zon
10
feb
2019
15u00
KFC Nijlen
KSV Bornem
Eerste elftal
Competitie

De eerste horde is genomen !

Met een verplaatsing naar FC Nijlen stond KSV Bornem aan het begin van een cruciaal drieluik. De thuisploeg stond weliswaar slechts 1 puntje boven KSV Bornem geparkeerd, het behaalde na Nieuwjaar wel een mooie 8 op 12. Bij Bornem moesten ze de opdracht aanvatten zonder de geschorsten Yannick Lodders en Ward Huygens. Na univ-verplichtingen was Niels Verheyden er opnieuw bij maar begon op de bank. Hakim Laref verscheen na een gele schorsingsdag opnieuw in de basis.

Een stevige wind en vooral een zeer hevige regenval herschiep het terrein van Nijlen tot een zeer zwaar bespeelbaar veld. In het begin van de wedstrijd was het vooral Nijlen dat met enkele schuchtere pogingen probeerde maar het eerste schot ging enkele meters naast doel (3’) en een vrije trap van Brouwers ging enkele meters over datzelfde doel (12’). De eerste Bornemse doelpoging was er pas in minuut 19 nadat Bruno Baras diep werd gestuurd maar de bal gleed te ver van zijn voet en de thuisdoelman dook prima in zijn voeten. Dé kans op het openingsdoelpunt kwam er via een doorgebroken Haemels die doelman Jordy Maes omzeilde en de bal binnen het kader trapte, gelukkig was een goed spelende Thomas Van Tongerloo bij de pinken en kon hij zijn been voldoende uitschuiven om een achterstand te voorkomen (20’). Aan de overkant pakt Baras vervolgens uit met een goeie kopbal maar de doelman heeft een nog beter redding in huis (24’), op de corner die volgt trapt Arnold Mulume over doel. Minuten later kan Nijlen niet profiteren van wat geharrewar om de bal in doel te werken (28’). Net voor rust trapt Ivo Rodrigues nog een afvallende bal net naast (39’) en schuift Laref een lange bal van Yannick Quintelier rakelings naast doel (43’).

Tijdens de koffiepauze hebben vele supporters het gevoel dat de ploeg die als eerste zou scoren de wedstrijd wel eens zou kunnen winnen. Een eerste schuchtere poging daartoe kwam van Haemels wiens poging door Maes in twee tijden gepakt wordt (47’). Dat Laref kan voetballen hebben we al meermaals kunnen zien, hij kan een balletje bijhouden en zorgt voor rust. Dat toont hij in minuut 50 door op het ideale moment Mattis Persoons diep te sturen, die de bal beheerst onder de doelman schuift: 0-1 en de meegereisde supporters, spelers en hele entourage zijn in het dolle heen!  Bornem blijft gaan, op zoek naar dat geruststellende tweede doelpunt: Alec Luyckx duikt alleen voor de doelman op maar die is net iets sneller bij de bal (53’); Laref gaat door op de flank, hij haalt verrassend uit met een pegel maar de doelman kan nog wegboksen (57’); prima voorzet van Persoons vanop de flank, maar er staat niemand klaar voor doel (58’); Van Tongerloo rolt met een immense inspanning de hele flank op (60’). Op dit zware veld kan Bornem dit hoge tempo onmogelijk een ganse wedstrijd volhouden en Nijlen krijgt nog enkele kansjes: Verstraeten zet zich door en knalt op doel, net naast (63’); schuiver van Luyten maar Maes pakt klemvast (67’); in de kluts komt Mariën alleen voor Maes maar die duikt goed in de voeten (74’). Laref vervolgens opnieuw met een perfecte voorzet, Luyckx is net niet goed gevolgd (75’). Verder dan een trap van Brouwers - meters naast doel - komt Nijlen niet meer (78’). Bornem probeert nog met de snelheid van de ingevallen Verheyden die de achterlijn haalt, maar er is niemand gevolgd (82’). Twee minuten voor tijd krijgt hij nog een goede kans wanneer een Nijlense verdediger de bal terugkopt, hij er goed tussen zit en de bal stift maar mede door de modder kan een speler van de thuisploeg de bal nog wegtrappen.

De vreugde en de opluchting achteraf was zeer groot. De eerste horde van het cruciale drieluik is alvast genomen. En maar goed ook want de drie ploegen achter ons pakten ook hun punten: onze komende tegenstander RC Mechelen won met 3-0 van Leopoldsburg, Pelt pakte een punt tegen Betekom (1-1) en Bilzen deed hetzelfde tegen Sint-Lenaarts (1-1). De logica zou zijn dat KSV Bornem met 23 punten op gelijke hoogte zou staan met Zwarte Leeuw, maar deze dienden na 20 speeldagen leider Tienen een eerste nederlaag toe (3-0!). Door deze winst is KSV Bornem niet alleen over Nijlen gewipt, het telt nu evenveel punten als Leopoldsburg en Ternesse. Uiteraard moeten we blijven hameren op de komende levensbelangrijke wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten. Er komen met RC Mechelen, Zwarte Leeuw en Leopoldsburg nog 3 zes-punten-matchen op rij aan om vervolgens de volledige huidige top-6 te bekampen!
 
Basis
speler
Schrauwen (D)
speler
Haemels (K)
  70'
speler
Trenson
speler
Luyten
speler
De Cnaep
speler
Brouwers
  86'
speler
Peeters
speler
Kocak
  75'
speler
Mariën
speler
Peleman
speler
Truyers
Bank
speler
Engelen
speler
Wouters
  86'
speler
Verstraeten
  75'
speler
Grevendonck
  70'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Thomas Van Tongerloo
speler
Yannick Quintelier
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
speler
Abdelhakim Laref
  89'
speler
Hervé Telen
speler
Alec Luyckx
speler
Ivonick Rodrigues
  87'
speler
Mattis Persoons (K)
  51' 
speler
Bruno Baras
  77'
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Willy Kabera
  87'
speler
Niels Verheyden
  77'
speler
Ryan Bantu
  89'ScheidsrechterArno Schepers
Grensrechter 1Pieter Engelen
Grensrechter 2Kenneth Lenaerts

 • 32'
  KSV Bornem
  Thomas Van Tongerloo
  speler
 • 51'
   0-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Mattis Persoons 
  speler
 • 70'
  KFC Nijlen
  Haemels
  speler
 • KFC Nijlen
  Grevendonck
  speler
 • 75'
  KFC Nijlen
  Kocak
  speler
 • KFC Nijlen
  Verstraeten
  speler
 • 75'
  KSV Bornem
  Abdelhakim Laref
  speler
 • 77'
  KSV Bornem
  Bruno Baras
  speler
 • KSV Bornem
  Niels Verheyden
  speler
 • 86'
  KFC Nijlen
  Brouwers
  speler
 • KFC Nijlen
  Wouters
  speler
 • 87'
  KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler
 • KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 89'
  KSV Bornem
  Abdelhakim Laref
  speler
 • KSV Bornem
  Ryan Bantu
  speler

 

KSV Bornem begint aan cruciaal drieluik in Nijlen

Na een weekend competitie-onderbreking in 3de Amateurs staat er in februari nog een cruciaal drieluik op het programma voor KSV Bornem: eerst naar FC Nijlen, dan de derby thuis tegen RC Mechelen en vervolgens de verplaatsing naar FC Zwarte Leeuw. Drie zeer belangrijke matchen omdat eigen winst voor de winnaars telkens gepaard zou gaan met verlies van directe concurrenten. Daaraan beginnen doet KSVB dus bij FC Nijlen, momenteel 1 punt boven Bornem, maar vooral de laatste weken goed bezig waarin ze met 8 op 12 van de voorlaatste naar de 12de plaats klommen. Nijlen won de (nu voor KSV Bornem geplande) rechtstreekse confrontaties tegen RC Mechelen en Zwarte Leeuw, speelde 2-2 gelijk tegen leider KVK Tienen (!) en op de jongste speeldag ook 2-2 op ESK Leopoldsburg (waar het tot de 90’ wel 1-2 voor stond). Het wordt dus echt wel een lastige verplaatsing waar KSVB gedurende 90 minuten alert zal moeten zijn om iets mee te graaien. Door de kaartenslag die de vorige match tegen Termien was, heeft Bornem wel twee geschorsten te vervangen: Ward Huygens na 2 gele kaarten in 1 wedstrijd, en Yannick Lodders na 3 gele kaarten (5 andere spelers moeten uitkijken voor een 3de gele kaart). Positief daarentegen is de terugkeer van Niels Verheyden (5 doelpunten) na univ-verplichtingen en Hakim Laref na een gele schorsing. Indien KSV Bornem deze partij tot een goed einde zou kunnen brengen, valt er ook nog enige hulp te verwachten van op andere velden. In de wedstrijden Ternesse (22) – Lyra (29), Waltwilder (17) – Sint-Lenaarts (38) en Zwarte Leeuw (23) – Tienen (49) staan de thuisploegen toch voor een zware opgave. Dat is allicht minder het geval voor het goed op dreef zijnde Pelt (18) thuis tegen Betekom (26). In de match RC Mechelen (14) – Leopoldsburg (23) zou de thuisploeg moéten winnen om de reddingskansen gaaf te houden, wat dan zou inhouden dat Leopoldsburg ook stilaan moet uitkijken voor degradatie.
 

Voor deze verplaatsing organiseert supportersclub Geel-Rood een supportersbus:

Vertrekuur: 13u30
Plaats vertrek: café De Waterlander (Fort Bornem), Barelstraat 228 te Bornem
Iedereen welkom!

Info en inschrijvingen: Supportersbus

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 02-02-2019 19:30 en 09-02-2019 19:25.

Geert Merckx werd de winnaar met 5 punten op 61 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede