het hoogst haalbare. De Limburgers waren wel regelmatig met 19 punten thuis en 18 op verplaatsing, waarvan het al vijf keer een overwinning mee naar huis nam. Al valt het op dat zij hun laatste twee verplaatsingen wel verloren bij FC Nijlen en FC Zwarte Leeuw. Met al 40 gescoorde goals is Wellen beter bij schot dan Bornem, maar het kreeg ook al méér doelpunten binnen dan onze geel-roden die in de laatste 4 matchen enkel 1 strafschopgoal incasseerden. Voor deze confrontatie telt Wellen geen geschorsten, bij KSVB liep Hervé Telen zondag wél tegen een fatale gele kaart aan en is dus geschorst.

Indien KSV Bornem zijn positieve flow nog even kan aanhouden met bv. een nieuwe 4 op 6 in de komende 2 wedstrijden, dan krijgt het stilaan uitzicht op het behoud. Wat ook een voordeel kan zijn voor onze geel-roden, is dat een blik op de kalender ons leert dat de 6 ploegen die momenteel achter KSVB staan nog 6 onderlinge confrontaties op het programma hebben waarin dus onvermijdelijk ploegen punten gaan verliezen. Daar zijn FC Nijlen en Ternesse VV liefst 3 keer bij betrokken, ESK Leopoldsburg en Waltwilder-Bilzen 2 keer: in Nijlen – Pelt, Leopoldsburg – Ternesse, Nijlen – Waltwilder, RC Mechelen – Ternesse, Waltwilder – Leopoldsburg en Ternesse – Nijlen. En op de laatste speeldag moet Waltwilder ook nog naar Bornem komen, maar tegen dan zal de rangschikking vermoedelijk al haar meeste geheimen prijsgegeven hebben.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen KVK Wellen op zondag 31 maart 2019 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk 3-gangenmenu aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Skrei met venusschelpjes in een sausje van curry en venkel
- Speenvarkenbrochette met pepersaus & kroketjes
- Trio van parfait: vanile, hazelnoot & advocaat
Deze footlunch start met een aperitief om 12.00 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 45 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen) kinderen tot 12 jaar betalen 25 euro.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 28 maart 2019 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 23-03-2019 19:30 en 30-03-2019 19:25.

Brian Young werd de winnaar met 6 punten op 61 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 11 oktober 2020
Speeldag 5

2 - 4

SK Rapid Leest

KSV Bornem


1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement
zondag 11 oktober 2020
Speeldag 5

2 - 4

SK Rapid Leest

KSV Bornem


1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement