Eerste elftal

LINK: foto’s KSV Bornem – Rupel Boom

Eén helft prima weerwerk geboden, dan 20 minuten weggespeeld…

Vooraf gaven wij de supporters van KSV Bornem al de raad zich niet te veel illusies te maken over de komst van FC Rupel Boom. Tussen 2007 en 2015 wonnen de Steenbakkers liefst zes keer op rij in het Breeven, en het lag dus niet in de lijn van de verwachtingen dat onze gesaneerde jonge spelerskern de Boomse kandidaat-promovendus het winnen zou kunnen beletten. Hoewel de einduitslag anders zou laten vermoeden, toch was er lange tijd geen sprake van een ongelijke David tegen Goliath-strijd.

Al zag je wel dat er wat meer ‘voetbal’ in de bezoekende ploeg zat, toch geraakte Rupel Boom in de eerste helft ook niet verder dan wat vaag gedreig en amper aan een uitgespeelde doelkans. Als de omstandigheden wat mee hadden gezeten, zou KSVB zelfs met een voorsprong gerust hebben. Eerst ontsnapte bezoeker Hens wellicht aan een rode kaart (zelfs op de Boomse site sluiten ze dat niet uit) voor een zware tackle op Arne Van den Eynde. Daarna kreeg Bornem een unieke kans om de score te openen. In de 27’ werd Jente Hermans op de rand van het strafschopgebied neergelegd en de scheidsrechter kende een penalty toe. De elfmetertrap van Van den Eynde belandde via de vingertoppen van doelman Snyders echter tegen de doelpaal. Jammer voor de wedstrijd want zo liet ‘David’ een unieke kans liggen om met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan. Vermoedelijk zou ook dat niet genoeg geweest zijn om er punten aan over te houden, maar het zou alvast de schijn opgehouden hebben. Maar met die 0-0 ruststand had iedereen ook vrede.

Tijdens de pauze heeft men zich bij Rupel Boom ongetwijfeld verbaasd afgevraagd hoe het kwam dat er zo weinig verschil te merken was tussen de kop en de staart van de rangschikking. Om daar verandering in te brengen, schakelde ‘Goliath’ in de tweede helft duidelijk een versnelling hoger. De bezoekers hadden hun doelkansen blijkbaar opgespaard voor na de koffie toen vrijwel iedere kans binnen ging. Het begon met een achterwaartse kopbal van Cobos op de deklat (48’), en even later werd een voorzet door De Paepe tegen de binnenkant van de paal gekopt waarna de grensrechter zwaaide dat de bal over de doellijn was geweest (51’, 0-1). Toen 2 minuten later na een Bornemse aanval Laureys op de counter werd weggestuurd, kwam keeper Ruben Coppens te ver uit zijn doel en werd hij mooi gelobd (53’, 0-2). Vijf minuten later moest Coppens een hard schot van Hens lossen en Cobos had maar van dichtbij binnen te duwen (58’, 0-3). Na 45 minuten Rupel Boom zonder veel problemen op 0-0 te hebben gehouden, vielen er nu dus plots drie doelpunten in 8 minuten ! Een wel erg zwaar verdict voor de jonge KSVB-ploeg die daarmee compleet uitgeteld was. Op vrijschop van Van den Eynde kopte Jente Hermans nog een kans binnen bereik van doelman Snyders (63’). Omdat Bornem toch een doelpuntje wilde scoren, kwamen er ook boulevards open te liggen. Zo viel er nog een 4de goal toen Laureys ongehinderd centraal op de kansloze doelman Coppens af mocht (66’, 0-4). In het slotkwartier kreeg KSV Bornem dan toch nog zijn verdiende eerredder toen een vrijschop van Van den Eynde voor doel door niemand meer werd beroerd en tegen de netten ging (78’, 1-4).

Uiteraard was promotiekandidaat Rupel Boom duidelijk beter en won het verdiend. Tegen zoveel efficiëntie kon het onervaren Bornems team niet op. Een oneer was dat niet, want Rupel Boom scoorde dit seizoen in eerdere wedstrijden ook 4 doelpunten tegen SK Sint-Niklaas, Olsa Brakel en SK Pepingen-Halle en 3 tegen Winkel Sport en VK Westhoek. Bij KSVB moet men zich optrekken aan die eerste helft waarin toch bewezen werd dat onze geel-roden niet spelen als een geslagen degradatiekandidaat. Een welgekomen detail was ook dat er nog eens behoorlijk veel volk op deze derby was afgekomen. Door de winst van SK Londerzeel zakt Bornem wel een plaatsje in de rangschikking, maar Torhout KM en Pepingen-Halle verloren ook en blijven op de laatste plaats. Rupel Boom had deze zege nodig om in het spoor te kunnen blijven van RC Harelbeke en de nog steeds ongeslagen leider Sparta Petegem.

DOELPUNTEN: 51’ De Paepe (0-1); 53’ Laureys (0-2); 58’ Cobos (0-3); 66’ Laureys (0-4); 78’ Van den Eynde (1-4)

KSV BORNEM: Coppens, Mulume, Hermans, Kawaya, Laurens (61’ Huygens), Telen (70’ Braet), Kabera, Quintelier, Van den Eynde, Rodrigues, Verbiest (70’ Keita)

FC RUPEL BOOM: Snyders, Van Den Driessche, De Paepe, Meseure, Spaenhoven, Hens (84’ Lodders), Cobos, Kerstenne, Adesanya (89’ Van Hoof), Put, Laureys (72’ Nkomb Nkomb)

GELE KAARTEN: 24’ Hens, 30’ Laureys, 36’ Rodrigues