REGISTREREN

KVK Westhoek - KSV Bornem: 2-1

04-12-2017

Eerste elftal

Dat het een moeilijke klus zou worden voor KSV Bornem om punten te sprokkelen in het verre Ieper stond als een paal boven water. Zeker omwille van het feit dat er met Ruben Coppens, Lance Kawaya en Ahrry Sota nog eens drie titularissen aan de ziekenboeg werden toegevoegd. Toch begon KSVB bijzonder gretig en fel aan de wedstrijd. Het eerste gevaar uit de wedstrijd kwam op naam van Ivo Rodrigues, die een gemeten voorzet van Thomas Braet geen positief gevolg kon geven. Even later was ook de thuisploeg gevaarlijk wanneer spelmaker Ternier zijn lob over zag gaan. Bornem liet het initiatief aan de thuisploeg maar werd nooit volledig uit verband gespeeld. Tijdens de eerste 45 minuten was VK Westhoek vooral gevaarlijk via spits Sahuke. Gelukkig stond diens kanon niet op scherp want hij kreeg toch een viertal mogelijkheden om te scoren. Bij de eerste poging was Thibo De Bleser nog goed bij de pinken, de andere drie werden vakkundig het stadion uitgeschoten door de spits van de thuisploeg. Tussendoor was ook KSV Bornem nog gevaarlijk via een knappe actie van Rik Verbiest. Zijn schot was echter te zwak om doelman Dumesnil te verschalken. Met de rust in zicht werd KSVB zelfs de betere ploeg en werd het ook steeds gevaarlijker. Schoten van Arne Van Den Eynde en Rodrigues misten nog richting maar net voor rust zorgde (alweer) Verbiest voor een prima schot waar Dumesnil nu toch meer moeite met kende. De grootste kans van KSV Bornem kwam er net voor het rustsignaal wanneer een voorzet van Braet bijna in eigen doel werd gewerkt door een thuisverdediger.

De tweede helft kende lange tijd hetzelfde spelbeeld dan de eerste 45 minuten. Bornem werd op geen enkel moment weggespeeld, ondanks het vele balbezit van de thuisploeg. Op het uur waande scheidsrechter Ghijselincks zich dan even Sinterklaas. Een diepe bal kwam bij de duidelijke buitenspel staande Hugelier terecht die in de verste hoek raak trof (1-0). In het tumult en de geel-rode frustratie die hierop volgde werd Bornemcoach Robby Buyens naar de tribune gestuurd. Deze mokerslag was moeilijk om te verwerken bij heel KSV Bornem. Een kwartier voor tijd maakte ex-Club Brugge spits Dorge Kouemaha het Sinterklaasfeest van de thuisploeg helemaal compleet door een voorzet in doel te werken (2-0). Ook hier was weer een serieus geurtje aan, na voorafgaandelijk handspel van een thuisspeler. Net voor dit doelpunt had Robby Buyens met Keita Sidicki een extra spits ingebracht. Diezelfde Sidicki zorgde drie minuten voor affluiten voor een goeie individuele actie waarbij hij foutief gestopt werd in de 16. De penalty werd hoog en hard door Van Den Eynde binnen getrapt (2-1). Deze aansluitingstreffer viel echter te laat om alsnog een punt uit de brand te slepen. Jente Hermans werd nog mee in de aanvalslinie gestuurd maar kansen kwamen er niet meer.

KSVB bleef dus alweer met lege handen achter maar de prestatie op zich was niet slecht, zeker niet gezien de vele afwezigen. Omwille van het feit dat de andere staartploegen Torhout en Pepingen-Halle wel punten pakten mag het gerust een donker weekend genoemd worden voor KSV Bornem. Toch moeten de jongens van coach Buyens zich optrekken aan het feit dat er nu drie opeenvolgende thuiswedstrijden gepland staan (Gullegem, Sparta Petegem en Temse). Hopelijk komt de Sint ook eens op bezoek in ons eigen Breeven…

DOELPUNTEN: 57' Hugelier (1-0); 75' Kouemaha (2-0); 87' Van den Eynde (2-1, pen.)

KVK WESTHOEK: Dumesnil, Embrechts, Moyengo Somy (46' Vandermarliere), Hugelier, Ternier, Misiatu Nzumbi, De Loof, Verkindere, G. Loisel (29' Delannoy), Sahuke Mandi (70' Kouemaha), Y. Loisel

KSV BORNEM: De Bleser, Mulume, Telen (85' Huygens), Rodrigues, Verbiest, Quintelier, Kabera (74' Keita), Braet, Laurens, Hermans en Van den Eynde

GELE KAARTEN: 11' Telen, 69' Quintelier, 87' Verkindere, 89' Vandermarliere