30-10-2017

Eerste elftal

LINK: foto’s KSV Bornem – Torhout

Eerste thuiszege én 7 op 12 voor KSVB !

Nadat KSV Bornem uit zijn laatste twee verplaatsingen 4 punten op 6 haalde, was het nog wachten op een eerste thuisoverwinning. ‘Op papier’ leek het bezoek van Torhout KM daar wel geschikt voor, dat was één van de ploegen die samen met KSVB onderaan de rangschikking stond. En dat was er in de eerste helft ook goed aan te zien, beide ploegen acteerden zenuwachtig en creëerden weinig kansen. Bornem vertoefde wel méér op de speelhelft van Torhout dan omgekeerd, en wist in tegenstelling tot de West-Vlamingen toch enkele halve doelkansen te versieren. Een eerste schot van Arne Van den Eynde werd gestopt door doelman Meeuws (4’), een halve omhaal van Ward Huygens ging een meter over doel (29’), en een ander schot van Huygens werd gepareerd door Meeuws (34’). Kort voor de pauze werd een vrijschop van Van den Eynde door Lance Kawaya zelfs binnengekopt (43’), maar die 1-0 werd afgekeurd vanwege ergens een voorafgaande duwfout. Jammer want dat ware een geschikt moment geweest om op voorsprong te komen.

Het bleek gelukkig maar uitgesteld want 5 minuten ver in de tweede helft was het toch raak. Van den Eynde draaide zich mooi vrij en gaf de bal mee in de loop van de oprukkende Huygens, en Ward knalde raak in de verste benedenhoek (50’, 1-0). Op het uur kreeg de net voor de gekwetste Sota ingekomen Sidicki Keita een unieke kans op 2-0 toen hij alleen voor doelman Meeuws verscheen, maar die duwde de bal nog met één hand in hoekschop (61’). Pas daarna begon Torhout zich ook gevaarlijk aan te stellen toen Frutos van kortbij op doelman Ruben Coppens besloot en Haghedooren vervolgens over doel schoot (75’). Maar ook KSV Bornem kreeg nog een goede doelkans toen een vrijschop van Van den Eynde over doel werd gekopt door Keita (77’). Torhout verhoogde de druk in de slotminuten terwijl KSVB de 1-0 wilde veilig stellen en daar een paar gele kaarten voor over had. De spanning werd ten top gedreven toen de scheidsrechter liefst 7 minuten liet over spelen, en de bezoekers alles naar voor gooiden. Bijna werd dat Bornem nog fataal toen na een hoekschop Turcan van kortbij naar doel schoot (95’), maar keeper Coppens had een knappe redding in huis en duwde in hoekschop.

Al was het op basis van de doelkansen en veldoverwicht een verdiende overwinning, zij hing uiteindelijk dus wel aan een zijden draadje. Met deze wenselijke eerste thuiszege krijgt KSV Bornem toch een beetje meer ademruimte. Het is inmiddels zo dat na het povere begin van 1 op 15 tegen sterke tegenstanders KSVB toch een verdienstelijke 7 op 12 liet noteren in zijn laatste vier wedstrijden tegen ploegen uit de rechterkolom. Nu volgende zondag de eerste periode van 10 wedstrijden wordt afgesloten, mag gezegd worden dat ‘de vrees van als zwak broertje alleen onderaan te bengelen’ na 1/3de van de competitie enigszins is bijgesteld. Het behoud zal een moeilijk te realiseren doel blijven, maar intussen is wel duidelijk dat er nog een vijftal ploegen niet echt béter zijn dan Bornem. Een opmerkelijk statistiekje ter afronding: in 7 van de 9 matchen kwam KSV Bornem eerst op achterstand, maakte die meestal ‘tijdelijk’ terug goed, om dan toch 5 keer puntenloos achter te blijven. Daar komt dan dat gebrek aan ervaring van deze jonge spelersgroep naar boven. Maar daar tegenover staat: die 2 keer dat KSVB zelf op voorsprong klom, gaf het die ook niet meer af en won het telkens met 1-0 (de enige 2 keer dat het ‘de nul’ wist te houden).

DOELPUNT: 50’ Huygens (1-0)

KSV BORNEM: Coppens, Mulume, Hermans, Kawaya, Laurens, Kabera, Quintelier, Huygens (67’ Braet), Van den Eynde, Rodrigues, Sota (58’ Keita)

TORHOUT KM: Meeuws, Deturck (71’ Cordie), Theetaert (55’ Hollevoet), Depoorter, Goddeeris, Vandaele, Turcan, Coppin (39’ Vermander), Haghedooren, Frutos, Van Roose

GELE KAARTEN: 43’ Depoorter; 52’ Quintelier; 76’ Vandaele; 81’ Coppens; 88’ Hermans