zon
10
maa
2019
15u00
KSV Bornem
K. ESK Leopoldsburg
Eerste elftal
Competitie

KSVB ‘gejaagd door de wind’ naar noodzakelijke winst

Terwijl er op hetzelfde moment in de regio een aantal wedstrijden werden afgelast wegens de over het land razende stormwind, werd deze partij in het Breeven toch aangevat. Uiteraard was het voor de spelers niet gemakkelijk om tot een voldragen actie te komen. In het eerste halfuur viel er dan ook geen doelgevaar te noteren. Pas in de 33’ moest Bornemdoelman Jordy Maes in de voeten van Peetermans, en in de 41’ moest zijn overbuur Ghijsens een schuiver van Niels Verheyden pareren. Kort voor de pauze gaf Hakim Laref de bal subtiel mee in de loop van Alec Luyckx, die hem onder de keeper in doel schoof (43’, 1-0). Zo in het zicht van de rust op voorsprong komen in een match met weinig doelkansen, dat hadden onze geel-roden eens nodig.

Een opsteker ook, want KSV Bornem trok in de tweede helft meteen op zoek naar een veiligere voorsprong. Eerst ging een plaatsbal van Laref over doel (51’), maar even later was het raak toen Verheyden een ren langs de zijlijn afrondde met een schot in de verste benedenhoek (52’, 2-0). De doelpunten konden, zo vlak voor en direct na de pauze, op geen betere momenten vallen. Uit het verdere verloop van de wedstrijd bleek dat Leopoldsburg (dat volgend seizoen zal getraind worden door ex-Rode Duivel Bruno Versavel) weinig in te brengen had tegen KSVB, want op een flauw schot van Paulino Rosario na (61’) had doelman Maes geen werk op te knappen. Het was integendeel Bornem dat nog een aantal goede scoremogelijkheden kreeg. Eerst ontsnapten de bezoekers toen een vrijschop van Ward Huygens in een geharrewar zonder doelpunt uitmondde (63’). Het was slechts uitgesteld want even later slalomde Laref tot op de achterlijn en duwde de inlopende Verheyden zijn voorzet over de doellijn (67’, 3-0). In het slotkwartier werd Luyckx nog eens afgeblokt door een verdediger (75’), knalde Laref nog eens over doel (77’), en kwam de ingevallen Yuran Da Cunha dicht bij de 4-0 toen keeper Ghijsens de bal uit zijn voeten moest halen (79’).

De noodzakelijke overwinning was dus ruim verdiend, al moest KSV Bornem naast de vorige week gekwetste Thomas Van Tongerloo en geschorste Willy Kabera in extremis ook nog de op training gekwetste Mattis Persoons missen. Daarmee heeft KSVB de 3-puntenkloof die hen scheidde van de voorgangers meteen gedicht. De andere uitslagen waren deze keer ook eens in het voordeel van onze geel-roden: met RC Mechelen, Esperanza Pelt, FC Nijlen, Leopoldsburg en Ternesse VV verloren liefst vijf concurrenten uit de rechterkolom ! Dat had in de rangschikking tot gevolg dat er tussen Bornem en de drie degradatieplaatsen nu een kloof van 5 punten is gevallen. Onze geel-roden kwamen nu op gelijke hoogte met Leopoldsburg en Nijlen (punten én zeges), maar met een beduidend béter doelsaldo. Met Ternesse (2 punten méér) en het trio Helchteren – Betekom – Zwarte Leeuw (3 punten hoger) staan er ook nog 4 ploegen binnen bereik van één zege. Dat maakt dus nog véél kandidaten voor de 13de plaats die eventueel naar een degradatie-eindronde kan leiden, en waar KSVB dus best van wég blijft. Deze thuisoverwinning zal wellicht toch een ‘boost’ geven aan het Bornemse vertrouwen, wat ook zal nodig zijn met het bezoek van de onbedreigde leider KVK Tienen komende zondag.
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
speler
Hervé Telen
speler
Ivonick Rodrigues
  89'
speler
Alec Luyckx
  43' 
speler
Abdelhakim Laref
speler
Bruno Baras
  72'
speler
Niels Verheyden
  86'
   52' | 67' 
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Yannick Quintelier
  89'
speler
Rik Verbiest
  86'
speler
Yuran Da Cunha
  72'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Ghijsens (D)
speler
Ickmans
speler
J. Janssens
  9'
speler
Schouteden
  72'
speler
Tuteleers (K)
speler
M. Jansen
  23'
speler
Geenen
speler
Bosmans
speler
Bilieau
speler
Peetermans
speler
Appeltans
Bank
speler
Juressen (D)
speler
Acikgoz
  72'
speler
Paulino Rosario
  23'
speler
Claes
  9'ScheidsrechterTristan Olaerts
Grensrechter 1Wesley Willem
Grensrechter 2Leo De Muyer

 • 9'
  K. ESK Leopoldsburg
  J. Janssens
  speler
 • K. ESK Leopoldsburg
  Claes
  speler
 • 22'
  K. ESK Leopoldsburg
  M. Jansen
  speler
 • 23'
  K. ESK Leopoldsburg
  M. Jansen
  speler
 • K. ESK Leopoldsburg
  Paulino Rosario
  speler
 • 39'
  K. ESK Leopoldsburg
  Bilieau
  speler
 • 43'
   1-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Alec Luyckx 
  speler
 • 48'
  KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler
 • 52'
   2-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Niels Verheyden 
  speler
 • 67'
   3-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Niels Verheyden 
  speler
 • 72'
  KSV Bornem
  Bruno Baras
  speler
 • K. ESK Leopoldsburg
  Schouteden
  speler
 • KSV Bornem
  Yuran Da Cunha
  speler
 • K. ESK Leopoldsburg
  Acikgoz
  speler
 • 84'
  K. ESK Leopoldsburg
  Peetermans
  speler
 • 86'
  KSV Bornem
  Niels Verheyden
  speler
 • KSV Bornem
  Rik Verbiest
  speler
 • 89'
  KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler
 • KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler

 

Drié onderlinge confrontaties in de rechterkolom !

Het jaar 2019 is voor KSV Bornem niet zo best gestart met amper 6 punten op 18. Al hadden dat er weer méér moeten zijn in telkens kantje-boord-wedstrijden: driemaal bleef het 1-1, twee keer werd met 1 doelpunt verschil verloren en éénmaal met 1 goal verschil gewonnen. Maar wat KSVB helemaal naar een te vermijden 13de plaats deed zakken, waren de onverwachte zeges die ploegen uit de rechterkolom de jongste speeldagen pakten tegen teams uit de top-5 ! Zo won Nijlen 6 punten tegen Houtvenne en Wellen, verloor 2de Sint-Lenaarts tegen Ternesse én Pelt, en zelfs leider Tienen verloor tegen Zwarte Leeuw én Leopoldsburg. Er werd in de krant al bezorgd op gewezen dat Bornem nog tegen de top-5 moet spelen, maar afgaande op voornoemde recente uitslagen zijn dat niet bij voorbaat verloren partijen.

Maar de eerstvolgende tegenstander die KSV Bornem zondag ontvangt, is Koninklijke Excelsior Sport Kring Leopoldsburg dat het vorig seizoen in deze 3de Amateursafdeling B goed deed met een 5de plaats en 48 punten. Dit seizoen moeten ook zij echter uitkijken om boven de degradatieplaatsen te blijven. Zoals voor KSVB is ook voor hen 2019 met 5 op 18 al erg matig geweest, ook al klopten zij op de jongste speeldag verrassend leider Tienen met 2-0. Maar Leopoldsburg blijkt het tegenovergestelde te zijn van Bornem: een sterke thuisploeg die van haar 27 punten er slechts 7 buitenshuis haalde, net het cijfer dat onze geel-roden thuis pakten. Het wordt dus uitkijken wie van de twee zondag van zijn slechte thuis- of uitreputatie af geraakt. Rekening houdende met de 3-puntenkloof die KSV Bornem in de rangschikking voor zich heeft, lijkt winst toch vooral voor hen een absolute ‘must’ om die kloof te dichten.

Dit weekend is niet alleen cruciaal voor KSVB, de kalendermaker heeft er een belangrijke speeldag van gemaakt voor ALLE ploegen uit de rechterkolom. Naast Bornem (13de) – Leopoldsburg (10de) staan ook nog Bilzen Waltwilder (16de) – Pelt (14de) en Betekom (11de) – Nijlen (12de) op het programma, terwijl RC Mechelen (15de) op bezoek moet bij Wellen (5de) en Ternesse (9de) naar Tienen (1ste) reist. De ploegen die uit deze confrontaties als winnaars komen, zullen dus een erg goede zaak doen. Op de vorige speeldag verloor KSV Bornem niet alleen de wedstrijd ongelukkig met 1-0 bij Zwarte Leeuw (bij 0-0 trof het de paal en de 1-0 kwam er na een strafschop voor licht handspel), maar ook twee spelers. Het zag Thomas Van Tongerloo al na 20 minuten gekwetst afvoeren en Willy Kabera kreeg voor dat handspel zijn 3de gele kaart. Tot slot opmerken dat Leopoldsburg een ex-Bornemspeler in de rangen heeft, de nu 33-jarige Bert Tuteleers was van 2005 tot 2008 in het Breeven actief.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen K.ESK Leopoldsburg op zondag 10 maart 2019 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk 3-gangenmenu aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Variatie van verschillende tapas aan tafel geserveerd
- Buffetje van vis en vlees (vispannetje en varkenshaasje)
- Dessertbordje van de chef
Deze footlunch start met een aperitief om 12.00 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 45 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen) kinderen tot 12 jaar betalen 25 euro.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 7 maart 2019 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 02-03-2019 19:30 en 09-03-2019 19:25.

Sander Hermans werd de winnaar met 7 punten op 67 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede