zon
17
maa
2019
15u00
KSV Bornem
KVK Tienen
Eerste elftal
Competitie

Spectaculaire ruime zege tegen toekomstig kampioen !

Toen wij in de voorbeschouwing stelden dat de 3-0 zege van vorige week tegen ESK Leopoldsburg vermoedelijk voor een ‘vertrouwensboost’ zou gezorgd hebben bij de Bornemse spelers, hadden we deze uitslag toch niet in gedachten. De onbedreigde leider KVK Tienen verloor slechts 2 van zijn 23 wedstrijden, dus zou een gelijkspel ook al een succes zijn (dachten wij). Nou, dat liep dus wel helemaal anders. Na een aftastend openingskwartier zonder doelgevaar was het een van bij het eerste fluitsignaal gemotiveerd KSV Bornem dat steeds meer het laken naar zich toe trok. Het had in de 16’ al op voorsprong kunnen komen toen Bruno Baras een voorzet van Hakim Laref tegen de binnenkant van de paal kopte (ook tegen RC Mechelen en op Zwarte Leeuw trof hij het doelhout). Zo was het voor de leiders meteen duidelijk dat de KSVB-spelers vol voor de winst gingen. Halverwege de eerste helft werd de basis daartoe gelegd toen een voorzet van Niels Verheyden eerst door Alec Luyckx op doelman Mombaerts werd geschoten, maar Baras in de herneming raak trof (24’, 1-0). Even later bereikte Stef Laurens dan Baras die in één tijd op doel schoot, maar nu redde de keeper (29’). Kort voor de pauze dwong Laref een hoekschop af en die werd door Ward Huygens keurig in ‘het pak’ voor doel getrapt waar Yannick Lodders kon binnen koppen (40’, 2-0). Een mooie ruststand tegen de vermoedelijke toekomstige kampioen (nog steeds 12 punten voorsprong), en zeker niet onverdiend te noemen.

KVK Tienen wou daar uiteraard iets aan doen en bracht voor de tweede helft twee nieuwe spelers in. De Bornemse vrees voor een eventuele 2-1 en alsnog bijgebeend te worden, werd al snel de kop ingedrukt toen in de 47’ Luyckx een hoekschop rechtstreeks in de verste winkelhaak draaide (3-0) ! Dat was de genadeklop voor Tienen dat zelf niet gevaarlijk was en in de tweede helft aan nog erger dan 4-0 ontsnapte. Want er werd wel (terecht) gezegd dat de leidersploeg ‘onkennelijk zwak’ was, maar dat lag uiteraard ook aan het feit dat KSV Bornem ‘ongewoon goed’ was. Het voetbalde zich na de 3-0 immers nog een viertal niet te missen doelkansen bij elkaar. In de 58’ werd een schot van Verheyden afgeweerd door doelman Mombaerts, waarna Hervé Telen in de herneming hard over doel schoot (terwijl zachtjes binnen schuiven had gekund). Enkele minuten later werd een mooie Bornemse aanval besloten met een schot van Verheyden, de doelman was verslagen maar een toegesnelde verdediger veegde de bal van de doellijn (68’). Kort daarop blunderde doelman Mombaerts toen zijn uittrap tegen Baras terecht kwam en Bruno eenvoudig de 4-0 scoorde (70’). Nadat KSVB-keeper Jordy Maes dan toch eens een schot van Convents moest pareren (73’), had Bornem nog de 5-0 aan de voet toen Baras uit de draai van op enkele meters naast schoot terwijl Laref achter hem compleet vrij stond (80’). We mogen echter ook niet verlangen dat elke doelkans raak is, laat ons geweldig tevreden zijn met 7 doelpunten in twee wedstrijden nadat scoren al gans het seizoen een groot probleem was.

Amper 8 dagen geleden stond KSV Bornem op de 13de (barrage)plaats met ook 3 punten achterstand op de 12de. Die vervelende situatie hebben onze geel-roden met die recente 6 op 6 omgebogen naar de 9de plaats in de rangschikking. Een flinke stap voorwaarts, maar in deze reeks met veel gelijkwaardige ploegen telt KSVB desondanks nog altijd maar 5 punten bonus op de 14de (degradatie)plaats ! Er zullen dus nog zeker een paar zeges moeten aan toegevoegd worden aleer opgelucht adem kan gehaald worden. Iets wat niet onmogelijk is, zeker indien Bornem het niveau van tegen Tienen nog enige tijd kan aanhouden. Dat er tussen de nummers 8 en 14 in de rangschikking slechts 6 punten verschil is, geeft aan dat zelfs een paar ploegen uit de linkerkolom nog niet buiten degradatiegevaar zijn. Voor KSV Bornem is het dus zo dat het ‘maar’ 5 punten boven de degradatieplaatsen staat, doch anderzijds ook slechts 4 punten achter de 5de ! Het kan dus nog beide kanten uit. Verheugend voor onze geel-roden en hun supporters is alvast ook dat er stilaan toch terug sprake is van een thuisreputatie. Met Nieuwjaar stond KSV Bornem qua thuisploeg hopeloos laatste met amper 4 punten op 21 in eigen stadion. Het is misschien niet echt opgevallen maar in 2019 leverden de 5 thuismatchen al 9 punten op en werd er nog niét verloren in het Breeven, want de 2 recente zeges werden voorafgegaan door drie keer 1-1 thuis (waarbij men tegen Pelt en RC Mechelen ook méér had verdiend).
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Lodders (K)
  40' 
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
  81'
speler
Yannick Quintelier
speler
Hervé Telen
speler
Alec Luyckx
  84'
  47' 
speler
Abdelhakim Laref
  87'
speler
Bruno Baras
   24' | 70' 
speler
Niels Verheyden
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Willy Kabera
  81'
speler
Yuran Da Cunha
  84'
speler
Rik Verbiest
  87'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Mombaerts (D)
speler
A. Vos
speler
Meeus (K)
speler
Weeghmans
speler
Grancea
  46'
speler
Lusadusu
speler
Marchoul
  64'
speler
Claes
  46'
speler
Bogaerts
speler
Calgan
speler
Convents
Bank
speler
Matterne
  46'
speler
J. Vos
speler
Singh
  64'
speler
Bouruignon
  46'ScheidsrechterPieter Vandevenne
Grensrechter 1Ali Maghlaoui
Grensrechter 2Wesley Ketels

 • 24'
   1-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Bruno Baras 
  speler
 • 40'
   2-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Yannick Lodders 
  speler
 • 46'
  KVK Tienen
  Claes
  speler
 • KVK Tienen
  Grancea
  speler
 • KVK Tienen
  Bouruignon
  speler
 • KVK Tienen
  Matterne
  speler
 • 47'
   3-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Alec Luyckx 
  speler
 • 64'
  KVK Tienen
  Marchoul
  speler
 • KVK Tienen
  Singh
  speler
 • 70'
   4-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Bruno Baras 
  speler
 • 81'
  KSV Bornem
  Stef Laurens
  speler
 • KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 84'
  KSV Bornem
  Alec Luyckx
  speler
 • KSV Bornem
  Yuran Da Cunha
  speler
 • 87'
  KSV Bornem
  Abdelhakim Laref
  speler
 • KSV Bornem
  Rik Verbiest
  speler

 

KSVB ontvangt zondag toekomstig kampioen KVK Tienen

Uitzonderlijk moet KSV Bornem in deze competitie twee zondagen na elkaar in het eigen Breeven aantreden. Al gaat het in beide partijen om de 3 punten, toch zal de benadering en inleving gans anders zijn voor de tweede match. Tegen KESK Leopoldsburg moést er vorige zondag absoluut gewonnen worden om in het vaarwater te blijven van een aantal ploegen en ook enige afstand te bewaren van de degradatieplaatsen. Die opdracht werd goed uitgevoerd want de Limburgers werden kansloos met 3-0 huiswaarts gestuurd. Deze ruime thuisoverwinning zal zeker een ‘boost’ geven aan het Bornemse vertrouwen, wat ook zal nodig zijn met het bezoek van de onbedreigde leider KVK Tienen komende zondag.

Dat brengt ons bij het tweede luik, een thuiswedstrijd waarbij men ervan mag uitgaan dat ‘op papier’ een nederlaag ‘logisch’ lijkt. De Brabanders tellen met nog 7 matchen te spelen liefst 13 punten voorsprong op de 2de, zodat zij de kampioenstitel stilaan kunnen ruiken. Dat is geen voorbarige conclusie in de wetenschap dat KVK Tienen van zijn 23 wedstrijden er slechts twéé verloor… Het interessante aan voetbal is echter dat Bornem desondanks toch niet helemaal kansloos is. Tienen verloor dan weliswaar nog maar twee partijen, dat gebeurde wel twee keer recent tijdens hun laatste twee verplaatsingen bij FC Zwarte Leeuw en Leopoldsburg. Voor KSV Bornem is de insteek nu ook anders: tegen Leopoldsburg moést er gewonnen worden, tegen Tienen kan het een voordeel zijn dat de verwachtingen niét hoog zijn en zelfs een gelijkspel als een succes kan beschouwd worden. Ivo Rodrigues keek zondag tegen zijn derde gele kaart aan en is geschorst, Willy Kabera komt terug na schorsing, en bij Tienen zit er niemand op het strafbankje.

Het is moeilijk te zeggen hoe het komt dat KVK Tienen er dit seizoen zo bovenuit steekt. Die club degradeerde, net als KSV Bornem, in mei 2018 uit de andere 2de Amateurs-reeks. Maar zij trokken vorige zomer blijkbaar wel enkele spelers aan die er nu mee voor zorgen dat zij met grote voorsprong op de titel afstevenen. Zo speelde middenvelder Jonas Bogaerts van 2012 tot 2016 bij Eendracht Aalst en van 2016 tot 2018 bij FC Dender. Ook centrumspits Dylan Lambrecth is een opmerkelijke speler die door RSC Anderlecht (!) werd uitgeleend aan o.a. FC Roeselare, Union Sint-Gillis, FC Waremme en vorige zomer dus KVK Tienen. Een derde nieuwkomer was Didier Cabumi, die eerder speelde bij FC Dender en vorig seizoen SK Londerzeel.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen KVK Tienen op zondag 17 maart 2019 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk 3-gangenmenu aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Asperges op Vlaamse wijze
- Orloff gebraad met warme groenten & gratin
- Dessertbordje van de chef
Deze footlunch start met een aperitief om 12.00 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 45 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen) kinderen tot 12 jaar betalen 25 euro.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 14 maart 2019 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 09-03-2019 19:30 en 16-03-2019 19:25.

Iris Koppen werd de winnaar met 6 punten op 63 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Lees het clubblad van deze speeldag gratis na via volgende link:
Clubblad KSV Bornem - KVK Tienen
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede