zat
08
dec
2018
19u30
Bilzerse Waltwilder VV
KSV Bornem
Eerste elftal
Competitie - 1ste Provinciale

Niet afgemaakt in eerste helft

We hadden het vooraf voorspeld: de wedstrijd tussen Bilzerse Waltwilder en KSV Bornem zou wel eens een wedstrijd kunnen worden die alle kanten uit kon. In de wedstrijden van Bilzerse Waltwilder konden toeschouwers dit seizoen maar liefst 69 doelpunten (33 voor, 36 tegen) noteren. Op 14 wedstrijden is dat een gemiddelde van net geen 5 doelpunten per wedstrijd. Goed voor de beste aanval én de slechtste verdediging uit de reeks. In vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen KFC Sint-Lenaarts verscheen Alec Luyckx opnieuw aan de aftrap en verdween Willy Kabera naar de bank.

De eerste minuten van de wedstrijd waren overduidelijk voor KSV Bornem, de ploeg die het meeste initiatief toonde. Reeds na 3 minuten werkte Bilzen een vrije trap van Ward Huygens weg in de voeten van Yannick Lodders, die koos en hoek en trapte de bal pardoes op de binnenkant van de paal! Enkele minuten later werd Ivonick Rodrigues weggestuurd door Huygens, met een mooie actie duikt hij de 16 meter binnen, trapt op doel maar de doelman redt met de voet. Door de Bornemse druk was het wachten tot minuut 8 wanneer Bilzen voor het eerst over de middenlijn kwam en die aanval leverde meteen een doelpunt op: 1-0 (8’). Bornem lijkt enkele minuten van slag maar neemt nadien opnieuw het commando over. Thuisdoelman Dengis bokst nog een vrije trap van Huygens weg, Luyckx trapt de rebound over doel (16’). Diezelfde Luyckx legt de bal even later centimeters naast doel na doorzetten van Hervé Telen (21’). Net voor het half uur krijgt KSV Bornem dan toch zijn verdiende doelpunt wanneer Huygens met een perfecte bal Luyckx kan bedienen, door een Bilzerse voet beland de bal over de keeper in doel: 1-1 (29’). Amper een minuut later schuift Bilzen de bal net naast de kooi van Jordy Maes. Bornem blijft op zoek naar een verdiende voorsprong. Eerst kapt Huygens goed naar binnen en ziet hij zijn schot in hoekschop verwerkt (34’), meteen erop kopt Lodders een hoekschop van Luyckx enkele meters naast doel (35’). Wanneer Stef Laurens na een mooie aanval de achterlijn bereikt, legt hij terug op Niels Verheyden en achter zijn steunbeen trapt hij de bal naast doel (36’). De kansen zijn er ruim voldoende, maar de bal geraakt er niet in. En dan is er steeds dezelfde voetballogica: aan de overkant duikt Bilzen voor doelman Maes op maar de Bilzerse aanvaller ziet zijn schot via een Bornems been in hoekschop verdwijnen (37’). Nog in dezelfde minuut verschijnen 3 Bornemspelers voor doel, Luyckx geeft mee met Rodrigues maar die wacht te lang om te trappen. Diezelfde Rodrigues ziet een poging van ver nog enkele meters over doel gaan (39’). De laatste kans in de eerste helft is er nog voor Mattis Persoons, hij trapt de poging een 2-tal meter over doel, dit moest altijd binnen de palen zijn (42’).

In de tweede helft bleef de regen met bakken uit de lucht vallen. Bovendien moest Bornem opboksen tegen de wind. Door het vele water was voetballen over de grond bij momenten bijna onmogelijk. Het leverde ook heel wat glijpartijen op en de wedstrijd verwaterde dus letterlijk en figuurlijk. De eerste 10 minuten in deze tweede helft is er dan ook niks te beleven. Het is zelfs de thuisploeg die de eerste kansen bij elkaar voetbalt. Zejnilovic gaat door op de flank maar Laurens schermt goed af en laat de bal buiten lopen (55’). Swijngedouw trapt in de draai recht op Maes (57’). Dan is het de beurt aan Bornem maar een hoog klimmende Telen kopt een vrije trap van Huygens naast (59’) en na een diepe bal van Laurens gaat Persoons alleen op doel af maar de doelman was goed uitgekomen (61’). Zo’n 20 minuten voor tijd een zoveelste discutabele vrije trap in het voordeel van Bilzen, het is Laurens die de bal wil wegkoppen maar door het gure weer de bal ongelukkig op het achterhoofd krijgt en zijn eigen doelman overhoeks klopt: 2-1 (70’). Ook onze afgevaardigde vond het blijkbaar geen weer om een hond door te jagen, wanneer Ryan Bantu in het veld wil komen in de plaats van Verheyden, bleef hij rustig in de dug-out zitten waardoor Bantu 2 minuten lang met de armen stond te zwaaien, comedy capers ten top. Ondertussen zitten we in de laatste 10 minuten van de wedstrijd wanneer Yannick Quintelier de bal opzij legt voor Mattis Persoons, die draait zich mooi vrij en schuift de bal in de verste hoek binnen, mooi doelpunt: 2-2 (82’). In de slotminuten gaat er nog een trap van Laurens naast (87’), gaat Lodders bij een counter onder de bal door maar Godard kan hier niet van profiteren (88’) en wacht Telen te lang bij een voorzet van Bantu (90’).

Ook de laatste wedstrijd van de heenronde was er dus één zoals vele dit seizoen: een goede en een slechte helft. Bornem was overduidelijk de betere ploeg in de eerste helft met meeste initiatief en meeste dreiging. Maar meer doelpunten scoren dan de tegenstander lukte niet. In de tweede helft verwaterde de partij helemaal en kon men alsnog een belangrijk punt uit de brand slepen. Conclusie halfweg competitie is dat KSV Bornem na 15 wedstrijden 15 punten sprokkelde. Weliswaar bijna het dubbele van vorig seizoen op dezelfde periode, naar onze mening toch onder de verwachtingen. Er was euforie na de onverwachte overwinning op het veld van Lyra-Lierse, maar die ploeg liet ondertussen een 0 op 12 optekenen en zit dus in een mindere periode. Ondanks goede bedoelingen haalde KSV Bornem de laatste weken slechts 4 puntjes op 27, toch wel bijzonder mager. Een driepunter is dus zeer welkom om met een iets geruster gemoed het tweede deel van de competitie af te werken. Volgende week zondag sluiten we 2018 af met een verplaatsing naar Ternesse Wommelgem.
 
Basis
speler
Dengis (D)
speler
Mayala
speler
Theunissen
speler
Weerts
speler
Van Melick
speler
Godard
speler
Zejnilovic
  8' 
speler
Swijngedouw
speler
Heleven
speler
Schoubs (K)
speler
Lacroix
  46'
Bank
speler
Doomen (D)
speler
El Ghoulbzouri
  46'
speler
Appermont
speler
Ferson
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Quintelier
speler
Hervé Telen
speler
Ivonick Rodrigues
speler
Alec Luyckx
  30' 
speler
Mattis Persoons
  79' 
speler
Niels Verheyden
  72'
Bank
speler
Daniel Piscador (D)
speler
Thomas Van Tongerloo
speler
Willy Kabera
speler
Ryan Bantu
  72'ScheidsrechterStef Theuwissen
Grensrechter 1Maxime Borremans
Grensrechter 2Jonas Willems

 • 8'
   1-0   GOOOAALLL
  Bilzerse Waltwilder VV
   Zejnilovic 
  speler
 • 30'
   1-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Alec Luyckx 
  speler
 • 37'
  Bilzerse Waltwilder VV
  Mayala
  speler
 • 46'
  Bilzerse Waltwilder VV
  Lacroix
  speler
 • Bilzerse Waltwilder VV
  El Ghoulbzouri
  speler
 • 70'
   2-1   GOOOAALLL
  Bilzerse Waltwilder VV
   Stef Laurens 
  OWN-GOAL
  speler
 • 72'
  KSV Bornem
  Niels Verheyden
  speler
 • KSV Bornem
  Ryan Bantu
  speler
 • 74'
  KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler
 • 79'
   2-2   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Mattis Persoons 
  speler
 • 80'
  KSV Bornem
  Alec Luyckx
  speler
 • 80'
  Bilzerse Waltwilder VV
  Schoubs
  speler

 

KSVB voor een verplaatsing die werkelijk alle kanten uit kan ?

Dit aflopende jaar 2018 sluit KSV Bornem af met twee verplaatsingen: op zondag 16 december wordt de terugronde aangevat op Ternesse Wommelgem, maar eerst wordt komende zaterdagavond de heenronde afgesloten met een bezoek aan het Limburgse Bilzen-Waltwilder VV. Dat wordt allicht de, met alle respect, meest bizarre verplaatsing tot nog toe. In Bornem kent men uiteraard de mogelijkheden van deze club of ploeg niet, want nooit eerder werd men er mee geconfronteerd.

Waltwilder VV en KSVB staan momenteel allebei met 14 punten, onze geel-roden hebben 1 zege méér want de Limburgers speelden al 5 keer gelijk. Tot daar alles normaal, maar voor het overige legt Waltwilder merkwaardige cijfers voor. Vergelijk hun doelsaldo van 33-36 (!) eens met de 13-20 van KSV Bornem… Het is erg onwaarschijnlijk maar toch correct: Waltwilder staat op een gedeelde 12de plaats, maar heeft met die 33 goals wel de meest scorende aanval van de ganse reeks ! Zelfs de eerste twee, VK Tienen (29) en FC Sint-Lenaarts (30), komen lang niet aan dat totaal…

Dat is toch wel sterk voor een 12de in de stand. Waltwilder scoorde dan ook in alle wedstrijden, behalve tegen ongeslagen leider Tienen (0-3). Andere uitslagen op eigen terrein spreken boekdelen: 5-2 / 2-4 / 6-1 / 1-4 / en zelfs    4-4. De supporters van KSV Bornem zullen dus moeten rekenen op het KSVB van de twééde helft van vorige zondag, en deze keer liefst vanaf de éérste minuut want op achterstand komen kan fataal zijn tegen een ploeg die altijd scoort. De kans op een 0-0 lijkt hier quasi onbestaande, Bornem zal dus zelf ook méér moeten scoren dan gewoonlijk. Gelukkig voor KSV Bornem staan tegenover die 33 gemaakte goals ook 36 geïncasseerde doelpunten waarmee Waltwilder ook duidelijk de meest gepasseerde verdediging heeft. In dat verband verklaarde hun trainer na de wedstrijd van vorig weekend dat ‘elke bal op doel bij hen binnen gaat en dat dringend moet veranderen, want dat het onmogelijk is om elke keer zelf 3 goals te maken’. Na een vroege 1-0 werd het in Leopoldsburg wel nog 1-1, maar na een uur spel stond het 4-1 (het werd nog 4-2).

Tegen een ploeg met zowel de beste aanval als de slechtste verdediging kan deze partij voor KSVB dus werkelijk alle kanten uit. Met het oog op de rangschikking is ze voor zowel Waltwilder als Bornem belangrijk, de eventuele winnaar kan de kloof met de 10de dichten en iets geruster de terugronde aanvatten.
 

Voor deze verplaatsing organiseert supportersclub Geel-Rood een supportersbus:

Vertrekuur: 15u00
Plaats vertrek: supporterslokaal Het Wiel, Puursesteenweg 2 te Bornem
Info: Met TUSSENSTOP op Kerstmarkt te Hasselt. Info: supportersbus Bilzerse Waltwilder
Iedereen welkom!

Info en inschrijvingen: Supportersbus

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 01-12-2018 19:30 en 08-12-2018 19:25.

Magda Polfliet werd de winnaar met 7 punten op 61 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 11 oktober 2020
Speeldag 5

2 - 4

SK Rapid Leest

KSV Bornem


1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement
zondag 11 oktober 2020
Speeldag 5

2 - 4

SK Rapid Leest

KSV Bornem


1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement