zat
24
nov
2018
20u00
Lyra-Lierse Berlaar
KSV Bornem
Eerste elftal
Competitie - 1ste Provinciale

Stuntzege op het veld van Lyra-Lierse

De trip naar Lyra-Lierse kondigde zich voor KSV Bornem op papier als zeer lastig aan. De thuisploeg stond op een mooie tweede plaats in het klassement geparkeerd en KSV Bornem kon de afgelopen 7 wedstrijden slechts 2 keer de weg naar doel vinden. Lichtpuntje was dat Lyra-Lierse toch niet ongenaakbaar is nadat het vorige week (na een reeks van 10 ongeslagen wedstrijden) tegen Leopoldsburg slechts de tweede nederlaag van het seizoen opliep. Bij KSV Bornem bleef Alec Luyckx met een blessure aan de kant zodat coach Robby Buyens opnieuw een kans gaf aan Yannick Quintelier.

Naast een pover schotje van Lyra-Lierse voorlangs (3’) was het bij de thuisploeg vooral ex-eersteklasser Stef Wils die zich liet opmerken tijdens de openingsminuten van de wedstrijd. Sommige mensen noemen dit ervaring en geluk dat de scheidsrechter deze smerige fouten niet opmerkt, maar na 6 minuten wedstrijd had hij minstens een gele kaart moeten krijgen door met zijn elleboog een snelle Niels Verheyden af te stoppen. Gedurende ruim 10 minuten zette Lyra-Lierse enorm veel druk op de Bornemse verdediging en voetbalde het een resem kansen bij elkaar: Dermaut kopt naar de eerste paal, Jordy Maes werkt in hoekschop (11’); Lambreghts met een enorme knal richting winkelhaak maar Maes pakt uit met een wereldsave (13’); ingestudeerd nummertje bij vrije trap, opnieuw werpt Maes zich als een leeuw voor de bal (15’); Arnold Mulume redt de bal op de lijn (17’); vrije trap Lyra-Lierse rakelings naast doel (21’). Een indrukwekkende Lierse storm waar KSV Bornem (met grote dank aan doelman Maes!) zonder kleerscheuren uitkwam. Halfweg de eerste helft slaagde KSV Bornem erin om een eerste keer de neus aan het venster te steken, een trap van Hervé Telen (rand 16-meter) belandde recht in de armen van de thuisdoelman (26’). Een zeer bedrijvige Stef Laurens heroverde de bal en gaf mee met Ivo Rodrigues wiens doelpoging door de doelman gered werd. In de hoekschop die erop volgt lijkt de bal in eerste instantie half over de lijn te gaan, in het geharrewar dat erop volgt raakt Verheyden de bal als laatste aan alvorens die over de lijn verdwijnt: 0-1 (33’). En Bornem blijft ervoor gaan, amper 2 minuten later zet Verheyden zich andermaal goed door, hij legt terug op Telen en die knalt de onverhoopte 0-2 tegen de touwen (35’)! Verder dan een schotje dat twee meter naast doel gaat komt Lyra-Lierse in de eerste helft niet meer.

De tweede helft is nog maar enkele minuten bezig wanneer Maes een trap van Lyra-Lierse met de vuisten wegwerkt (48’). En dan is het opnieuw aan Bornem om voor het grote gevaar te zorgen: voorzet van Laurens wordt door Lyra-Lierse in hoekschop gewerkt (50’); Telen trapt op doel maar ziet zijn tweede doelpunt van de avond van de lijn gered (52’); Laurens stuurt Verheyden diep op de flank maar diens schuiver gaat rakelings naast (53’). Buiten een vrije trap van Ward Huygens in de slotminuut komt Bornem niet meer. Maar het slaagt er wel in om de wedstrijd op een volwassen manier uit te spelen. Lyra-Lierse probeert nog wel om de druk op te voeren maar Bornem vecht tot de laatste snik om de zege veilig te stellen. Lyra-Lierse komt niet verder meer dan een schot dat 2 meter naast gaat (56’); wat geharrewar voor doel zonder gevaar (70’) en een vrije trap op een Bornems been (74’).

Een grote pluim aan de supporters van de thuisploeg die van begin tot einde hun ploeg aanmoedigden. Supporters van KSV Bornem werden op een vriendelijke manier ontvangen en bouwden na afloop een spontaan feestje in de plaatselijke kantine.

In onze thuiswedstrijd tegen Betekom van vorige week was er niet zozeer ontgoocheling over het geleverde spel want op basis van de doelkansen moest die wedstrijd altijd gewonnen worden. Op het veld van Lyra-Lierse kon KSV Bornem rekenen op een ijzersterke doelman Maes. Hij had een groot aandeel in het onschadelijk maken van de vele aanvalsgolven die Lyra-Lierse in de eerste 20 minuten op hem afvuurde. Op 3 minuten tijd bracht KSVB de supporters in extase door de rust in te duiken met een 0-2 voorsprong. Zolang mogelijk dat tegendoelpunt proberen vermijden en wie weet zat een stunt er dan wel in? Ze deden dit voortreffelijk en de stuntzege was een feit. Drie punten behalen op Lyra-Lierse was niet ingecalculeerd, maar des te meer doen ze deugd. Het is nu belangrijk om met dit vertrouwen de komende opdrachten aan te vatten, hard te blijven werken en er alles aan te doen om nog tijdens de 3 resterende wedstrijden nog wat extra punten te sprokkelen.
 
Basis
speler
Maes (D)
speler
Wils
speler
Cloetens
speler
Balbi (K)
  46'
speler
Dillien
speler
Flebus
speler
Dermaut
  72'
speler
Lambreghts
speler
Van Den Abbeele
speler
Nys
  46'
speler
Jacobs
Bank
speler
Sterkens (D)
speler
Ibn El Mokadem
  46'
speler
Cools
  72'
speler
Daal
  46'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
  90'
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
speler
Willy Kabera
speler
Hervé Telen
  35' 
speler
Yannick Quintelier
  84'
speler
Ivonick Rodrigues
speler
Mattis Persoons
speler
Niels Verheyden
  33' 
Bank
speler
Daniel Piscador (D)
speler
Thomas Van Tongerloo
  84'
speler
Ryan Bantu
speler
Rik Verbiest
  90'ScheidsrechterChristophe Verheyden
Grensrechter 1Philippe Tanesy
Grensrechter 2Niels Belmans

 • 22'
  KSV Bornem
  Hervé Telen
  speler
 • 24'
  KSV Bornem
  Ward Huygens
  speler
 • 33'
   0-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Niels Verheyden 
  speler
 • 35'
   0-2   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Hervé Telen 
  speler
 • 37'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Nys
  speler
 • 46'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Balbi
  speler
 • Lyra-Lierse Berlaar
  Nys
  speler
 • Lyra-Lierse Berlaar
  Daal
  speler
 • Lyra-Lierse Berlaar
  Ibn El Mokadem
  speler
 • 72'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Dermaut
  speler
 • Lyra-Lierse Berlaar
  Cools
  speler
 • 84'
  KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler
 • KSV Bornem
  Thomas Van Tongerloo
  speler
 • 85'
  Lyra-Lierse Berlaar
  Cools
  speler
 • 90'
  KSV Bornem
  Ward Huygens
  speler
 • KSV Bornem
  Rik Verbiest
  speler

 

KSV Bornem nu tegen de nummers 2 en 3…

Rekening houdende met het veldspel en het aantal scoremogelijkheden had KSV Bornem vorige zondag verdiend om die negatieve reeks uitslagen stop te zetten met een overwinning tegen AC Betekom. Omdat KSVB weer geen enkele doelkans kon benutten, hadden de bezoekers genoeg aan een paar zeldzame uitbraken om toch met 0-2 te winnen. Het moet moreel zwaar zijn voor spelers en trainers om met verse moed om te gaan met het zoveelste ontnuchterend resultaat. Vooral dat er deze keer niet gezegd kan worden dat onze geel-roden slecht speelden, er werden nu wél doelkansen gecreëerd. Alleen is het onbegrijpelijk dat Bornem in de laatste 7 wedstrijden slechts 2 doelpunten scoorde, terwijl het dat 8 keer deed in de eerste 5 matchen… Die 3de plaats van toen (na 9 op 15) was vooraf niet ingecalculeerd, maar dat KSV Bornem intussen tot op een degradatieplaats is weggezakt dat is ook beneden de verwachtingen. Hoger mikken dan buiten degradatiegevaar blijven, lijkt momenteel niet realistisch. Zeker daar er nu twee confrontaties op het programma staan met de nummers 2 (Lyra-Lierse) en 3 (FC Sint-Lenaarts) uit de rangschikking, te beginnen met een verplaatsing naar Lier op zaterdagavond. Vorige mei speelde TSV Lyra kampioen in 1ste provinciale en afgelopen zomer werd dat na een fusie dan Lyra-Lierse, nadat Lierse SK eigenlijk werd opgesplitst in Lierse Kempenzonen (1ste Amateurs) en Lyra-Lierse (3de Amateurs). Dat had tot gevolg dat ook de achterban van de vroegere eersteklasser werd opgesplitst en Lyra-Lierse dus over veel supporters beschikt voor dit niveau. De opvallendste speler die de rangen kwam versterken was Stef Wils, eerder prof bij Lierse SK en tot vorig seizoen bij de Hongaarse eersteklasser Haladas. Het valt niet te ontkennen dat Lyra-Lierse vooraf dan ook tot de titelfavorieten werd gerekend. Een statuut dat de ploeg tot nog toe ook wel waar maakte, als enige club die min of meer in het vaarwater bleef van het nog steeds ongeslagen KVK Tienen. Op de 2de speeldag werd thuis verloren van de Suikerjongens, maar nadien werd er een indrukwekkende reeks van liefst 10 wedstrijden zonder nederlaag gerealiseerd. Die werd pas vorig weekend afgebroken door een verrassende 2-0 nederlaag op ESK Leopoldsburg. Is dat goed of slecht nieuws voor KSV Bornem ? Lyra-Lierse zal dat voor eigen volk zeker willen rechtzetten door een nieuwe reeks op te starten. Thuis won het 4 wedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor 1 keer (wellicht niet toevallig tegen resp. Sint-Lenaarts en Tienen, de ploegen net voor en achter hen). Anderzijds betekent dat wel dat een verrassing altijd mogelijk is, Leopoldsburg is niet veel beter dan KSVB (1-0 in hun onderling duel) en ééns moet die negatieve serie toch stopgezet worden.
 

Voor deze verplaatsing organiseert supportersclub Geel-Rood een supportersbus:

Vertrekuur: 8u30
Plaats vertrek: parking KSV Bornem (Breevendreef)
Info: DAGUITSTAP met oa. bezoek Zimmertoren en AED Studios. Info en inschrijvingen: daguitstap Lier
Iedereen welkom!

Info en inschrijvingen: Supportersbus

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 17-11-2018 19:30 en 24-11-2018 19:25.

Kamiel Steensens werd de winnaar met 7 punten op 67 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zaterdag 28 november 2020
Speeldag 13

AFGELAST

19:30

FC Wezel Sport

KSV Bornem


zondag 6 december 2020
Speeldag 14

AFGELAST

14:30

KSV Bornem

KFC Ranst

1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement
zaterdag 28 november 2020
Speeldag 13

AFGELAST

19:30

FC Wezel Sport

KSV Bornem


zondag 6 december 2020
Speeldag 14

AFGELAST

14:30

KSV Bornem

KFC Ranst

1ste ProvincialeWed.PTN
1.   K. Ternesse VV5 13
2.   FC Wezel Sport5 11
3.   K. Berg en Dal VV5 10
4.   ASV Geel4 10
5.   K. Kontich FC4 7
6.   BSK Retie5 7
7.   K. Antonia FC5 6
8.   FC Oppuurs4 5
9.   K. Bevel FC5 5
10.   K. Kalmthout SK4 4
11.   KVV Vosselaar4 4
12.   KFC Ranst5 4
13.   KSV Bornem4 4
14.   KVV OG Vorselaar5 3
15.   KFC Eendracht Zoersel2 1
16.   SK Rapid Leest4 1
Volledig klassement