zon
13
jan
2019
14u30
KSV Bornem
FC Esperanza Pelt
Eerste elftal
Competitie - 3de Amateur A

Verdiende zege laten ontglippen in slotminuten…

Na 4 weken winterstop hervatte KSV Bornem de competitie tegen rode lantaarn Esperanza Pelt. Op papier een wedstrijd die eigenlijk dus moest gewonnen worden. Op basis van veldoverwicht, balbezit en doelkansen zou dat ook verdiend geweest zijn. Helaas was daar ook weer het cliché ‘de bal is rond en een wedstrijd duurt 90 minuten’… De bezoekers kregen het eerste uur geen bal tussen de palen maar pakten in de slotminuten toch een punt mee naar huis. Na een openingskwartier zonder doelgevaar kwam KSVB op dreef en kreeg het een viertal behoorlijke doelkansen: 16’ een schot van Alec Luyckx door een verdediger in hoekschop verwerkt; 24’ een harde schuiver van Niels Verheyden knap gepareerd door doelman Mertens; 37’ een kopbal van Mattis Persoons in hoekschop geduwd; en 39’ nog een doelpoging van Luyckx die voorlangs ging. De bezoekers van Pelt stelden daar qua doelgevaar niets tegenover tot in de slotminuut van de eerste helft een voorzet van Leen zowaar tegen de lat waaide (44’). Dat is voetbal ook soms, geen doelkans bij elkaar spelen en toch bijna scoren.

Bornem ging na de rust op zijn elan door: al in de 48’ moest doelman Mertens weer een sterke redding brengen op een schot van Persoons (hoekschop). Enkele minuten later kopte Persoons dan een voorzet van Hakim Laref naast het doel (58’), en rolde een doelpoging van Verheyden lateraal het doel voorbij (59’). Een verrassing was het dus niet dat een dik kwartier voor tijd de bal toch binnen ging, toen een mooie combinatie van het duo Laref – Luyckx door de inlopende Verheyden werd binnen geschoten (72’, 1-0). Ruim verdiend, want tot dan viel er geen doelkans van Pelt te noteren. Pas in het slotkwartier kwamen de bezoekers na een paar wissels sterker opzetten, en wellicht begon men bij Bornem misschien al naar de klok te kijken ? De eerste échte mogelijkheid had de bezoekers al de gelijkmaker kunnen opleveren toen Vander Schoot vrij mocht aanleggen maar zijn schot rakelings naast ging (84’). Even later dook Laref op in het Peltse strafschopgebied, maar in plaats van af te leggen voor de aanstormende Verheyden besloot hij zelf te zwak op doelman Mertens (86’). De geschikte kans op 2-0 op een ideaal moment… Tot overmaat van ramp scoorden de bezoekers uit de daaropvolgende counter alsnog de 1-1 (86’, Verbiest) ! In de slotminuut kwam Laref nog wel eens dreigen, maar de partij eindigde voor KSV Bornem op een ontgoochelend gelijkspel. De bezoekers mochten er daarentegen blij mee zijn, al schieten beide teams daar niet veel mee op.

Indien KSVB de logische winst had kunnen vasthouden, dan stond het nu op een gedeelde 8ste plaats… Na dit gelijkspel staan onze geel-roden ook nog ‘maar’ 3 punten achter de 7de, rampzalig is de rangschikking dus zeker nog niet. De realiteit dwingt ons echter om ook achterom te kijken, want door de winst op RC Mechelen is FC Nijlen tot op 2 punten gekomen van Bornem zodat de kloof met de (nieuwe) 14de slechts 3 punten bedraagt. Het belooft in deze erg gelijkwaardige reeks nog een lange strijd te worden tussen veel ploegen om degradatie te vermijden, als je weet dat er tussen de nummers 7 en 14 amper 6 punten verschil is… Om daar tussenuit te geraken, zal KSV Bornem aan dat veldoverwicht, balbezit en doelkansen ook nog efficiëntie moeten toevoegen. Afgezien van zijn verkeerde beslissing vlak voor de 1-1, mag gezegd worden dat nieuwkomer Hakim Laref alvast getoond heeft dat hij een aanwinst is. Het is allicht nog wat zoeken naar zijn beste positie in het elftal, maar in balbezit was hij technisch sterk. Over de invalbeurt van de andere nieuwkomer, Bruno Baras, kon geen oordeel gegeven worden. De ontgoocheling om de late gelijkmaker moet er zijn, maar men kan niet zeggen dat KSVB slecht speelde of geen doelkansen kreeg. Als in de volgende partijen hetzelfde niveau kan gehaald worden, dan moeten er toch wel punten volgen. Maar aan de thuisreputatie is er voorlopig dus weinig veranderd, dan maar doorgaan op het ‘uit-elan’…
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
speler
Yannick Quintelier
  88'
speler
Hervé Telen
speler
Alec Luyckx
speler
Niels Verheyden
  72' 
speler
Mattis Persoons
  67'
speler
Abdelhakim Laref
Bank
speler
Daniel Piscador (D)
speler
Thomas Van Tongerloo
speler
Ivonick Rodrigues
  88'
speler
Bruno Baras
  67'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Mertens (D) (K)
speler
Van Hees
speler
Doms
  80'
speler
Swolfs
speler
Vander Schoot
speler
Goossens
speler
Klaps
speler
Verbiest
  86' 
speler
Schildermans
speler
Leen
  60'
speler
Geijsels
Bank
speler
Driesen (D)
speler
Deckers
  80'
speler
Clerckx
  60'
speler
Van VlerkenScheidsrechterJiri Bergs
Grensrechter 1Sam De Boeck
Grensrechter 2Stijn Lemmens

 • 60'
  FC Esperanza Pelt
  Leen
  speler
 • FC Esperanza Pelt
  Clerckx
  speler
 • 67'
  KSV Bornem
  Mattis Persoons
  speler
 • KSV Bornem
  Bruno Baras
  speler
 • 69'
  KSV Bornem
  Hervé Telen
  speler
 • 72'
  FC Esperanza Pelt
  Doms
  speler
 • 72'
   1-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Niels Verheyden 
  speler
 • 75'
  KSV Bornem
  Bruno Baras
  speler
 • 77'
  FC Esperanza Pelt
  Klaps
  speler
 • 80'
  FC Esperanza Pelt
  Doms
  speler
 • FC Esperanza Pelt
  Deckers
  speler
 • 86'
   1-1   GOOOAALLL
  FC Esperanza Pelt
   Verbiest 
  speler
 • 88'
  KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler
 • KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler

 

KSV Bornem ontvangt zondag FC Esperanza Pelt

KSV Bornem sloot 2018 af met een mooie 7 op 12, waarbij vooral de laatste competitiewedstrijd op Ternesse VV voor enige gemoedsrust zorgde. Mattis Persoons lukte er een eerste Bornemse hattrick van dit seizoen, wat een ongebruikelijke 0-4 zege opleverde voor de ploeg met de tot dan minst scorende aanval van de reeks. Die laatste resultaten voor de winterstop bevestigden dat KSVB op het goede spoor lijkt te zitten. Nu zou er in 2019 ook eens werk moeten gemaakt worden van een thuisreputatie (want amper 4 punten in het eigen Breeven…). Een goede reden daarvoor is ook dat Bornem in 2018 slechts 7 matchen op eigen terrein heeft gespeeld, onevenwicht dat in de terugronde rechtgezet wordt met nog 8 thuiswedstrijden (tegenover 6 uit). Van de laatste 5 speeldagen zullen er 3 in het Breeven afgewerkt worden. Als onze geel-roden zich nu wél tot een echte ‘thuisploeg’ kunnen ontpoppen, dan kan het nog een leuke terugronde worden waarin Bornem zijn rangschikking aanzienlijk kan verbeteren. Dat is zeker nog nodig ook, want vorig seizoen degradeerde de 14de in deze 3de Amateurs B met 30 punten.

Lijkt er weinig twijfel te bestaan over de toekomstige kampioen in 3B, wié de 3 degradanten gaan worden is nog lang niet uitgemaakt. KSV Bornem is 11de met 18 punten en dat is maar 4 punten méér dan de 14de (die dus aan het eind van dit seizoen degradeert). Anderzijds staat KSVB slechts diezelfde 4 punten achter op de 6de in de rangschikking ! Dat geeft aan dat het begin van deze terugronde heel belangrijk is, 2 keer verliezen en je staat helemaal onderaan, 2 keer winnen en je staat aan de rand van de top-5. Een wereld van verschil ! KSV Bornem hervat zondag de competitie thuis tegen Esperanza Pelt, momenteel weliswaar laatste in de stand, maar de Limburgers pakten wel 7 van hun 11 punten in de laatste 6 wedstrijden, waarmee zij net even goed doen als KSVB én FC Nijlen. RC Mechelen deed met 8 punten zelfs nog iets beter in die recente periode, om maar te zeggen dat alle onderaan staande ploegen zich roeren. Dat heeft tot gevolg dat ook ploegen als Ternesse en Helchteren, momenteel 7de en 8ste in de stand maar allebei thuis met 0-4 verloren in hun laatste wedstrijd tegen Bornem en Mechelen, zich niet al te gerust kunnen voelen. Mits winst in het komend weekend kunnen onze geel-roden een erg goede zaak doen. Niet alleen tegenover Pelt, er zijn ook onderlinge confrontaties die dan gunstig kunnen zijn: in Zwarte Leeuw (20) – Termien (18) en RC Mechelen (14) – Nijlen (14) moeten ploegen die dichtbij Bornem staan onvermijdelijk punten verliezen.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen Esperanza Pelt op zondag 13 januari 2019 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk buffet aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Uitgebreid koud en warm buffet
- Dessert van de chef
Deze footlunch start met een aperitief om 11.30 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 35 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen).

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 10 januari 2019 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 05-01-2019 19:30 en 12-01-2019 19:25.

Mariette Van brabander werd de winnaar met 5 punten op 65 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Lees het clubblad van deze speeldag gratis na via volgende link:
Clubblad KSV Bornem - FC Esperanza Pelt
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
dinsdag 20 augustus 2019
Vriendschappelijk

1 - 6

KSV Bornem

Oud-Heverlee Leuven


zondag 25 augustus 2019
Vriendschappelijk

14:30

Lyra-Lierse Berlaar

KSV Bornem

dinsdag 20 augustus 2019
Vriendschappelijk

1 - 6

KSV Bornem

Oud-Heverlee Leuven


zondag 25 augustus 2019
Vriendschappelijk

14:30

Lyra-Lierse Berlaar

KSV Bornem