zon
02
sep
2018
15u00
KSV Bornem
K. Ternesse VV
Eerste elftal
Competitie - 3de Amateur A

KSVB nam een ontgoochelende start…

De ‘nieuwe’ competitiestart die KSV Bornem in gedachten had in 3de Amateurs B is helaas een ‘valse’ start geworden. Niet dat er meteen hoge verwachtingen werden gesteld, maar wat er op de eerste speeldag tegen Ternesse op de grasmat werd gelegd was wel erg pover. Het jonge team van vorig seizoen verloor dikwijls, maar knokte wel telkens tot de laatste minuut om verlies te vermijden. Het KSVB met 9 (!) nieuwkomers in de selectie liet nu in het eerste uur evenwel over zich heen lopen door een tegenstander die nochtans ook niet direct in de top-5 wordt verwacht. De eerste helft was eigenlijk een zoutloos gedoe van beide kanten, met één groot verschil: Ternesse schoot zijn eerste doelkans meteen binnen (13’ Snoeys 0-1), terwijl Bornem gewoon niet tot een doelkans kwam omdat het spelniveau echt ondermaats was.

Pas in de 49’ belandde voor het eerst een lokaal schot tussen de palen, maar doelman Goris had geen moeite met de poging van Alec Luyckx. Waar de geel-rode supporters na rust een dominant KSV Bornem hadden verwacht, werd de match binnen 5 minuten definitief in hun nadeel beslecht. Eerst werd een vrijschop van aan de zijlijn door de vrij inlopende Snoeys aan de tweede paal in de verste hoek binnen gekopt (53’, 0-2). Even later belandde een voorzet weer in het Bornemse strafschopgebied waar Bouyfoulkitne de bal in de verste benedenhoek duwde (56’, 0-3). Pas daarna kende KSVB een betere periode, maar toen was het kalf natuurlijk al verdronken. In de 69’ verscheen Luyckx schuin voor de Ternessedoelman, maar in plaats van zelf te besluiten legde Alec nog af en werd de bal onderschept… Als die bal binnen was gegaan, dan had het misschien nog spannend kunnen worden. Want enkele minuten later zwiepte Yannick Lodders een voorzet voor doel die Vinnie Verhoeven in de verste benedenhoek devieerde (76’, 1-3). Bij 2-3 en nog een kwartier te spelen had KSV Bornem misschien nog een punt kunnen pakken. Maar dat is uiteraard slechts een hypothese, nu was het integendeel Bornemdoelman Jordy Maes die nog een paar reddingen moest doen om hogere cijfers te voorkomen.

De bezoekers wonnen dus zeker verdiend, maar hun fysisch overwicht leidde ook tot ontzettend veel gefloten fouten zodat de wedstrijd om de haverklap stil lag. Ternesse verliet het Breeven alleszins met 3 punten die ze vooraf allicht niét hadden ingecalculeerd, en KSVB begint met een nul waarop het ook niet had gerekend. Een nederlaag die meteen druk zet op de volgende speeldag, een zaterdagavondverplaatsing naar onze verste tegenstander Esperanza Pelt. In afwachting zal er in het Breeven moreel oplapwerk nodig zijn na deze misstap. In supporterskringen heerste achteraf ongenoegen over de prestatie en de uitslag, maar ook verbazing omdat er 6 nieuwkomers aan de aftrap stonden en er nog eens 2 invielen terwijl een drietal jongens die vorig seizoen minstens 25 wedstrijden speelden zelfs niét tot de 15 behoorden. De terugkeer van het centrale verdedigingsduo Jente Hermans – Arnold Mulume, dat de laatste oefenpartijen miste door kwetsuren, kan misschien voor meer stabiliteit achteraan zorgen. Maar dan moet er toch ook nog een middel gevonden worden om méér aanvallend gevaar te creëren, want nu kreeg Bornem geen 3 volwaardige doelkansen en dan wordt het moeilijk om te winnen. Er is deze week dus nog werk aan de winkel, al mag men na amper één wedstrijd ook niet tot te snelle negatieve conclusies komen.
 
Basis
speler
Jordy Maes (D)
speler
Yannick Lodders
speler
Yannick Quintelier
speler
Willy Kabera
  46'
speler
Thomas Van Tongerloo
  46'
speler
Axel Hermans (K)
speler
Hervé Telen
speler
Alec Luyckx
speler
Stef Laurens
speler
Mattis Persoons
  61'
speler
Vincenzo Verhoeven
  76' 
Bank
speler
Jef Blommaert (D)
speler
Arnold Mulume
  46'
speler
Yuran Da Cunha
  61'
speler
Niels Verheyden
  46'
   D: doelman   |   K: kapitein
Basis
speler
Goris (D)
speler
O. Somers (K)
speler
Van De Brul
speler
Van Dyck
speler
Stevens
  77'
speler
Snoeys
   13' | 53' 
speler
Lemaire
  87'
speler
Bouyfoulkitne
  82'
  56' 
speler
Van Bouwel
speler
Van Den Brandt
speler
R. Somers
Bank
speler
De Kock (D)
speler
Dahman
  77'
speler
Sallaets
  82'
speler
Achnak
  87'ScheidsrechterThomas Lucas
Grensrechter 1Matthias Massa
Grensrechter 2Sam Decroo

 • 13'
   0-1   GOOOAALLL
  K. Ternesse VV
   Snoeys 
  speler
 • 24'
  K. Ternesse VV
  R. Somers
  speler
 • 45'
  KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • 46'
  KSV Bornem
  Thomas Van Tongerloo
  speler
 • KSV Bornem
  Willy Kabera
  speler
 • KSV Bornem
  Arnold Mulume
  speler
 • KSV Bornem
  Niels Verheyden
  speler
 • 50'
  KSV Bornem
  Yannick Lodders
  speler
 • 52'
  KSV Bornem
  Mattis Persoons
  speler
 • 53'
   0-2   GOOOAALLL
  K. Ternesse VV
   Snoeys 
  speler
 • 56'
   0-3   GOOOAALLL
  K. Ternesse VV
   Bouyfoulkitne 
  speler
 • 61'
  KSV Bornem
  Mattis Persoons
  speler
 • KSV Bornem
  Yuran Da Cunha
  speler
 • 65'
  K. Ternesse VV
  Lemaire
  speler
 • 70'
  K. Ternesse VV
  Snoeys
  speler
 • 76'
   1-3   GOOOAALLL
  KSV Bornem
   Vincenzo Verhoeven 
  speler
 • 77'
  K. Ternesse VV
  Stevens
  speler
 • K. Ternesse VV
  Dahman
  speler
 • 82'
  K. Ternesse VV
  Bouyfoulkitne
  speler
 • K. Ternesse VV
  Sallaets
  speler
 • 87'
  K. Ternesse VV
  Lemaire
  speler
 • K. Ternesse VV
  Achnak
  speler

 

Na meer dan vier maanden zomeronderbreking wordt er komend weekend eindelijk terug competitievoetbal gespeeld in de amateurreeksen. Voor KSV Bornem betekent dat na de degradatie een debuut in de 3de Amateursafdeling B. Die degradatie heeft wel het voordeel van de ‘variatie’, want onze geel-roden gaan in de komende competitie liefst 15 andere tegenstanders ontmoeten dan vorig seizoen ! Bovendien zal de ‘geografische’ nadruk helemaal anders liggen: waar KSVB de jongste jaren steevast richting Oost- en vooral West-Vlaanderen moest reizen, zal dat nu hoofdzakelijk richting Limburg en Antwerpse Kempen zijn. Dat heeft wel tot gevolg dat het vooraf moeilijk is om de onderlinge sportieve waardeverhoudingen exact in te schatten.

Voor Bornem zal Ternesse KVV zondag dus meteen een eerste waardemeter zijn. Deze club uit Wommelgem eindigde vorig seizoen 12de in deze 3de B-reeks, en haalde met Sven Eeraerts deze zomer een nieuwe trainer binnen. Een oude bekende voor KSV Bornem, waar hij van 2011 tot eind 2013 eerst T2 en later T1 was. Om Ternesse beter te laten doen dan vorig seizoen rekent hij vooral op de ‘organisatie’ in zijn team. Daarvoor heeft hij nu ook een aantal ervaren spelers in zijn kern: de 33-jarige Ben Van den Brandt (eerder bij FC Dender en SV Temse); de 29-jarige Wesley Snoeys (o.a. Rupel Boom en SK Londerzeel); de 28-jarige Bart De Corte (eerder bij FC Cappellen en SV Temse); en de 24-jarige Tarik Dahman (o.a. RC Mechelen en SC Grimbergen).

In tegenstelling tot KSV Bornem, dat er al in de 1ste ronde uit ging, deed Ternesse het in dit seizoenbegin wél goed in de beker van België. Het werd pas begin augustus jl. in de 3de ronde met 5-2 uitgeschakeld door Rupel Boom. Dat liet KSVB echter toe om zich in de luwte klaar te stomen voor de competitie. Er viel de voorbije anderhalve maand in de kranten nauwelijks iets te lezen over Bornem. Na een aarzelend begin werd de oefencampagne evenwel afgesloten met vier overwinningen op rij, telkens op verplaatsing. Bij de laatste vorige week op SV Temse zaten twee spelers in de tribune die vorig seizoen allebei 27 competitiewedstrijden speelden. De van een kwetsuur herstellende Arnold Mulume en de van een ongeval bekomende Jente Hermans, de speler die vorig seizoen de meeste speelminuten verzamelde. Het is dus zeer twijfelachtig of deze twee vaste waarden in aanmerking komen om de eerste competitiespeeldag af te werken.
 

Voor deze wedstrijd is (nog) geen supportersbus bekend.
 

Voor onze thuiswedstrijd tegen K. Ternesse VV Wommelgem op zondag 2 september 2018 bieden wij voor aanvang van de wedstrijd een overheerlijk 3-gangenmenu aan in onze Club 100.

- Amuse van de chef vergezeld van een glaasje cava
- Carpaccio van Holstein rund met Parmezaanschilfers
- Lot met brunoise van groentjes en peterselie aardappeltjes
- Panna cotta met rode vruchtjes
- Koffie
Deze footlunch start met een aperitief om 12.00 uur en aansluitend gaan we in een gezellige sfeer aan tafel waar het menu u geserveerd zal worden.

Wij voorzien voor u eveneens een broodjesmaaltijd na de wedstrijd en een gereserveerde plaats op onze hoofdtribune.

Deze footlunch kunnen wij u aanbieden aan de prijs van 40 euro per persoon (geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd inbegrepen), 25 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Reserveren kan uiterlijk tot donderdag 30 augustus 2018 via telefoon op onderstaande nummer.

Telefoneer voor uw reservatie naar Thekla Meskens op het nummer 0476 92 29 43

Het bestuur hoopt op uw gewaardeerde aanwezigheid.
Reserveren via email kan ook: club100@ksvbornem.be
 

Meer informatie: Club 100

 

U kon deelnemen aan deze pronostiek tussen 25-08-2018 18:00 en 01-09-2018 17:55.

Guido Braet werd de winnaar met 5 punten op 67 deelnemers.


Meer informatie: Pronostiek

 

Lees het clubblad van deze speeldag gratis na via volgende link:
Clubblad KSV Bornem - K. Ternesse VV
 

Bekijk de foto's via volgende link:
Foto's KSV Bornem - K. Ternesse VV
 
zaterdag 22 februari 2020
Speeldag 23

1 - 2

KVC Wingene

KSV Bornem


zondag 1 maart 2020
Speeldag 21

15:00

SK Lochristi

KSV Bornem

3de Amateur AWed.PTN
1.   KVV Zelzate22 52
2.   KVK Ninove23 46
3.   K. Olsa Brakel23 43
4.   RFC Wetteren22 39
5.   FC Lebbeke22 38
6.   SK Lochristi22 32
7.   Avanti Stekene22 32
8.   KFC Eppegem22 31
9.   KVC Jong Lede22 29
10.   Torhout 1992 KM22 28
11.   KVC Wingene23 28
12.   Tempo Overijse23 26
13.   KHO Wolvertem Merchtem22 25
14.   KVK Svelta Melsele22 23
15.   KSK Oostnieuwkerke22 21
16.   KSV Bornem22 8
Volledig klassement
zaterdag 22 februari 2020
Speeldag 23

1 - 2

KVC Wingene

KSV Bornem


zondag 1 maart 2020
Speeldag 21

15:00

SK Lochristi

KSV Bornem

3de Amateur AWed.PTN
1.   KVV Zelzate22 52
2.   KVK Ninove23 46
3.   K. Olsa Brakel23 43
4.   RFC Wetteren22 39
5.   FC Lebbeke22 38
6.   SK Lochristi22 32
7.   Avanti Stekene22 32
8.   KFC Eppegem22 31
9.   KVC Jong Lede22 29
10.   Torhout 1992 KM22 28
11.   KVC Wingene23 28
12.   Tempo Overijse23 26
13.   KHO Wolvertem Merchtem22 25
14.   KVK Svelta Melsele22 23
15.   KSK Oostnieuwkerke22 21
16.   KSV Bornem22 8
Volledig klassement