zon
14
okt
2018
15u00
KSV Bornem
KFC Zwarte Leeuw
Eerste elftal
Competitie - 3de Amateur A

Al de derde thuisnederlaag op vier !

Op de donderdagtraining zag KSV Bornem spelmaker Alec Luyckx gekwetst uitvallen, wat uiteraard de creativiteit niet ten goede kwam. De partij tegen Zwarte Leeuw vertoonde dan ook erg veel gelijkenis met de vorige thuiswedstrijd tegen FC Nijlen. Toen stonden beide doelmannen er een volledige speelhelft werkloos bij, nu werden ze in het eerste halfuur allebei ook enkel gestoord door een strafschopdoelpunt (telkens na handspel). De eerste elfmeter werd omgezet door Vincenzo Verhoeven (21’, 1-0), de tweede even later aan de overkant door Vanderheyden (25’, 1-1). In het slotkwartier van de eerste helft moest doelman Truyts alleen een ongevaarlijke vrijschop van Verhoeven en een zwak schot van Niels Verheyden stoppen. De bezoekers waren één keer gevaarlijk toen Noeyens een voorzet overhoeks tegen de verste paal kopte (39’).

Na de pauze hetzelfde spelbeeld met over-en-weer gaand middenveldspel en slechts sporadische doelkansen. Bezoekend keeper Truyts pareerde een verre schuiver van Hervé Telen (56’) en een laag schot van Verheyden (62’). De beste kans kwam er toen Verheyden een rush inzette tot aan de achterlijn, de bal teruglegde en een knal van Yannick Lodders via een verdediger in hoekschop ging (69’). Ook de goed ingevallen Rik Verbiest werd afgeblokt door de doelman. Eigenlijk verdiende KSVB dus niet van te verliezen, maar de stevige bezoekers toonden zich in het matcheinde wel efficiënter. Een wedstrijd die tot 10 minuten voor tijd op een logisch gelijkspel leek uit te draaien, kantelde in de slotminuten toch nog in het voordeel van Zwarte Leeuw. Eerst werd een vrijschop binnen gekopt door de inlopende Vets (81’, 1-2) en even later verscheen Noeyens (buitenspelgeurtje ?) alleen voor doelman Jordy Maes en maakte er eenvoudig 1-3 van (85’). Zo lijkt het alsof het nog een gemakkelijke zege is geworden voor de bezoekers.

Het ziet er dus wel naar uit dat KSV Bornem een probleem heeft op eigen terrein wanneer het zelf het spel moet maken. Dit was immers de derde thuisnederlaag op vier, en die 4de werd nipt met 1-0 gewonnen. In het Breeven blijft het steeds bij ‘zwoegen’, een overtuigende prestatie waarmee onze geel-roden duidelijk hun wil opleggen aan de bezoekers was er nog niet bij. Maar ook zonder dat had het méér punten kunnen opleveren, maar voor de tweede keer gaf KSVB in de slotminuten een (verdiend) gelijkspel uit handen: tegen Helchteren werd het 1-2 in de 88’ en tegen Zwarte Leeuw dus in de 81’. Voor eigen volk is een povere 3 op 12 ontgoochelend voor de morrende supporters, zeker omdat ‘een sterke thuisreputatie’ één van de mikpunten was voor het seizoenbegin.

Zo zou men haast blij moeten zijn dat KSV Bornem nu twee wedstrijden op rij op verplaatsing gaat spelen, waar het al 7 op 9 pakte. Al mag men ook daar niet te fel op rekenen, want naar Leopoldsburg én leider VK Tienen zullen geen eenvoudige klussen worden. Vooral dat het puntengewin buitenshuis ook niet altijd overtuigend was, zeker vorige week bij RC Mechelen niet en eerder ook al op Esperanza Pelt (twee keer was doelman Jordy Maes de redder). Daar is natuurlijk niets mis mee, een goede keeper is ook een belangrijke schakel in het team. Maar de veldspelers zullen toch beter uit de hoek moeten komen als ze Bornem in de linkerkolom willen houden.

Wie de rangschikking bekijkt, ziet dat het niet eenvoudig zal zijn. Terwijl Helchteren (2de voor de wedstrijd), Houtvenne (3de), Bornem (5de) en Ternesse (6de) allen verloren, wonnen Zwarte Leeuw (12de), Waltwilder (14de) en RC Mechelen (15de) en deelden Wellen (11de) en Nijlen (13de) de punten. Dat betekent dat er tussen de 4de en de 12de nu amper 3 punten verschil is ! KSVB bevindt zich momenteel nog in de buik van het peloton, maar één nederlaag kan hen zo naar de 13de plaats katapulteren (net boven de degradatieplaatsen). Het is dus te hopen dat het in oktober op verplaatsing béter blijft gaan.
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Yannick Lodders
speler
Arnold Mulume
speler
Willy Kabera
  46'
speler
Thomas Van Tongerloo
  79'
speler
Hervé Telen
  64'
speler
Axel Hermans (K)
speler
Stef Laurens
speler
Niels Verheyden
speler
Vincenzo Verhoeven
  21' (pen.) 
speler
Mattis Persoons
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Jente Hermans
  79'
speler
Yannick Quintelier
  46'
speler
Rik Verbiest
  64'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Truyts (D)
speler
Eelen
speler
Huygen
speler
Vets
  90'
  81' 
speler
Noeyens
  85' 
speler
Faes
  72'
speler
Van Aelst
speler
Vissers
  81'
speler
Wall
speler
Auwers
speler
Vanderheyden (K)
  25' (pen.) 
Bank
speler
Kersmaekers (D)
speler
Matheeussen
  90'
speler
Paulissen
  72'
speler
Adriaensen
  81'ScheidsrechterSimon Bourdeaud’hui
Grensrechter 1Jérémy Schlenker
Grensrechter 2Bryan Bijnens

 • 21'
   1-0   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Vincenzo Verhoeven 
  PENALTY
  speler
 • 25'
   1-1   GOOOAALLL
  KFC Zwarte Leeuw
   Vanderheyden 
  PENALTY
  speler
 • 27'
  KFC Zwarte Leeuw
  Vanderheyden
  speler
 • 36'
  KFC Zwarte Leeuw
  Noeyens
  speler
 • 46'
  KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler
 • 59'
  KSV Bornem
  Thomas Van Tongerloo
  speler
 • 64'
  KSV Bornem
  Hervé Telen
  speler
 • KSV Bornem
  Rik Verbiest
  speler
 • 72'
  KFC Zwarte Leeuw
  Faes
  speler
 • KFC Zwarte Leeuw
  Paulissen
  speler
 • 79'
  KSV Bornem
  Thomas Van Tongerloo
  speler
 • KSV Bornem
  Jente Hermans
  speler
 • 81'
  KFC Zwarte Leeuw
  Vissers
  speler
 • KFC Zwarte Leeuw
  Adriaensen
  speler
 • 81'
   1-2   GOOOAALLL
  KFC Zwarte Leeuw
   Vets 
  speler
 • 85'
   1-3   GOOOAALLL
  KFC Zwarte Leeuw
   Noeyens 
  speler
 • 90'
  KFC Zwarte Leeuw
  Vets
  speler
 • KFC Zwarte Leeuw
  Matheeussen
  speler

 

KSV Bornem liet 3 op 9 volgen door een 7 op 9

In zijn 4de thuiswedstrijd ontvangt KSV Bornem, na 20 jaar onderbreking, nog eens FC Zwarte Leeuw uit Rijkevorsel. Die club bereikte in 1990 ei-zo-na zelfs 1ste nationale, maar de jongste twee seizoenen speelde Zwarte Leeuw in de 2de Amateurs-afdeling. Daaruit degradeerde de club in mei 2018, net als KSVB in de andere reeks. Onze bezoekers tellen momenteel 3 punten minder dan Bornem, maar verloren slechts één keer (op leider VK Tienen) en speelden al 4 keer gelijk wat hen (met een doelgemiddelde van 9-10) een moeilijk te kloppen ploeg maakt. Na hun degradatie trokken zij vorige zomer als nieuwkomers o.a. aan: Jesse Claessens (RFC Cappellen), Mathias Eelen ((FC Turnhout), Dimitri Hairemans (Berchem Sport), Jeroen Mertens (Rupel Boom), Wout Noeyens (Retie), Wouter Van Aelst (Hoogstraten VV) en Xandro Vanbroeckhoven (FC Antwerp). Voor de 26-jarige aanvallende middenvelder Hairemans, tweelingbroer van FC Antwerpspeler Geoffry, zit het seizoen er helaas al op. Op de 4de speeldag scheurde hij tegen RC Mechelen de voorste kruisband van zijn knie zodat hij voor lange tijd aan de kant staat.

De competitiestart van Bornem geeft na 6 speeldagen wel voldoening, alvast qua cijfers: een 5de plaats met 10 punten op 18 is best oké. Want na de degradatie van vorig seizoen is puntengewin belangrijk om de vrees van nog verder te zakken weg te nemen. Op dat vlak doet KSV Bornem het voorlopig zelfs béter dan de twee ploegen die samen met hen uit 2de A degradeerden: Pepingen-Halle telt in 3de A momenteel 7 punten en Torhout KM slechts 3. Nog een opmerkelijke (positieve) vaststelling is dat KSVB in 3de B zowaar de, op leider VK Tienen na, minst gepasseerde verdediging van de reeks heeft. In de jongste twee matchen slikte het géén doelpunten en pakte het met 1 gemaakte goal 4 punten… Dat brengt ons evenwel bij de negatieve keerzijde van de medaille: alleen de laatste 4 clubs uit de rangschikking scoorden minder doelpunten dan Bornem (Zwarte Leeuw telt één goal méér). Dat de spektakelwaarde van het gebrachte spel zou omhoog moeten, daar waren bestuursmensen, trainer, supporters en pers het zeker na vorig weekend over eens. Het 15de staande RC Mechelen verdiende eigenlijk te winnen tegen het toen 3de staande Bornem, wat ook iets zegt over deze gelijkwaardige reeks. Gelukkig beschikken onze geel-roden met Jordy Maes terug over een doelman die ook al eens punten kan winnen. Maar in aanvallend opzicht was het, zowel qua afwerking als aanvoer, echt niet goed genoeg. Daar is dus zeker nog werk aan als men in de subtop wil blijven.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen KFC Zwarte Leeuw op zondag 14 oktober 2018 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk 3-gangenmenu aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Tongrolletjes van de chef met gebakken prei
- Jong melkvarken met groenteweelde
- Dessert van de chef
- Koffie
Deze footlunch start met een aperitief om 12.00 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 45 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen), 25 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 11 oktober 2018 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 06-10-2018 19:30 en 13-10-2018 19:25.

Jonas Torfs werd de winnaar met 6 punten op 66 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Lees het clubblad van deze speeldag gratis na via volgende link:
Clubblad KSV Bornem - KFC Zwarte Leeuw
 

Bekijk de foto's via volgende link:
Foto's KSV Bornem - KFC Zwarte Leeuw
 
zaterdag 22 februari 2020
Speeldag 23

1 - 2

KVC Wingene

KSV Bornem


zondag 1 maart 2020
Speeldag 21

15:00

SK Lochristi

KSV Bornem

3de Amateur AWed.PTN
1.   KVV Zelzate22 52
2.   KVK Ninove23 46
3.   K. Olsa Brakel23 43
4.   RFC Wetteren22 39
5.   FC Lebbeke22 38
6.   SK Lochristi22 32
7.   Avanti Stekene22 32
8.   KFC Eppegem22 31
9.   KVC Jong Lede22 29
10.   Torhout 1992 KM22 28
11.   KVC Wingene23 28
12.   Tempo Overijse23 26
13.   KHO Wolvertem Merchtem22 25
14.   KVK Svelta Melsele22 23
15.   KSK Oostnieuwkerke22 21
16.   KSV Bornem22 8
Volledig klassement
zaterdag 22 februari 2020
Speeldag 23

1 - 2

KVC Wingene

KSV Bornem


zondag 1 maart 2020
Speeldag 21

15:00

SK Lochristi

KSV Bornem

3de Amateur AWed.PTN
1.   KVV Zelzate22 52
2.   KVK Ninove23 46
3.   K. Olsa Brakel23 43
4.   RFC Wetteren22 39
5.   FC Lebbeke22 38
6.   SK Lochristi22 32
7.   Avanti Stekene22 32
8.   KFC Eppegem22 31
9.   KVC Jong Lede22 29
10.   Torhout 1992 KM22 28
11.   KVC Wingene23 28
12.   Tempo Overijse23 26
13.   KHO Wolvertem Merchtem22 25
14.   KVK Svelta Melsele22 23
15.   KSK Oostnieuwkerke22 21
16.   KSV Bornem22 8
Volledig klassement