REGISTREREN

Gehavend KSVB sleept nog punt uit de brand

03-04-2017

Eerste elftal

Nee, in vergelijking met het stevige weerwerk dat KSV Bornem de vorige zondagen bood aan topploegen RFC Knokke en Eendracht Aalst was het tegen SK Sint-Niklaas zeker een mindere prestatie. In de kranten zegt men er echter niet bij dat KSVB wel érg moest timmeren aan zijn verdediging. Vorige week ontbraken al Arne Ivens (kuit) en Axel Hermans (knie), maar daar kwamen nu ook nog kapitein Tim Vleminckx (gekwetst op Aalst) en Kenny Christiaens (ziek afgemeld) bij. Dat zijn niet alleen vier ervaren titularissen waarmee heel wat automatismen verloren gingen, maar bovendien zijn daar drie verdedigers bij. Dat had als consequentie dat trainer Denis Dessaer zichzelf terug moest opstellen als centrale verdediger, en hij in de defensie werd omringd door drie jonge spelers die samen zes keer (!) 90 minuten speelden dit seizoen.

Het hoeft dus niet te verbazen dat SK Sint-Niklaas daar al in de 8ste minuut van profiteerde om op voorsprong te komen. Lo Giudice zette zich door op rechts en zijn voorzet werd voorbij de tweede paal binnen gelopen door Panneel (8’, 0-1). Een vroege klap voor een fel gehavend Bornem en het sein voor een saaie eerste helft, want ook de bezoekers bakten er terend op hun voorsprong niet veel van. KSV Bornem dreigde wel twee keer: doelman Merckx moest eens in de voeten van een schuin voor hem opdoemende Kurt Weuts ((23’), en Reda Serrou schoot een assist van Weuts onbesuisd over doel (26’).

Ook in de tweede helft geraakte Sint-Niklaas al vroeg aan een doelpunt toen na onnodig Bornems balverlies op het middenveld Verspeeten vrij voor doelman Stefan Deloose mocht opduiken en hem met een lob kansloos liet (56’, 0-2). Een ‘baalgevoel’ voor Stefan die eigenlijk geen enkele redding van betekenis moest doen, maar wel twee goals incasseerde. Na een uur spel leek de wedstrijd dus gespeeld want ondanks veel goede wil gaf KSV Bornem niet de indruk dit nog te kunnen rechtzetten. Beide ploegen brachten een paar nieuwe spelers in, zij het met verschillende bedoelingen. De partij ‘kabbelde’ naar haar einde tot 10 minuten voor tijd een hoge bal van Arne Van den Eynde via een bezoekende verdediger bij Weuts belandde en Kurt hem over doelman Merckx binnen kopte (80’, 1-2). Dan sloeg er toch nog een ‘vonk’ in de wedstrijd, misschien viel er nog iets te redden voor KSVB. Nadat in de 85ste minuut een kopbal van Malick Gaye over doel vloog, werd even later Weuts diep gestuurd en in het strafschopgebied aan de trui getrokken door Quintelier (87’). De scheidsrechter kon niet anders dan penalty fluiten, en vlak voor het einde deponeerde Van den Eynde zo de gelijkmaker keurig in de benedenhoek (88’, 2-2). En daar moest men bij Bornem blij mee zijn, want 10 minuten voor het einde leek bij 0-2 een nederlaag onafwendbaar.

Zo eindigde de wedstrijd, waarvan wij vooraf stelden dat ‘de winnaar’ vrijwel zeker gered was, op een gelijkspel waarmee geen van beide ploegen gemoedsrust vindt. Op 3 speeldagen van het einde hebben Sint-Niklaas én Bornem ‘maar’ 4 punten voorsprong op plaats 14, die eventueel nog degradatiegevaar kan inhouden. Volgend weekend staan er in dat verband met Sint-Niklaas (32) – Harelbeke (31) en Gullegem (30) – Bornem (32) cruciale matchen op het programma. KVK Westhoek heeft geen onderlinge confrontaties meer, maar staat nu wel voor twee opeenvolgende verplaatsingen naar Torhout en Knokke. Normaal gezien twee lastige partijen, maar misschien is het voor Westhoek een voordeel dat hun gouwgenoten al respectievelijk gered en kampioen zijn. Voor KSV Bornem is het te hopen dat er voor de lastige verplaatsing naar FC Gullegem (13 op 21 in de 3de periode) toch een paar ervaren spelers kunnen gerecupereerd worden.

DOELPUNTEN: 8’ Panneel (0-1); 56’ Verspeeten (0-2); 80’ Weuts (1-2); 88’ Van den Eynde (2-2, strafschop)

KSV BORNEM: Deloose, Braet (83’ Kabba-Modou), Depret, Dessaer, J. Hermans, Vermeire, Gaye, Ben Liou (60’ Laurens), Serrou (57’ Van Gysel), Weuts, Van den Eynde

SK SINT-NIKLAAS: Merckx, Verheuge (72’ Heyvaert), Schurmann, Quintelier, Sambou, Van Osselaer, Verspeeten, De Witte, Panneel (85’ Emmaneel), De Pauw, Lo Giudice (78’ Van Britsom)

GELE KAARTEN: 25’ De Witte; 71’ J. Hermans