zon
28
okt
2018
15u00
KVK Tienen
KSV Bornem
Eerste elftal
Competitie

Bornem speelt met veel durf en cijfers zeggen niet alles

Met een verplaatsing naar de ongeslagen leider KVK Tienen wachtte voor KSV Bornem geen gemakkelijke opdracht. Bornem had op die manier niks te verliezen en startte gedreven aan de wedstrijd. Reeds in de zevende minuut zette Niels Verheyden een mooi uitgespeelde aanval voor doel, Rik Verbiest trapte een metertje over de kooi. Toch was het thuisploeg Tienen dat uit zijn eerste echte doelkans een doelpunt puurde: Lambrecth (geen typefout) kwam goed ingelopen en had het openingsdoelpunt maar binnen te tikken (1-0, 15'). Bornem bleef zich weren en speelde nog enkele kansjes bij elkaar. Tot scoren kwamen beide ploegen niet meer in de eerste helft.

Het leek wel of de Tiense suikerklontjes tijdens de rust gesmolten waren in de opwarmende koffie, want de thuisploeg zag letterlijk sterren tijdens de eerste 22 minuten van de tweede helft. KSV Bornem maakte indruk en voetbalde de ene kans na de andere bij elkaar: Verheyden draait de 16 binnen maar trapt over doel (47'); prima lange bal van Axel Hermans op Verheyden die op snelheid tot de achterlijn gaat en voorzet, een thuisspeler werkt bijna in eigen doel (52'); Vinnie Verhoeven gaat neer en vraagt om strafschop, contact was te licht om te fluiten (55'), in de fase erop trapt Verheyden over doel; vrije trap Alec Luyckx, Hervé Telen kopt naast (62'). KSV Bornem verdiende minstens een gelijke stand, voetbalde kansen bij elkaar op het Tienense kunstgras maar tot scoren komt het niet. En wie de kansen niet afwerkt krijgt dikwijls het deksel op de neus. Zo ook nu: Matterne kopt op de counter overhoeks de 2-0 binnen (66'). Tegen een ploeg die aan de leiding staat, nog niet verloor en amper 4 tegendoelpunten kreeg op 8 wedstrijden was Bornem even van slag. In de 83ste minuut legde Tienen de eindcijfers vast na een harde knal (met veel effect) van Grancea.

Er is goeie wil bij KSV Bornem en vlagen van goed tot zeer goed voetbal. Maar de ploeg krijgt soms te makkelijk doelpunten tegen en vooral voorin wringt het schoentje bij de afwerking. Toch oogste het ook in Tienen lof voor de durf en de manier waarop het voetbalt tegen de huidige leider én op verplaatsing. De cijfers ogen zwaar, het verschil op het veld was bijlange niet zo groot (misschien zelfs in tegendeel!). Daar waren ook de sympathie supporters van Tienen het over eens.
 
Basis
speler
Hannes (D)
speler
Matterne
  78'
  66' 
speler
Vos
speler
Meeus (K)
speler
Weeghmans
  87'
speler
Lambrecth
  66'
  15' 
speler
Grancea
  83' 
speler
Lusadusu
speler
Claes
speler
Cabumi
speler
Bogaerts
Bank
speler
Vos
speler
Lagrib
  66'
speler
Bourguignon
  87'
speler
Calgan
  78'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Ward Huygens
  77'
speler
Yannick Lodders
speler
Arnold Mulume
speler
Stef Laurens
  86'
speler
Hervé Telen
  73'
speler
Axel Hermans (K)
speler
Alec Luyckx
speler
Rik Verbiest
speler
Niels Verheyden
speler
Vincenzo Verhoeven
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Yannick Quintelier
  86'
speler
Willy Kabera
  73'
speler
Ivonick Rodrigues
  77'ScheidsrechterKlass Clerkx
Grensrechter 1Kenneth Lenaerts
Grensrechter 2Jean Marie Creemers

 • 15'
   1-0   GOOOAALLL
  KVK Tienen
   Lambrecth 
  speler
 • 52'
  KSV Bornem
  Yannick Lodders
  speler
 • 66'
  KVK Tienen
  Lambrecth
  speler
 • KVK Tienen
  Lagrib
  speler
 • 66'
   2-0   GOOOAALLL
  KVK Tienen
   Matterne 
  speler
 • 73'
  KSV Bornem
  Hervé Telen
  speler
 • KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 77'
  KSV Bornem
  Ward Huygens
  speler
 • KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler
 • 78'
  KVK Tienen
  Matterne
  speler
 • KVK Tienen
  Calgan
  speler
 • 83'
   3-0   GOOOAALLL
  KVK Tienen
   Grancea 
  speler
 • 86'
  KSV Bornem
  Stef Laurens
  speler
 • KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler
 • 87'
  KVK Tienen
  Weeghmans
  speler
 • KVK Tienen
  Bourguignon
  speler

 

KSVB zondag naar ongeslagen leider KVK Tienen

Al verloor KSV Bornem vorig weekend in Leopoldsburg met 1-0, over de prestatie was trainer Robby Buyens wel te spreken omdat er na een paar ondermaatse matchen deze keer toch doelkansen werden afgedwongen. Nu moeten ze alleen ook nog afgewerkt worden, want daar wringt het schoentje. Ondanks de recente 1 op 9 hebben slechts twee ploegen in de reeks minder doelpunten geïncasseerd dan KSVB, dat zit dus wel goed. Anderzijds hebben ook maar drie ploegen minder goals gescoord, want in de jongste drie partijen kon Bornem enkel 1 doelpunt scoren via een strafschop… Dat lijkt niet zo’n best argument om de verplaatsing naar leider KVK Tienen aan te vatten.

Die Brabanders degradeerden net als KSV Bornem vorige zomer uit de andere 2de Amateursreeks. Zij trokken deze zomer wel enkele spelers aan die er nu mee voor zorgen dat zij alvast sterk uit de startblokken geschoten zijn met 6 zeges en 2 gelijkspelen (20 op 24). Zo was middenvelder Jonas Bogaerts vorige zondag op Ternesse nog belangrijk met 2 doelpunten, hij speelde van 2012 tot 2016 bij Eendracht Aalst en van 2016 tot 2018 bij FC Dender. Ook nieuw is de centrumspits Dylan Lambrecth (geen schrijffout, maar een foutje in geboorte-akte). Hij kwam in januari 2017 in het nieuws als opmerkelijke transfer van FC Luik naar RSC Anderlecht (!), dat hem evenwel direct verhuurde aan FC Roeselare. Daarna volgden nog uitleenbeurten, telkens via Anderlecht, aan Union Sint-Gillis, FC Waremme (Borgworm) en deze zomer dus KVK Tienen. Een derde nieuwkomer was Didier Cabumi, eerder speler bij FC Dender en vorig seizoen SK Londerzeel.

KVK Tienen is de enige ploeg die al won tegen die andere favoriet Lyra-Lierse, zelf als enige club in de reeks nog niet verloor, en een sprekend doelsaldo van 16 – 4 heeft. Voor KSV Bornem is het misschien een voordeel dat de verwachtingen deze keer niet hoog zijn, omdat de winstkansen in deze wedstrijd ‘op papier’ eerder gering zijn. Wat niet betekent dat onze geel-roden kansloos zijn, want één van de twee gelijkspelen die KVK Tienen moest toestaan was op eigen terrein tegen RC Mechelen. Hopelijk heeft de betere prestatie van vorig weekend nieuw animo in de spelersgroep gebracht, en zit er misschien toch een punt in. Mattis Persoons liep vorig weekend wel tegen zijn derde gele kaart aan en is dus geschorst, terwijl Thomas Van Tongerloo zijn gele schorsing heeft uitgezeten.
 

Voor deze verplaatsing organiseert supportersclub Geel-Rood een supportersbus:

Vertrekuur: 13u00
Plaats vertrek: café 't Gemak, Stationsstraat 2 te Bornem
Iedereen welkom!

Info en inschrijvingen: Supportersbus

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen footlunch bekend.
 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 20-10-2018 19:30 en 27-10-2018 19:25.

Albert Pauwels werd de winnaar met 6 punten op 65 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen media beschikbaar.
 
zondag 8 maart 2020
Speeldag 24

1 - 3

KSV Bornem

KVC Jong Lede