zon
17
feb
2019
15u00
KSV Bornem
KRC Mechelen
Eerste elftal
Competitie

Slechts 1 punt na achtervolging vol kansen…

Net toen het er naar uitzag dat wij zouden moeten schrijven ‘frustrerende nederlaag voor KSV Bornem’, werd het toch nog 1-1 en spatte even later de  2-1 winst in blessuretijd nog uiteen op de deklat… Dat deze derby tussen twee ploegen die de punten nog hoognodig hebben een dubbeltje op z’n kant ging zijn, was te verwachten. Aangezien beide teams weinig doelpunten incasseren, was het van belang om eerst te scoren. In dat besef speelde KSVB een sterk aanvangskwartier met twee goede doelkansen: 4’ op aangeven van Hakim Laref kopte Mattis Persoons naar de benedenhoek, maar keeper Ledent was alert; 9’ een verre bal van Thomas Van Tongerloo werd tussen de palen gekopt door Bruno Baras, maar weer was Ledent op de goede plaats. In de 19’ werd bezoeker Huysmans met een doorsteekpas plots voor doel afgezonderd, en met een hobbelend schot door de benen van doelman Jordy Maes verdween de bal in de verste benedenhoek (0-1). Erg zuur voor de thuisploeg, want het was de eerste en ook de laatste keer dat RC Mechelen in de eerste helft aan het Bornemdoel verscheen… Het éénrichtingsverkeer bleef aanhouden en leverde nog een drietal doelkansen op: 26’ Persoons kopte een vrijschop van Laref binnen bereik van doelman Ledent; 41’ nog een vrijschop van Laref werd door Arnold Mulume tegen de paal geknald; en 43’ een voorzet van Stef Laurens werd door Persoons onder de lat gekopt, maar weer was Ledent paraat om de gelijkmaker te verhinderen.

Ook in de eerste 25 minuten van de tweede helft kwam KSV Bornem aan een drietal doelkansen: 56’ Alec Luyckx legde uit de draai aan, maar zijn schot werd afgeblokt door een verdediger; 59’ Laref zette met een lobje Baras voor doel, maar die schoot onbesuisd de goede kans naast; en 61’ de net voordien ingevallen Niels Verheyden schoot vanuit een schuine hoek op doelman Ledent. Dan pas werd KSVB-doelman Maes, die er al ongeveer een uur werkloos bij stond, plots toch ook twee keer gesolliciteerd: 65’ een verre bal werd door Doncos net voorlangs gekopt; en in de 68’ moest Maes uitkomend in de voeten van de voor hem opduikende Huysmans redding brengen. Op die twee uitbraken na, bivakkeerde RC Mechelen meestal met elf op de eigen helft met als motto ‘weg is weg’. Gezien de omstandigheden, 0-1 voor in hoge puntennood, niet onbegrijpelijk. Maar dikwijls is dat uiteindelijk niet houdbaar tot op het einde, en dat was ook nu het geval. Toen Bornem in de 86’ een zoveelste hoge voorzet voor doel draaide, kopte Laref voorbij de tweede paal de bal terug en aan de eerste paal kopte Baras hem over de doellijn (1-1).  En ei-zo-na werd die nieuwkomer in blessuretijd nog de matchwinnaar toen hij een volgende hoge bal pal op de deklat kopte (93’) !

Kortom, er kan niet gezegd worden dat KSV Bornem er niet alles aan gedaan heeft om te winnen. Maar Dame Fortuna was onze geel-roden eens te meer niet goed gezind: een serie doelkansen weliswaar niet benut (hét probleem van onze jongens), maar ook paal, een goede doelman en tot slot de lat beletten een meer dan verdiende overwinning. Zo blijft het thuis maar niet lukken: amper 7 punten met 4 x 1-1 gelijk en slechts één zege in het Breeven (1-0 tegen Nijlen). Wat een verrassend contrast met buitenshuis: op verplaatsing werden al 17 punten buit gemaakt met o.a. 5 zeges ! Met dit gelijkspel kon dus alleen RC Mechelen tevreden zijn, nu blijft het ook voor KSVB uitkijken voor degradatie. Zeker nu er dit weekend opmerkelijke uitslagen in ons nadeel te noteren vielen: Termien won op 4de Wellen, Nijlen won in de slotminuut bij 3de Houtvenne, en Ternesse (7 goals in de ganse 2de periode) won met 1-4 bij 2de Sint-Lenaarts… Zo schiet Bornem met zijn gelijkspel inderdaad niet veel op, het deelt nu de 11de plaats met Leopoldsburg en Nijlen. Enerzijds hebben die drie ploegen nu wel een 5-puntenkloof met de drie ploegen achter hen, anderzijds hebben zij boven hen een drietal ploegen met één zege binnen bereik. Om maar te zeggen dat het in die rechterkolom van de rangschikking werkelijk nog alle kanten uit kan.
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Thomas Van Tongerloo
  82'
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
speler
Yannick Quintelier
  60'
speler
Hervé Telen
speler
Alec Luyckx
speler
Abdelhakim Laref
speler
Mattis Persoons
speler
Bruno Baras
  86' 
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Willy Kabera
speler
Ivonick Rodrigues
  82'
speler
Niels Verheyden
  60'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Ledent (D)
speler
Doncos
speler
Olensky
speler
Janssens
  87'
speler
Hens
  74'
speler
Dierickx
speler
Huysmans (K)
  81'
  19' 
speler
Van Delm
speler
Wout Kerckhofs
speler
Bram Kerckhofs
speler
Hmouda
Bank
speler
Van Bulck (D)
speler
Mertens
  87'
speler
Luckermans
  81'
speler
Yagan
  74'ScheidsrechterTim De Keyzer
Grensrechter 1Sven Osier
Grensrechter 2Shauni Depruyst

 • 19'
   0-1   GOOOAALLL
  KRC Mechelen
   Huysmans 
  speler
 • 46'
  KSV Bornem
  Hervé Telen
  speler
 • 60'
  KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler
 • KSV Bornem
  Niels Verheyden
  speler
 • 74'
  KRC Mechelen
  Hens
  speler
 • KRC Mechelen
  Yagan
  speler
 • 81'
  KRC Mechelen
  Huysmans
  speler
 • KRC Mechelen
  Luckermans
  speler
 • 82'
  KSV Bornem
  Thomas Van Tongerloo
  speler
 • KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler
 • 86'
   1-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Bruno Baras 
  speler
 • 87'
  KRC Mechelen
  Janssens
  speler
 • KRC Mechelen
  Mertens
  speler

 

Zondag interessante derby KSV Bornem – Racing Mechelen !

Zowel Racing Mechelen (3-0 tegen ESK Leopoldsburg) als KSV Bornem (0-1 op FC Nijlen) wonnen vorig weekend hun belangrijke competitiewedstrijd, wat voor beiden een beter perspectief biedt op het behoud. Deze zeges staan ook garant voor een interessante derby, beide ploegen zijn in de ‘winning mood’ en hebben nog een aantal punten nodig. In deze gelijkwaardige reeks is momenteel zowat de ganse rechterkolom immers nog lang niet zeker van het behoud. Tussen de nummers 9 en 14 (degradatieplaats) is er slechts 6 punten verschil, eens een reeksje overwinningen realiseren is meteen ook goed voor een aantal plaatsen winst.

RC Mechelen klom vorig jaar in mei via de eindronde in 1ste provinciale terug naar het nationaal voetbal bij de 3de Amateurs, en wenst daar uiteraard het liefst ook te blijven. Die ruime zege tegen Leopoldsburg maakt dat de ‘operatie redding’ voor de Mechelaars geenszins een verloren zaak is. Hun doelpuntensaldo (24-26) verschilt amper van dat van KSVB (23-26), wat aangeeft dat zij dezelfde problemen hebben. Te weten: te weinig doelpunten gescoord in 20 matchen, maar ook verwonderlijk weinig goals geïncasseerd voor ploegen uit de rechterkolom.

Voor deze derby tellen beide ploegen geen geschorsten maar recupereren ze allebei twee spelers die terugkeren na schorsing: Sabri Hmouda en Wout Kerkhofs bij RC Mechelen, Yannick Lodders en Ward Huygens bij KSV Bornem. Anderzijds had Racing de pech dat Augustin Dondo vorig weekend aan de rust moest vervangen worden met een enkelfractuur. Een geluk met een ongeluk was dat de voor hem ingevallen Lothar Hens na de 1-0 via Janssens de geruststellende 2-0 scoorde. Ook de pas herstelde Mariën moest na kwetsuur nog wel vervangen worden.

Sinds begin november is Chris Andries de nieuwe T1 van RC Mechelen. Hij was eerder trainer van KSV Bornem in het seizoen 2001-2002 toen kampioen werd gespeeld in 1ste provinciale, en depanneerde ook van november 2010 tot mei 2011 en wist KSVB via een 15de plaats in 3de nationale te houden. Recent Racing-nieuws was dat in januari jl. werd medegedeeld dat voormalig Bondsvoorzitter François De Keersmaecker voorzitter wordt van RC Mechelen, wat gepaard zou gaan met een flinke financiële injectie. Meer toelichting zou pas gegeven worden na 20 februari, wat toevallig na deze derby is.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen Racing Mechelen op zondag 17 februuari 2019 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk 3-gangenmenu aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Italiaanse ham afgewerkt met in groene pesto gemarineerde mozarellabolletjes
- Vispannetje van de chef in zacht witte wijn sausje
- Assortiment van fijne gebakjes
Deze footlunch start met een aperitief om 12.00 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 50 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen) kinderen tot 12 jaar betalen 25 euro.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 14 februari 2019 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 09-02-2019 19:30 en 16-02-2019 19:25.

Ronald De Sager werd de winnaar met 6 punten op 66 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Lees het clubblad van deze speeldag gratis na via volgende link:
Clubblad KSV Bornem - KRC Mechelen
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede