zon
18
nov
2018
14u30
KSV Bornem
KAC Betekom
Eerste elftal
Competitie

Resultaten helaas van kwaad naar erger

Eens te meer eindigde een thuiswedstrijd van KSV Bornem op een ontnuchterend resultaat. We kunnen helaas niet anders dan in herhaling vallen. Op basis van het veldspel en zeker qua doelkansen verdiende KSVB eigenlijk van te winnen. Erg voor doelman Jordy Maes is dat hij aan de twee doelpunten niets kon doen en voor het overige haast werkloos kon toekijken. Dat brengt ons meteen bij het onderwerp ‘efficiëntie’ waarin AC Betekom blijkbaar wél gespecialiseerd is. Zij hadden al 23 goals gescoord en hadden in Bornem niet méér dan twee kansen nodig om twee doelpunten te scoren. Aan de overzijde kreeg KSV Bornem een vijftal goede scoremogelijkheden en nog een drietal halve kansen, maar geen enkele daarvan kon omgezet worden in een doelpunt. Dat maakt dat KSVB in zéven wedstrijden twee goals scoorde (waarvan één strafschop) en ook slechts twee punten pakte…

Terwijl Betekom in de ganse eerste helft niet tot één schot kwam, dook Bornem regelmatig op in hun strafschopgebied. We noteerden: een in hoekschop verwerkt schot van Stef Laurens (16’); een harde schuiver van Yannick Lodders uit de benedenhoek gehaald door doelman De Jonge (18’); een laag schot van Niels Verheyden gepareerd door de keeper (22’); een schot van Laurens dat via een verdediger op de deklat belandde (37’); en een schot van Ivo Rodrigues naast de verste paal (39’). Het is dus geenszins overdreven te stellen dat KSV Bornem aan de rust een voorsprong verdiende.

Ook de tweede helft begon met een werkelijk goede doelkans voor KSVB, maar op het zwabberende schot van Hervé Telen had doelman De Jonge een sterke redding in huis (52’). Maar zoals het dit seizoen al meerdere keren uitdraaide, waren het ook nu de bezoekers die uit hun eerste kans van de partij wél scoorden. Op het uur zond Aykac van op rechts de bal voor doel waar de vrijstaande Fariat de 0-1 binnen duwde (60’). Een onrechtvaardige tussenstand waarop KSVB reageerde met nog enkele goede kansen op de gelijkmaker: 73’ een mooie vrijschop van Rodrigues werd van onder de lat gehaald door doelman De Jonge; 75’ de ingevallen 16-jarige Ryan Bantu dook schuin voor doel op maar besloot tegen de keeper; en 78’ Verheyden bereikte Mattis Persoons recht voor doel, maar die kreeg de moeilijke bal onvoldoende onder controle. Dat Bornem in al zijn ijver op zoek naar de 1-1 in het wedstrijdslot op counter nog een tweede doelpunt moest incasseren via Puttevils (82’, 0-2), maakte de nederlaag nog zuurder.

Er kan deze keer niet gezegd worden dat onze geel-roden niet goed speelden. Waren er vorige week géén Bornemse doelkansen te noteren, deze keer ontbrak het daaraan niet. Maar onverdiend of niet, in het voetbal zijn het uiteindelijk de resultaten die tellen. Betekom pakte de punten weliswaar op een diefje mee, maar dat had veel te maken met de onmondigheid van KSV Bornem, een beetje pech (de lat) en een sterk keepende bezoekende doelman. Maar na 12 wedstrijden heeft KSVB slechts 10 doelpunten gemaakt, zelfs 2 minder dan de rode lantaarn… In de rangschikking hadden die laatste 7 wedstrijden zonder zege (!) dan ook tot gevolg dat Bornem in die periode van de 3de plaats (na 9 op 15) zwaar terugviel tot op een degradatieplaats (14de). Hoog werd er voor dit seizoen niet echt gemikt, maar wat men zeker wou vermijden is dat KSV Bornem nogmaals zou degraderen. Dat vermijden lijkt nu het eerste en voornaamste doel.
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Lodders (K)
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
  63'
speler
Willy Kabera
speler
Hervé Telen
speler
Alec Luyckx
speler
Ivonick Rodrigues
speler
Mattis Persoons
  80'
speler
Niels Verheyden
Bank
speler
Ryan Bantu
  63'
speler
Rik Verbiest
speler
Vincenzo Verhoeven
  80'
speler
Thomas Van Tongerloo
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
De Jonge (D)
speler
Thys (K)
speler
Luyten
speler
Boogaerts
speler
Carrez
  66'
speler
De Winter
speler
Fariat
  85'
  60' 
speler
Everaerts
speler
Poukens
speler
Pelgrims
speler
Aykac
  75'
Bank
speler
Collier (D)
speler
Janssens
  66'
speler
Puttevils
  75'
  82' 
speler
Vandewalle
  85'ScheidsrechterBart Berckvens
Grensrechter 1Timmy Vande Velde
Grensrechter 2Sam De Boeck

 • 60'
   0-1   GOOOAALLL
  KAC Betekom
   Fariat 
  speler
 • 63'
  KSV Bornem
  Stef Laurens
  speler
 • KSV Bornem
  Ryan Bantu
  speler
 • 66'
  KAC Betekom
  Carrez
  speler
 • KAC Betekom
  Janssens
  speler
 • 75'
  KAC Betekom
  Aykac
  speler
 • KAC Betekom
  Puttevils
  speler
 • 80'
  KSV Bornem
  Mattis Persoons
  speler
 • KSV Bornem
  Vincenzo Verhoeven
  speler
 • 82'
   0-2   GOOOAALLL
  KAC Betekom
   Puttevils 
  speler
 • 85'
  KAC Betekom
  Fariat
  speler
 • KAC Betekom
  Vandewalle
  speler
 • 88'
  KAC Betekom
  Puttevils
  speler

 

Wanneer wordt neerwaartse spiraal gestopt ?

Na een paar eerder ‘ongelukkige’ nederlagen is KSV Bornem vorige zondag bij VK Wellen tenonder gegaan na een ondermaatse prestatie, na een halfuur keek men al tegen een 2-0 achterstand aan. Het wordt dus echt de hoogste tijd dat die neerwaartse spiraal (6 wedstrijden zonder zege) doorbroken wordt. Hoé dat moet is maar de vraag in de wetenschap dat er in die 6 matchen (naast een strafschop) slechts 1 gewoon doelpunt werd gescoord… Of de komst van KAC Betekom zondag een geschikte gelegenheid is om terug aan te knopen met winst valt dus af te wachten. Die Brabanders werden in mei 2018 kampioen in 1ste provinciale Brabant en in de eerste 11 wedstrijden van dit seizoen deden ze het met 15 punten en een 6de plaats erg goed. Opvallend was dat Betekom in alle 11 wedstrijden wist te scoren: al 23 goals, evenveel als leider KVK Tienen (!) en meer dan dubbel zoveel als KSVB… Weliswaar vooral thuis waar 5 keer 3 doelpunten werden gescoord en de enige nederlaag ook nipt was met 2-3. Op verplaatsing waren hun goals drie keer goed voor een gelijkspel, en kon hun doelpunt 2 keer de nederlaag niet vermijden. Door hun 3-0 van vorige zondag tegen Leopoldsburg staan ze zelfs aan de leiding in de 2de periode, al is dat relatief na 1 speeldag. KSV Bornem zal zich moeten optrekken aan het feit dat Betekom vooral op eigen terrein indrukwekkend is. Op verplaatsing konden ze immers nog niét winnen, 3 keer sleepten ze wel een gelijkspel uit de brand en 2 keer verloren ze buitenshuis. Misschien moet KSVB een voorbeeld nemen aan Betis Sevilla, tot vorige zondag de minst scorende ploeg in de Spaanse 1ste klasse en dan 4 goals maken tegen FC Barcelona ! En als het in 2018 niet meer lukt om de draad van dit nochtans goed seizoenbegin (9 op 15) terug op te nemen, dan zal er op de terugronde moeten gerekend worden. Van de 14 partijen na Nieuwjaar zal KSV Bornem er 8 thuis spelen tegenover 6 uit, en in de laatste 5 speeldagen 3 keer in het Breeven spelen ! Als onze geel-roden zich tegen dan wél tot een echte ‘thuisploeg’ kunnen ontpoppen, of zoals in januari 2018 terug een scorende ‘witte merel’ à la Rodrigo de Oliveira vinden, dan kan het nog dat KSVB zijn rangschikking aanzienlijk verbetert (wat op dit moment hoogstnodig lijkt).
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen KAC Betekom op zondag 18 november 2018 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk 3-gangen menu aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Scampi met kreeftensausje
- Wildstoofpotje met oven aardappeltjes
- Crème Brûlée
- Koffie
Deze footlunch start met een aperitief om 11.30 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 45 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen), 25 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 15 november 2018 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 10-11-2018 19:30 en 17-11-2018 19:25.

Paul Moureau werd de winnaar met 6 punten op 64 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Lees het clubblad van deze speeldag gratis na via volgende link:
Clubblad KSV Bornem - KAC Betekom
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 5 mei 2019
Speeldag 30

1 - 1

KSV Bornem

Bilzerse Waltwilder VV