zon
04
nov
2018
14u30
KSV Bornem
KVC Houtvenne
Eerste elftal
Competitie

Ondraaglijk lichte strafschop kost KSVB de zege

Eerst zeggen dat wij met bovenstaande titel geen verkeerd wedstrijdbeeld willen schetsen. KFC Houtvenne was van de vijf elftallen die in het Breeven al op bezoek kwamen zeker de tegenstander die het sterkst voor de dag kwam. Op basis van de bezoekende doelkansen had de partij aan de rust gespeeld kunnen zijn, maar goed verdedigingswerk van KSV Bornem (en een beetje geluk) hield onze geel-roden in de wedstrijd. Om te scoren had Houtvenne uiteindelijk de hulp van de scheidsrechter nodig in de vorm van een strafschopgeschenk. KSVB zag in de aanloop naar deze match met Stef Laurens (schouder) en Thomas Braet (voet) nog twee spelers gekwetst uitvallen.

In tegenstelling tot een paar eerdere thuiswedstrijden was het deze keer een energieke match die door de bezoekers in hoog tempo werd aangevat. In het eerste halfuur had KSVB dan ook een weer sterk keepende Jordy Maes nodig. Al in  de 3de minuut moest hij in de voeten van Diaby, en in de 8ste minuut moest hij zelfs twee keer redding brengen op doelpogingen van de voor hem opdoemende Put. In de 17de minuut ontsnapte Bornem nogmaals toen een geharrewar voor doel werd afgesloten met een schuiver van Van Braeckel net naast, en in de 24ste minuut schoot Naqqadi een goede kans over doel. KSV Bornem kon in die periode daar slechts een te zwakke kopbal van Hervé Telen (5’) en een goed schot naast van Ward Huygens (20’) tegenover stellen. Pas in de slotminuten van de eerste helft was de thuisploeg ook gevaarlijk toen eerst Rik Verbiest over doel schoot (37’), en in de 44ste minuut Mattis Persoons de bal langs de zijlijn subtiel in de loop van Niels Verheyden meegaf, en die knap afwerkte onder doelman Pauwels (1-0). Rekening houdende met het spelbeeld en de doelkansen was dat dus zeker een gevleide tussenstand aan de rust.

Hoewel Houtvenne zich een sterk geheel toonde, hield een hard werkend KSVB goed stand en kwam het in de 66’ aan een goede doelkans toen Yannick Lodders een hoekschop over kopte. Toen het er steeds meer naar uit zag dat de bezoekers ondanks hun overwicht niet tot scoren gingen komen, stak de scheidsrechter een handje toe. De lokale aanhang vond al dat hij sneller gele kaarten trok voor de thuisspelers (bezoeker Van Bauwel had 2 gele kaarten verdiend, maar ontsnapte met een verwittiging), en in de 70ste minuut had hij het echt verkorven. In een fair duel met Arnold Mulume simuleerde Van Braeckel met een fopduik een duw in de rug en de referee wees naar de stip. De ervaren Van Asten liet dit geschenk met strik errond niet liggen en maakte op penalty gelijk (1-1). Houtvenne verdiende deze gelijkmaker wel, maar de manier waarop was zuur voor Bornem. Het was niet verwonderlijk dat een enigszins aangeslagen thuisploeg in de slotminuten terug beroep moest doen op doelman Maes. In de 77’ dook Van Asten alleen voor hem op maar Jordy redde een unieke doelkans, en in de 82’ ging een schot van Diaby rakelings voorlangs. De laatste kans was wel voor KSV Bornem toen de ingevallen 16-jarige Ryan Bantu in de 85’ Persoons voor doel bereikte en doelman Pauwels in diens voeten moest duiken.

Het bleef dus bij 1-1, een gelijkspel waar beide ploegen allicht niet tevreden mee waren: Bornem omdat het zich bij de gelijkmaker onjuist behandeld vond, en Houtvenne omdat het als de betere ploeg toch op winst had gehoopt. Ondanks dit hard bevochten punt is KSV Bornem nu naar de 13de plaats gezakt, de laatste ‘veilige’. Maar geen paniek, indien het 1-0 gebleven was dan stond KSVB nu zelfs 8ste ! De ploegen in deze reeks zijn, op een paar uitzonderingen na, van een ongeloooflijke gelijkwaardigheid. Liefst vijf (5) ploegen staan één (1) punt voor Bornem, om maar te zeggen wat voor een sprong je kunt maken met één overwinning. Het probleem is echter dat onze geel-roden nu al vijf wedstrijden op rij hebben gespeeld zonder er één te winnen… En het is maar de vraag of daar volgend weekend, zonder de geschorste Alec Luyckx, verandering in kan komen op bezoek op het kunstgrasveld van VK Wellen. Na een matige start zijn deze Limburgers, die vorig seizoen 2de eindigden (!), aan een remonte bezig. Hun laatste drie wedstrijden leverden 9 punten op, dit weekend werd nog met 2-3 gewonnen op Leopoldsburg, en nu staan ze intussen op een gedeelde 3de plaats.
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
speler
Yannick Lodders
speler
Arnold Mulume
speler
Thomas Van Tongerloo
speler
Hervé Telen
speler
Axel Hermans (K)
  76'
speler
Alec Luyckx
speler
Niels Verheyden
  44' 
speler
Mattis Persoons
speler
Rik Verbiest
  76'
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Willy Kabera
  76'
speler
Vincenzo Verhoeven
speler
Ryan Bantu
  76'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Pauwels (D)
speler
Van Bauwel
speler
Van Aerschot
speler
Kocak
speler
Naqqadi
speler
Van Braeckel
speler
Diaby
speler
Michiels
speler
Van Asten (K)
  70' (pen.) 
speler
Vervoort
speler
Put
  63'
Bank
speler
Cannaerts
speler
Vos
speler
Keita
  63'
speler
WautersScheidsrechterRuben Wuyts
Grensrechter 1Nick Delporte
Grensrechter 2Michele Seeldraeyers

 • 31'
  KSV Bornem
  Alec Luyckx
  speler
 • 44'
   1-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Niels Verheyden 
  speler
 • 58'
  KSV Bornem
  Niels Verheyden
  speler
 • 63'
  KVC Houtvenne
  Put
  speler
 • KVC Houtvenne
  Keita
  speler
 • 67'
  KVC Houtvenne
  Van Braeckel
  speler
 • 69'
  KSV Bornem
  Hervé Telen
  speler
 • 70'
   1-1   GOOOAALLL
  KVC Houtvenne
   Van Asten 
  PENALTY
  speler
 • 76'
  KSV Bornem
  Axel Hermans
  speler
 • KSV Bornem
  Rik Verbiest
  speler
 • KSV Bornem
  Ryan Bantu
  speler
 • KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 79'
  KVC Houtvenne
  Van Bauwel
  speler

 

Kan KSVB de neerwaartse spiraal omdraaien tegen Houtvenne ?

Na twee opeenvolgende verplaatsingen ontvangt KSV Bornem zondag, voor het eerst om 14.30 uur, KFC Houtvenne. Deze ploeg uit de Antwerpse Kempen, waar KSVB nog nooit tegen speelde, eindigde vorig seizoen in deze reeks 10de met 40 punten. Dit seizoen 2018-2019 begon Houtvenne goed met vier ronden in de beker van België, en ook een knappe competitiestart van 11 op 18 en een 3de plaats na 6 wedstrijden. Een verwittiging voor Bornem zijn hun goede scores op verplaatsing: nipt 2-1 verloren op Helchteren, 2-2 gelijk op Zwarte Leeuw, en 0-2 op Ternesse en 1-4 op Nijlen gewonnen. De ploeg draait rond de ervaren kapitein-middenvelder Glenn Van Asten (31). Van 2007 tot 2009 maakte hij 36 doelpunten in 2 seizoenen voor SK Heist, waarna hij werd weggehaald door VC Westerlo. In het seizoen 2009-2010 was hij daar prof en speelde hij 16 wedstrijden in 1ste nationale. Sinds 2015 speelt hij voor de tweede keer bij Houtvenne.

Na een goede competitiestart stond KSV Bornem eind september na vijf wedstrijden alleen op de 3de plaats met 9 punten op 15. Intussen zijn we vier matchen verder en is daar in een donkere maand oktober, met drie verplaatsingen op vier speeldagen, helaas slechts 1 punt bij gekomen. Dat komt doordat KSVB in die jongste vier partijen geen enkele ‘gewone’ goal heeft kunnen scoren (3 keer niéts en 1 keer alleen uit strafschop). Nochtans werd KSV Bornem zowel in Leopoldsburg (1-0 verlies) als in Tienen (3-0) geloofd om de positieve manier waarop deze wedstrijden werden aangepakt. Zelfs bij de afgetekende leider lag KSVB tot de 2-0 helemaal niet onder qua spel, helaas wel qua efficiëntie. In die voorbije 4 weken zakten onze geel-roden dan ook van de 3de plaats naar de 12de, zodat wij best ook eens achterom kijken in de rangschikking. De linkerkolom blijft in deze gelijkwaardige reeks echter best mogelijk, want momenteel is er slechts een verschil van 3 punten tussen plaatsen 5 en 12. Wat KSV Bornem nodig heeft om eens een flinke sprong voorwaarts te maken, is dus een reeksje van 2 of 3 zeges op rij. Of daarmee kan begonnen worden tegen FC Houtvenne is nu de vraag. Mattis Persoons keert alvast terug bij de selectie na een gele schorsing.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen KVC Houtvenne op zondag 4 november 2018 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk WILDMENU aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Trio van wildpasteien op geparfumeerd slaatje afgewerkt met uienconfituur
- Stoofpotje van everzwijn op z'n winters
- Javanaisgebakje met vanillesaus
- Koffie
Deze footlunch start met een aperitief om 11.30 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 45 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen), 25 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 1 november 2018 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 28-10-2018 14:30 en 04-11-2018 14:25.

Tom Janssens werd de winnaar met 5 punten op 68 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Lees het clubblad van deze speeldag gratis na via volgende link:
Clubblad KSV Bornem - KVC Houtvenne
 

Bekijk de foto's via volgende link:
Foto's KSV Bornem - KVC Houtvenne
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede