REGISTREREN

SK Sint-Niklaas - KSV Bornem: 2-2 (verslag)

21-11-2016

Eerste elftal

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Bornem! Sint-Niklaas kreeg al heel snel een vrije trap, die door Van Osselaer heerlijk werd binnengetrapt. Bornem moest dus meteen achtervolgen en dit vroege doelpunt gaf de thuisploeg een boost. Ze probeerden er enkele keren snel uit te komen, waardoor het steeds opletten geblazen was. Na een kwartier werd Weuts weggestuurd en keeper Merckx kwam uit de 16 en katapulteerde onze spits. Duidelijk fout, maar scheidsrechter gaf slechts geel voor deze overtreding! Bornem probeerde wel en een voorzet van Vleminckx belandde nog op de lat en enkele minuten later scoorde Weuts de 1-1, maar hij stond net buitenspel. Enkele minuten voor de rust mocht Bornem het doelhout bedanken. Na een corner van de Klaasjes spatte een kopbal van hen uiteen op de lat. De 1-0 ruststand leek een feit tot Vleminckx met een verre inworp Weuts vond, die kopte de bal door tot bij Dessaer. Hij twijfelde niet en de 1-1 was een feit.

Bornem kwam sterk uit de kleedkamer en de intenties waren meteen duidelijk! Zo snel mogelijk die 1-2 scoren. De ingevallen Serrou zorgde voor veel dreiging. Sint-Niklaas kreeg het moeilijk en kwam er maar sporadisch uit. De 1-2 hing in de lucht! Een kwartier voor het einde was het dan raak. Alweer Weuts met de assist, nu was het wel Onana die koelbloedig de 1-2 binnen knalde. Onana had nog verschillende kansen om zijn 2e doelpunt van de avond te maken, maar keeper Merckx zat er steeds goed tussen. Bornem leek de 3 punten binnen te halen tot de scheidsrechter in blessuretijd een penalty toekende aan de thuisploeg. Ook na het zien van de beelden, weet nog altijd niemand waarom er een penalty gefloten is! Guidice zette uiteindelijk de penalty om, waardoor de 2-2 eindstand een feit was.

Na de wedstrijd waren de geel-roden uiteraard ontgoocheld! 1e helft was moeilijk, maar de late gelijkmaker in 1e helft was belangrijk. Dit gaf vertrouwen, waardoor Bornem een sterke 2e helft speelde en de 3 punten absoluut verdiende! Na de 0 op 6 werd er wel opnieuw een punt (met rare nasmaak) genomen. Hopelijk kunnen we komende zondag de 3 punten thuishouden tegen Gullegem.