REGISTREREN

KSV Bornem verliest eervol van Sparta Petegem: 3-1

04-09-2017

Eerste elftal

In het openingskwartier van de competitie was het vooral een studieronde tussen Sparta Petegem en KSV Bornem. Dan werd Lance Kawaya verrast door een afvallende bal die voor zijn voeten viel maar de keuze om de bal met de binnenkant van de voet naar doel te duwen was niet de juiste (hoog over). Bij de eerste echte kans voor de thuisploeg stond Ward Huygens goed opgesteld op de doellijn, hij ving de bal op in de buik (21'). Jonge gasten durven nogal eens sneller in de fout gaan en de 1-0 was na 36 minuten dan ook een feit. Maar amper 2 minuten later haalde Huygens uit vanop zijn 25 meter maar hij zag zijn knal op de lat uit elkaar spatten!

Na een foutje op Ahrry Sota kort na rust trapte Jente Hermans de vrije trap mooi in het hoekje binnen, de 1-1 was een feit! Drie minuten later opnieuw een mooie uitgespeelde kans van KSV Bornem maar Huygens trapt de kans hoog over doel. Jammer maar helaas kon KSV Bornem niet lang genieten van deze gelijke stand. Amper 5 minuten na de gelijkmaker geraakt de bal achteraan niet was, er gebeuren wat kleine foutjes maar de scheidsrechter fluit niet en de 2-1 is een feit. De partij werd iets bitsiger (de scheids liet dan ook veel begaan) en dat mocht Hermans even ondervinden, Crispyn mag zich gelukkig prijzen met slechts geel. Zo'n 25 minuten tijd wordt de wedstrijd definitief beslist. Scheidsrechter Toeback leek 1 van de weinige aanwezigen die handsspel zag van Yannick Quintelier. De bal ging op de stip en de Petegemse aanvoerder Joye nam het geschenk graag aan: de 3-1 eindstand stond op het bord. In de laatste minuut kreeg Hervé Telen nog een kans maar zijn schotje ging rakelings over.

Uiteraard valt er niks af te dwingen op de winst van Sparta Petegem, de thuisploeg hield verdiend de 3 punten in eigen huis. Toch mag de jonge ploeg van KSV Bornem met opgeheven hoofd terugkijken op deze competitie-opener. Trainer Robby Buyens maakte nogmaals duidelijk dat ieder klein foutje zwaar kan afgestraft worden en alle spelers telkens 95 minuten aan 200% inzet moeten spelen. De ploeg heeft groeimarge en vertrouwen nodig. Onze jongens genieten ervan om te kunnen voetballen en die spelvreugde voel je tot in de tribune. Volgende week zondag volgt nogmaals een verplaatsing, dit keer naar onze buren uit Temse die naar onze mening toch wel 1 van de absolute titelkandidaten zijn.

DOELPUNTEN: 35' Crispyn (1-0), 49' Hermans (1-1), 54' Joye (2-1), 65' Joye (3-1, strafschop)

SPARTA PETEGEM: Vandenbossche, Verheuge, Boone, De Wulf, R. Vanborm, Crispyn (86' Luchtens), Joye, Weytens, De Rock (60' Denoulet), De Coninck, A. Vanborm (75' Gheeraert)

KSV BORNEM: Coppens, Kawaya, Telen, Sota, Huygens, Quintelier, Kabera (70' Keita), Braet (38' Ekangamene, 80' El Mseddak), Laurens, Hermans, Van den Eynde

GELE KAARTEN: 59' Crispyn, 89' Laurens