RC Harelbeke - KSV Bornem: 2-0

24-09-2017

Eerste elftal

Pech in de eerste helft, zwakke tweede helft

In vergelijking met vorige week keerde Yannick Quintelier (uit blessure) terug in de basis, Ward Huygens verdween naar de bank. KSV Bornem begon het best aan de wedstrijd met 2 maal Ahrry Sota die de achterlijn haalt en de bal voor doel brengt, de eerste kans wordt door Willy Kabera over doel gekopt (6'), bij de tweede is er happel voor handsspel net buiten de 16 maar de scheids fluit niet (9'). Voor Harelbeke gaat hun eerste schotje op doel via Vandenheede rakelings naast (10'). In minuut 18 opnieuw een hardwerkende Sota die zijn schot geblokt ziet na een lange bal van Stef Laurens, Ivo Rodrigues ziet eveneens zijn schot in de rebound geblokt. Harelbeke neemt even over maar doelman Ruben Coppens heeft geen probleem met een voorzet vanop de flank (19') en een volgende poging wordt over doel gekopt (20'). Een eerste grote mogelijkheid voor KSV Bornem noteerden we bijna halfweg de eerste helft: een lange vrije trap van Jente Hermans gaat over de verdediging en Hervé Telen lijkt wat verrast te zijn, hij trapt in twee tijden op de doelman. Opnieuw Bornem met een prima uitgespeelde kans maar een zwakke Rodrigues speelt de bal veel te hard in, Ivo zou trouwens kort na de rust vervangen worden door Keita. Het doelpunt valt echter aan de overkant wanneer de bal opnieuw niet weg geraakt voor het Bornemse doel, een schot midden op doel wijkt nog licht af op de voet van Jente Hermans en doelman Coppens is geklopt (26' 1-0). Twee minuten later lobt Arnold Mulume de bal net over de verdedigers maar het been van Hermans is net niet lang genoeg om gevaarlijk te zijn. We zijn ondertussen 10 minuten voor rust wanneer Arne Van den Eynde opnieuw Sota diep stuurt, hij doet een mooie actie en lobt de doelman maar ziet zijn poging op de lat vallen! Het zit KSV Bornem toch ook niet mee, aan de ene kant wordt er gescoord via een afgeweken bal, aan de andere kant valt een prima kans op de lat en in de rebound mist Mulume. Op slag van rust staan Telen en Lance Kawaya klaar om de bal binnen te koppen op een vrije trap van Van den Eynde, doelman Degrendel bokst in hoekschop. KSV Bornem had zeker een doelpuntje verdiend en minstens een gelijke stand had correcter geweest tijdens de rust.

De tweede helft was van beide ploegen van veel mindere kwaliteit. Geen echte uitgespeelde kansen meer, te veel slordigheden. Bij de thuisploeg toonde Cremers zich de gevaarlijkste man: 54' gaat door en Coppens redt, in rebound trapt hij op buitenkant paal; 66' veel tijd en ruimte voor Harelbeke, Coppens bokst schot van Cremers weg; 78' Cremers opnieuw door, Coppens gooit zijn lichaam goed in de strijd. En Bornem? Dat speelde geen echte doelkansen meer bij elkaar. Verder dan wat schuchtere pogingen kwam het niet meer. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de ploeg meer risico en dat resulteerde in de slotminuut nog tot de 2-0 eindstand. Opvallend waren de zeer vele buitenspelgevallen, we zijn de tel kwijt geraakt maar Bornem was hier vandaag de absolute kampioen in.

DOELPUNTEN: 28' Vandeneede (1-0); 90' Selmani (2-0)

RC HARELBEKE: Degrendel, Pyck, Vercouter, Vandeneede (87' Noppe), Descheemaecker (70' Vlieghe), Doornaert, Notebaert, Vanneste, Cremers (81' Selmani), Vandenbroucke en Ketels

KSV BORNEM: Coppens, Mulume, Kawaya, Telen, Sota, Rodrigues (48' Keita), Quintelier (88' Huygens), Kabera (69' Caetano), Laurens, Hermans en Van den Eynde

GELE KAARTEN: 28' Vandenbroucke; 60' Sota; 85' Telen