zon
16
sep
2018
15u00
KSV Bornem
KFC Helson Helchteren
Eerste elftal
Competitie - 3de Amateur A

KSVB verspeelt verdiend punt in slotminuten

Na de winst buitenshuis van vorige week was het de vraag of KSV Bornem zich nu ook in het eigen Breeven zou herpakken. Helaas bleven onze geel-roden ook nu puntenloos achter, al was de geleverde prestatie een stuk beter dan tegen Ternesse op de eerste speeldag. Deze keer verdiende KSVB geen nederlaag, maar nu zaten de omstandigheden niet mee: een strafschop én uitsluiting tégen, een halfuur met 10 moeten spelen, een scheidsrechter die bij 0-0 een bezoeker geel gaf voor een doodschop in plaats van donkerrood…

Al voegen we daar aan toe dat de eerste helft toch wat in het verlengde lag van de eerste thuismatch. De partij ging weliswaar meer evenwichtig op-en-af, maar voor Bornemse doelkansen was het weer wachten tot kort voor de rust. Pas in de 41’ moest doelman Coenen een schot van Hervé Telen stoppen, en even later een goede redding doen met de voet op een schuiver van Alec Luyckx (42’). De bezoekers hadden in het wedstrijdbegin doelman Jordy Maes een paar keren bedreigd langs Remans (3’) en Van Hoegee (9’), maar ook zonder gunstig gevolg zodat er gerust werd met een logische 0-0.

In het begin van de tweede helft ging KSV Bornem door op zijn elan, en in de 47’ moest doelman Coenen eerst een schot van Luyckx pareren en vervolgens de herneming van Mattis Persoons afblokken. Rond het uur bepaalden een paar scheidsrechterlijke beslissingen de richting van de partij. In de 52’ werd Telen door een smerige fout (zuiver de man in plaats van de bal) van de 37-jarige Vandecauter van het terrein getrapt, in Helchteren noemt men dat wellicht ‘ervaring’. De referee maakte er zich helaas vanaf met een gele kaart waar rood zeer gepast ware geweest… Dat gaf hij enkele minuten later dan wél aan Yannick Quintelier toen die (weliswaar al met geel op zak) in een zij-aan-zij met Remans een lichte strafschop veroorzaakte. De onvoorzichtige Quintelier werd uitgesloten en bezoeker Vanvoorden benutte de elfmeter (62’, 0-1). Bij KSVB voelden men zich duidelijk benadeeld, in plaats van met 11 tegen 10 (wat had gekund) werd het dus met 10 opboksen tegen 11 bij een 0-1 achterstand. Die beslissingen leidden ook tot hevige discussie tussen beide banken, waarna de twee trainers van het terrein werden gestuurd. In dat laatste halfuur met een speler minder was het verbazend genoeg Bornem dat de bovenhand nam. In de 68’ kopte Persoons een voorzet van Niels Verheyden net naast, waarna Vinnie Verhoeven van de bank werd gehaald ter vervanging van Thomas Van Tongerloo. Ook dat werd irritant want Van Tongerloo kreeg bij zijn vervanging zowaar een gele kaart, vermoedelijk omdat hij eerst een voet naast het terrein had gezet en er dan even terug op kwam... Nee, de ref kon niet bepaald als een thuisfluiter beschouwd worden. Enkele minuten later wist KSV Bornem toch zichzelf te belonen ondanks een speler minder: een hoekschop van Axel Hermans werd tegen de netten gekopt door de inlopende Verhoeven (77’, 1-1). Zo leek KSVB in moeilijke omstandigheden toch nog een verdiend gelijkspel uit de brand te slepen. Het was dan ook biezonder jammer dat kort voor het matcheinde, na mistasten in de Bornemverdediging, bezoeker Geerts voor doelman Maes opdook en hem met een mooie volley kansloos liet (88’, 1-2). Een pijnlijke nederlaag en voor de bezoekers een gevleide zege.

Het is begrijpelijk dat na deze wedstrijd de ontgoocheling om het late verlies de bovenhand nam. Neen, het was nog steeds niet goed vanwege Bornem, vooral aanvallend worden er veel te weinig doelkansen gecreëerd. Maar wie de partij nuchter overschouwt, moet toegeven dat er in het slothalfuur met overgave werd gestreden voor een op basis van veldspel en doelkansen verdiend punt. Dat ontglipte nog in extremis en de cijfers zijn onverbiddelijk: we kunnen dan ook helaas niet anders dan zeggen dat 3 op 9 na twee thuiswedstrijden geen goede competitiestart is. Met een verplaatsing naar Eendracht Termien in het verschiet, ploeg die samen met dit Helchteren met 7 op 9 aan de leiding staat en met ex-prof Benji De Ceulaer in de rangen als één van de favorieten wordt beschouwd, is dat geen goede uitgangspositie. Bovendien zal deze partij tegen Helchteren ook komende zondag nog nazinderen, want vermoedelijk leverde die drie ‘slachtoffers’ op. Quintelier moet na zijn dubbele gele kaart één zondag geschorst toekijken, Yannick Lodders keek in het matcheinde nog tegen een fatale gele kaart aan (zijn 3de op 3 matchen) en is dus ook één speeldag geschorst, en het zou verbazen indien Telen na die aanslag van Vandecauter zondag fit aan de aftrap zou komen. Dat heeft dus tot gevolg dat de trainersstaf hoe dan ook een drietal spelers zal moeten selecteren die we dit seizoen nog niet hebben gezien. Vooral met twee geschorste verdedigers aan de kant krijgen misschien Jente Hermans, Thomas Braet en/of Ward Huygens voor het eerst in deze campagne speelgelegenheid.
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Yannick Lodders
speler
Yannick Quintelier
speler
Arnold Mulume
speler
Thomas Van Tongerloo
  74'
speler
Axel Hermans (K)
  79'
speler
Hervé Telen
  54'
speler
Stef Laurens
speler
Alec Luyckx
speler
Niels Verheyden
speler
Mattis Persoons
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Willy Kabera
  79'
speler
Ivonick Rodrigues
  54'
speler
Vincenzo Verhoeven
  74'
  77' 
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Coenen (D)
speler
Prevot
speler
Vanhees (K)
speler
Vanvoorden
  62' (pen.) 
speler
Vandecauter
speler
Van Hoegee
speler
Agten
speler
Clabots
  77'
speler
Remans
  85'
speler
Riyani
  52'
speler
Daniëls
Bank
speler
Briers (D)
speler
Kayademir
  77'
speler
Van Den Broeck
  85'
speler
Geerts
  52'
  88' ScheidsrechterHannes De Couvreur
Grensrechter 1Gilbert Verberckmoes
Grensrechter 2Ben Broeckx

 • 14'
  KFC Helson Helchteren
  Prevot
  speler
 • 52'
  KFC Helson Helchteren
  Riyani
  speler
 • KFC Helson Helchteren
  Geerts
  speler
 • 52'
  KFC Helson Helchteren
  Vandecauter
  speler
 • 54'
  KSV Bornem
  Hervé Telen
  speler
 • KSV Bornem
  Ivonick Rodrigues
  speler
 • 57'
  KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler
 • 61'
  KSV Bornem
  Yannick Quintelier
  speler
 • 62'
   0-1   GOOOAALLL
  KFC Helson Helchteren
   Vanvoorden 
  PENALTY
  speler
 • 74'
  KSV Bornem
  Thomas Van Tongerloo
  speler
 • KSV Bornem
  Vincenzo Verhoeven
  speler
 • 74'
  KSV Bornem
  Thomas Van Tongerloo
  speler
 • 77'
  KFC Helson Helchteren
  Clabots
  speler
 • KFC Helson Helchteren
  Kayademir
  speler
 • 77'
   1-1   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Vincenzo Verhoeven 
  speler
 • 79'
  KSV Bornem
  Axel Hermans
  speler
 • KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 81'
  KSV Bornem
  Yannick Lodders
  speler
 • 85'
  KFC Helson Helchteren
  Remans
  speler
 • KFC Helson Helchteren
  Van Den Broeck
  speler
 • 88'
   1-2   GOOOAALLL
  KFC Helson Helchteren
   Geerts 
  speler
 • 90'
  KSV Bornem
  Alec Luyckx
  speler

 

Kan KSV Bornem zich nu ook ‘thuis’ herpakken ?

De laatste vier oefenpartijen won KSV Bornem allemaal op verplaatsing, en vorig weekend deed het dat ook bij zijn eerste verplaatsing in de competitie: 0-2 op Esperanza Pelt. Dat was een meevaller na de miskleun voor eigen volk, 1-3 tegen Ternesse VV, op de eerste speeldag. De vraag die zich nu stelt, is dus of er komende zondag ook in het Breeven eens kan gewonnen worden ? In een reeks met voor KSVB allemaal nieuwe ploegen is het niet gemakkelijk om de sterkte van de tegenstanders vooraf juist in te schatten. Het wordt dus iedere keer afwachten, en dat kan soms tégenvallen zoals het verlies tegen Ternesse (dat vorig weekend dan zelf thuis verloor met 0-2). De opdracht is nu om te pogen béter te doen komende zondag tegen FC Helson Helchteren, wat moeilijker lijkt dan aanvankelijk gedacht. Deze Limburgse club speelde vorig seizoen weliswaar nog in 1ste provinciale, maar slaagde er daar wel in om al op Paasmaandag 2 april met een straat voorsprong de allereerste provinciale kampioen van het land te worden !

Het huidige KFC Helson Helchteren ontstond pas in 2005 uit een fusie van de twee clubs Helchteren VV en SK Sonnis Helchteren, en startte in 2de provinciale Limburg. Eerst werd in 2007 nog gedegradeerd naar 3de provinciale maar in 2009, 2013 en 2016 volgden er drie promoties in zeven jaar. Zo speelde de nieuwe club in het seizoen 2016-2017 voor het eerst nationaal in 3de Amateurs, waar FC Helson in mei 2017 als 14de eindigde en samen met RC Mechelen en AC Betekom degradeerde. Maar de Limburgers kwamen direct terug met een overtuigende kampioenstitel in april 2018, de 4de promotie sinds 2009 voor deze club in opmars. Ook hun nieuw avontuur in 3de Amateurs zijn ze met 4 op 6 inmiddels met verve begonnen: eerst 1-1 gelijk op FC Zwarte Leeuw (dat vorig weekend zelf ging gelijk spelen bij favoriet Termien) en vervolgens in de Limburgse derby tegen ESK Leopoldsburg liefst 5-1 winst ! Terwijl die tegenstander op de eerste speeldag zelf met 4-0 won van Esperanza Pelt, de ploeg waar KSVB zaterdag jl. met 0-2 tegen won. De uitslagen van de eerste twee speeldagen gaven duidelijk aan dat het moeilijk pronostikeren wordt in deze reeks. Van onderschatting van Helson Helchteren, dat 6 keer scoorde op 2 speeldagen, kan er dus absoluut geen sprake zijn. Bij KSV Bornem is het nog de vraag of na Arnold Mulume, die in Pelt terug aan de aftrap kwam, ook Jente Hermans na blessure weer bij de kern kan komen.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen KFC Helson Helchteren op zondag 16 september 2018 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk 3-gangenmenu aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Vitello tonato
- Kippenborstje met gewokte groentjes in zachte curry room en linguini
- Chocolade dessertjes
- Koffie
Deze footlunch start met een aperitief om 12.00 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 40 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen), 25 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 13 september 2018 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 08-09-2018 18:00 en 15-09-2018 17:55.

Jonas Torfs werd de winnaar met 5 punten op 67 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen clubblad beschikbaar.
 

Bekijk de foto's via volgende link:
Foto's KSV Bornem - KFC Helson Helchteren
 
zaterdag 22 februari 2020
Speeldag 23

1 - 2

KVC Wingene

KSV Bornem


zondag 1 maart 2020
Speeldag 21

15:00

SK Lochristi

KSV Bornem

3de Amateur AWed.PTN
1.   KVV Zelzate22 52
2.   KVK Ninove23 46
3.   K. Olsa Brakel23 43
4.   RFC Wetteren22 39
5.   FC Lebbeke22 38
6.   SK Lochristi22 32
7.   Avanti Stekene22 32
8.   KFC Eppegem22 31
9.   KVC Jong Lede22 29
10.   Torhout 1992 KM22 28
11.   KVC Wingene23 28
12.   Tempo Overijse23 26
13.   KHO Wolvertem Merchtem22 25
14.   KVK Svelta Melsele22 23
15.   KSK Oostnieuwkerke22 21
16.   KSV Bornem22 8
Volledig klassement
zaterdag 22 februari 2020
Speeldag 23

1 - 2

KVC Wingene

KSV Bornem


zondag 1 maart 2020
Speeldag 21

15:00

SK Lochristi

KSV Bornem

3de Amateur AWed.PTN
1.   KVV Zelzate22 52
2.   KVK Ninove23 46
3.   K. Olsa Brakel23 43
4.   RFC Wetteren22 39
5.   FC Lebbeke22 38
6.   SK Lochristi22 32
7.   Avanti Stekene22 32
8.   KFC Eppegem22 31
9.   KVC Jong Lede22 29
10.   Torhout 1992 KM22 28
11.   KVC Wingene23 28
12.   Tempo Overijse23 26
13.   KHO Wolvertem Merchtem22 25
14.   KVK Svelta Melsele22 23
15.   KSK Oostnieuwkerke22 21
16.   KSV Bornem22 8
Volledig klassement