zon
02
dec
2018
14u30
KSV Bornem
KFC St-Lenaarts
Eerste elftal
Competitie

Wedstrijd met twee erg verschillende gezichten

Debezoekers uit Sint-Lenaarts kwamen naar het Breeven met serieuze adelbrieven: nog maar 1 nederlaag dit seizoen, de best scorende aanval van de reeks en de op één na minst gepasseerde verdediging, en 12 op 12 in hun laatste 4 wedstrijden mét o.a. uitzeges van 0-4 en 0-3 ! Het beloofde dus een zware klus te worden voor KSV Bornem, en dat bleek ook al gauw. Net als vorige week op Lyra-Lierse werden onze geel-roden in het eerste halfuur onder de voet gelopen door FC Sint-Lenaarts. Met dat verschil dat er nu al vroeg in de wedstrijd binnen 5 minuten 2 doelpunten geïncasseerd werden, zodat het ergste mocht gevreesd worden. KSVB speelde immers een ondermaatse eerste helft met amper één doelpoging, een schuiver van Hervé Telen door doelman Vermeylen in hoekschop geduwd (13'). In die eerste 45 minuten toonde een snel spelend Sint-Lenaarts zich heer en meester, het had beslist méér dan 0-2 kunnen staan aan de rust. Al na 3 minuten moest doelman Jordy Maes een schot van Geudens pareren, maar tegen de kort daarop volgende doelpunten had hij geen verhaal. In de 11 mocht Daoudi een lange ren opzetten dwars door de Bornemse centrale verdediging, waarna Geudens van kortbij de bal maar over de doellijn had te duwen (0-1). Enkele minuten later volgde een haast identieke fase toen ook Bevers centraal nergens werd gehinderd door een Bornems been en de 0-2 binnen legde (15'). In het slotkwartier van de eerste helft moest doelman Maes nog een schot van Daoudi in hoekschop weren (33'), en besloot Geudens nog eens voorlangs (42'). Kortom, afgaande op de eerste helft was FC Sint-Lenaarts de beste ploeg die we dit seizoen in Bornem al zagen en die dus probleemloos op weg leek naar een nieuwe zege.

Zat de inbreng van de uit blessure terugkerende Alec Luyckx na de rust er voor iets tussen, feit is dat de tweede helft plots een volledig ander beeld gaf. Een eerste schot van Yannick Quintelier ging via een verdediger in hoekschop (49'), en na een andere hoekschop kopte Telen de bal over de lat (60'). Van het zo overtuigende Sint-Lenaarts van de eerste helft konden we nu alleen nog veel overtredingen en wat tijdrekken noteren, maar geen enkele doelkans. Een verrassing was het dus niet echt toen een kwartier voor tijd Arnold Mulume een voorzet van Ward Huygens op de slof nam en pal in de wnkelhaak raak trof (75', 1-2). De bezoekers kwamen nauwelijks nog van hun speelhelft en in het wedstrijdslot ontsnapten ze zelfs aan de gelijkmaker. Doelman Vermeylen moest eerst een schot van Huygens stoppen (87') en vlak voor affluiten hield hij met een voetreflex Niels Verheyden zowaar van de (intussen verdiende) 2-2 (90') !

Een herhaling van de stunt van vorige week (0-2 op bezoek bij 2de Lyra-Lierse) zat er dus net niet in tegen de nieuwe nr. 2 Sint-Lenaarts. Dat heeft KSV Bornem dus ook aan zichzelf te danken, want als het speelt zoals in de eerste helft dan wordt het opletten voor degradatie. Het KSVB van de tweede helft daarentegen is een ploeg die tegen geen enkele reeksgenoot bij voorbaat kansloos is, getuige de recente uitslagen tegen ploegen uit de top-3. Wetende dat Sint-Lenaarts zijn twee vorige verplaatsingen won met 0-4 op FC Nijlen en 0-3 op FC Zwarte Leeuw, dan is deze 1-2 nog een bemoedigende uitslag die in extremis zelfs nog 2-2 had kunnen zijn. In de rangschikking had deze nederlaag niet direct negatieve gevolgen: Bornem bleef 11de en de vier achter hen staande clubs verloren ook allemaal (alleen rode lantaarn RC Mechelen won en sluit aan). Er gaapt nu wel een 4-puntenkloof met de 10de. In dit aflopende jaar 2018 blijven er nu alleen nog twee verplaatsingen af te werken: volgend weekend wordt de heenronde afgesloten in Waltwilder-Bilzen en de week nadien wordt de terugronde ingezet op Ternesse Wommelgem. Laat ons duimen dat het KSV Bornem van de tweede helft in Limburg vanaf de eerste minuut bij de pinken zal zijn. Want aangezien onze geel-roden de minst scorende ploeg van de reeks zijn, is het moeilijk om punten te winnen wanneer er eerst een achterstand moet weggewerkt worden.

 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
  75' 
speler
Willy Kabera
  46'
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Quintelier
  70'
speler
Stef Laurens
speler
Hervé Telen
speler
Ivonick Rodrigues
speler
Mattis Persoons
speler
Niels Verheyden
Bank
speler
Daniel Piscador (D)
speler
Thomas Van Tongerloo
speler
Alec Luyckx
  46'
speler
Ryan Bantu
  70'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Vermeylen (D) (K)
speler
Van Der Linden
speler
Verheyen
speler
Van Minnebruggen
speler
Vertommen
  76'
speler
Wouters
speler
Bevers
  15' 
speler
Daoudi
speler
Da Rocha
speler
Lansu
speler
Geudens
  66'
  11' 
Bank
speler
Van Eecke (D)
speler
Hofmans
speler
Alassan
  66'
speler
Daas
  76'ScheidsrechterThomas Van Asch
Grensrechter 1Benny Clemmens
Grensrechter 2Wesley Ketels

 • 11'
   0-1   GOOOAALLL
  KFC St-Lenaarts
   Geudens 
  speler
 • 15'
   0-2   GOOOAALLL
  KFC St-Lenaarts
   Bevers 
  speler
 • 43'
  KFC St-Lenaarts
  Van Minnebruggen
  speler
 • 44'
  KSV Bornem
  Hervé Telen
  speler
 • 46'
  KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • KSV Bornem
  Alec Luyckx
  speler
 • 58'
  KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler
 • 62'
  KFC St-Lenaarts
  Lansu
  speler
 • 66'
  KFC St-Lenaarts
  Geudens
  speler
 • KFC St-Lenaarts
  Alassan
  speler
 • 70'
  KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler
 • KSV Bornem
  Ryan Bantu
  speler
 • 75'
   1-2   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Arnold Mulume 
  speler
 • 76'
  KFC St-Lenaarts
  Vertommen
  speler
 • KFC St-Lenaarts
  Daas
  speler
 • 78'
  KFC St-Lenaarts
  Alassan
  speler
 • 86'
  KSV Bornem
  Yannick Lodders
  speler

 

KSVB ontvangt FC Sint-Lenaarts dat pronkt met 19 op 21 !

Na vorig weekend nr. 2 Lyra-Lierse bekampt te hebben, moet KSV Bornem komende zondag de met evenveel punten staande nr. 3 FC Sint-Lenaarts in de ogen kijken. Het eerste deel van dat moeilijk tweeluik werd vorige zaterdag afgesloten met een verrassende 0-2 zege, waarbij KSVB in 3 minuten evenveel goals maakte als in de vorige 7 wedstrijden samen ! In het eerste halfuur hield doelman Jordy Maes onze geel-roden in de wedstrijd, maar na de doelpunten in het zicht van de rust kon de Bornemse verdediging in de tweede helft nog eens ‘de nul’ houden (wat ook 7 weken geleden was). Deze zege na zeven weken zonder (waarbij KSV Bornem niet altijd kreeg wat het verdiende) zal alvast deugd hebben gedaan voor het moreel en het vertrouwen, net wat nodig was om de volgende lastige opdracht aan te vatten.

Al mag dat zeker niet tot overmoed leiden, want FC Sint-Lenaarts is momenteel dé ploeg in vorm. Het klopte niet alleen Leopoldsburg vorig weekend met 3-0, het verzamelde liefst 19 op 21 in de laatste 7 matchen én 12 op 12 in de laatste 4 (mét uitzeges van 0-4 op Nijlen en 0-3 op Zwarte Leeuw) ! Bij onze bezoekers zal het moreel dus op een hoogtepunt staan. Om de moeilijkheidsgraad van de komende thuiswedstrijd nog duidelijker te maken: na het ongeslagen Tienen is Sint-Lenaarts de énige club met slechts één nederlaag (3-2 op Ternesse); thuis verloor het nog niet, en op verplaatsing werden er ook al 11 punten gepakt; na Tienen heeft Sint-Lenaarts met 13 tegendoelpunten de 2de minst gepasseerde verdediging; maar vooral: met 28 gescoorde goals heeft het zelfs de méést doeltreffende aanval !

Net als KSVB degradeerde Sint-Lenaarts vorig seizoen uit de 2de Amateurs, maar dan in de andere reeks dan Bornem. Het is een club waarmee KSV Bornem in het verleden nog bijna nooit te maken had. Slechts één seizoen kruisten de wegen van beide clubs elkaar, in het seizoen 2001-2002. Toen speelde KSVB kampioen in 1ste provinciale en werd Sint-Lenaarts 3de, thuis werd het toen 3-0 en in Sint-Lenaarts 0-0. Gezien de prestatie en uitslag van vorig weekend moeten er voor komende zondag van Bornemzijde weinig wijzigingen verwacht worden. Er vallen geen geschorsten weg, misschien wordt spelmaker Alec Luyckx wel gerecupereerd na kwetsuur.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen KFC St-Lenaarts op zondag 2 december 2018 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk GRIEKS 3-gangen menu aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Scampi Patmos
- Kokinisto (Grieks stoofpotje) OF zalm met prei
- Grieks gebak
- Koffie
Deze footlunch start met een aperitief om 11.30 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 45 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen), 25 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 29 november 2018 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 24-11-2018 19:30 en 01-12-2018 19:25.

Marc Gaereminck werd de winnaar met 7 punten op 58 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede