Sterke match en belangrijke overwinning van KSVB !

13-02-2017

Eerste elftal

KVK Westhoek – KSV Bornem: 1-2

Een bewogen week bij KSV Bornem. Enkele dagen nadat coach Bart Selleslags te kennen gaf zijn contract voor volgend seizoen niet te verlengen werd bekend dat hij volgend seizoen aan de slag zou gaan bij rivaal KSV Temse. In voetbal een begrijpelijke keuze en Selleslags maakte zijn overstap tijdig kenbaar, toch fronste dit heel wat wenkbrauwen bij supporters en bestuur. In onderling overleg en met de confrontatie met KSV Temse voor de boeg werd besloten om nu reeds een einde te maken aan een overeenkomst waarbij we op een positieve manier proberen terug te blikken. Enkele dagen voor het levensbelangrijk duel op KVK Westhoek nam Bart Leemans voorlopig het roer als T1 over. Inderdaad levensbelangrijk want bij verlies zou Westhoek tot 2 punten van KSV Bornem naderen en zouden we de komende weken stilaan in degradatiezorgen verkeren. Ad-interim Leemans startte met dezelfde 11 als vorige week tegen Winkel Sport. Bij thuisploeg Westhoek was een opvallende nieuwkomer: Elimane Coulibaly, een 36-jarige aanvaller met meer dan 200 wedstrijden in eerste klasse bij onder andere AA Gent en KV Oostende.

KSV Bornem begon goed aan de wedstrijd, gedreven en met de nodige inzet zette Kurt Weuts zich goed door naar Arne Van den Eynde, maar er is niemand gevolg om hier gevaarlijk te zijn (9’). Op het kwartier een schuchtere poging van Westhoek en wat geharrewar voor KSVB-doel, uiteindelijk in hoekschop gewerkt. Seconden later een leuke combinatie van Bornem, Axel Hermans legt terug op Van den Eynde, die haalt meteen uit maar recht in de handen van de thuisdoelman. De Bornemse verdediging onder leiding van Arne Ivens en Tom Vermeire slaagt er zeer goed in om de ervaren Coulibaly in hun greep te houden, hij is vooral gevaarlijk met enkele kopballen die ofwel naast ofwel over ofwel te zwak zijn. Een snelle Bornemse uitbraak (19’) waarbij Weuts te scherp op Hermans inspeelt en diens voorzet over waait is maar uitstel van executie. Drie minuten later is het dan toch raak: een afvallende bal wordt door Arne Ivens mooi in doel getrapt en de 0-1 staat op het bord (22’)! We zijn nog aan het genieten van onze voorsprong en daar is nummer 2 al: Van den Eynde stuurt Weuts diep, die perst er de spurt van zijn leven uit en stevent alleen op de doelman af, hij werkt beheerst af en na 24 minuten voetbal staat KSV Bornem op een mooie 0-2 voorsprong! KSV Bornem speelt de eerste helft goed uit, Westhoek komt niet verder dan een schot hoog over doel (35’), ook Hermans zou nog eens over doel trappen (43’) nadat hij inloopt op een pass van Van den Eynde. Een zeer sterke eerste helft van KSV Bornem die ons doet terugdenken aan het sterke begin van de competitie.

Het spelniveau gaat in de tweede helft wat achteruit maar de eerste kansen zijn opnieuw voor KSV Bornem. We zijn nog maar amper uit de kleedkamer of een schot van Karim Ben Liou wordt op de lijn gered, ook de rebound van Weuts wordt door de keeper in corner gewerkt (47’). Minuten later een (tot hiertoe) vrij zeldzame kans voor Westhoek die door invaller Feys wordt afgewerkt: 1-2 (51’). Jammer want dit geeft de thuisploeg opnieuw moed terwijl KSV Bornem de kansen had om de wedstrijd definitief te beslissen. En die kansen om de score opnieuw wat geruststellender te maken komen er ook. Op het uur een gemeten lange bal van Tim Vleminckx op Weuts die de bal meteen recht op de keeper duwt. Vanop zo’n 30 meter ziet Hermans zijn kans gekomen, zijn knal spat jammer genoeg uit elkaar op de kruising (66’). Nadat een moegestreden Reda Serrou een pass van Van den Eynde recht op de doelman trapte (69’) wordt hij vervangen door Kabba-Modou Cham. De kansen voor KSV Bornem zijn zeer talrijk maar de score blijft 1-2. Met nog 20 minuten te spelen wordt KSVB wat zenuwachtiger en Westhoek begint meer in zijn kansen te geloven. Zoals eerder gezegd komt het gevaar vooral van Coulibaly, maar diens kopballen zijn te zwak om Deloose te kloppen (70’) of gaan naast (83’). Bij KSV Bornem staat de thuisdoelman dan telkens op de juiste plaats. Niet enkel een voorzet van Vleminckx gaat recht in de handen van de keeper (75’), ook Kabba trapt een bal van de ingevallen Onana recht op de keeper (85’). Ondertussen waren we de slotminuut ingedoken en hielden we met zen allen het hart vast. Allemaal zagen we even het doemscenario van Halle opduiken (belangrijke wedstrijd, op voorsprong maar in slotminuut gelijkmaker tegen krijgen). Vleminckx zou de tegenstander hierbij een handje helpen door in de slotminuut de bal naar achter te koppen, een thuisspeler zit er goed tussen, trapt de bal onder Deloose maar die raakt hem met het lichaam nog net aan om vaart te minderen, Denis Dessaer kan hierdoor de bal nog tijdig wegtrappen. Drie minuten later (we kregen zo’n 3-4 minuten extra tijd) staat Dessaer opnieuw op de lijn geposteerd om een gemaakt doelpunt van Westhoek weg te keren. En nog is het niet gedaan, even later wordt Deloose opnieuw geklopt, deze keer is het Kenny Christiaens die de meubelen komt redden.

Het werd bibberen en beven in het slot, maar KSV Bornem behaalde een dik verdiende overwinning. Er waren voldoende kansen om de score verder uit te diepen en ook de thuissupporters waren het eens dat de beste ploeg gewonnen had. KSV Bornem behaalde een zeer belangrijke overwinning, het nestelt zich hierdoor meteen in de middenmoot van het klassement en met nog 9 wedstrijden voor de boeg is de kloof met de degradatieplaatsen een geruststellendere 8 punten geworden. We moeten wel alert blijven en met deze gedrevenheid blijven spelen, maar deze winst deed enorm veel deugd en was vooral een grote opluchting in Bornemse rangen. Volgende week zondag volgt opnieuw een verplaatsing naar KRC Harelbeke.

KVK WESTHOEK: Dumesnil, Van Damme, Jansen Da Silva, Dewilde (74’ Wittesaele), Wille, Kocur, Rico (46’ Feys), Coulibaly, Ternier, De Korte, Hillewaere

KSV BORNEM: Stefan Deloose, Tim Vleminckx, Malick Gaye, Arne Ivens, Kenny Christiaens, Reda Serrou (69’ Kabba-Modou Cham), Karim Ben Liou, Kurt Weuts (87’ Denis Dessaer), Tom Vermeire, Axel Hermans, Arne Van den Eynde (81’ Hervé Onana)

GELE KAARTEN: 57’ Van Damme, 62’ Gaye, 89’ Wille

DOELPUNTEN: 22’ Ivens (0-1), 24’ Weuts (0-2), 51’ Feys (1-2)