REGISTREREN

KSV Bornem - Eendracht Aalst: 0-1

14-11-2016

Eerste elftal

Het spektakelstuk van vorig jaar, met een late remonte van 1-4 naar 4-4, is KSV Bornem – Eendracht Aalst deze keer niet geworden. In een niet onaangename wedstrijd speelde KSVB in de eerste helft behoorlijk mee, al was van meet af aan duidelijk dat Eendracht toch de bovenhand ging nemen. Een eerste gevaar dreigde toen de bezoekers een drietal hoekschoppen op rij afdwongen en Van Hoevelen uiteindelijk doelman Stefan Deloose tot een eerste save dwong (9’). Aan de overkant werd een gekraakt schot van de infiltrerende Arne Ivens gestopt door keeper Vandennoortgaete (20’). Maar eigenlijk vielen er uit het Aalsterse overwicht voor rust amper doelkansen te noteren, ook het enige doelpunt kwam voort uit balverlies op het middenveld. Zo kwam de snelle De Rock (vorig seizoen nog met SV Oudenaarde tegen Bornem) op aangeven van Diarra in schietpositie, eerst knalde hij tegen Ivens aan maar in de herneming schoot hij onder de lat binnen (25’, 0-1). Kort voor de rust kreeg Kurt Weuts nog een schietkans, maar de bal ging over doel (40’). Al bij al dus een vrij evenwichtige eerste helft met weinig doelkansen.

Wat men al aanvoelde voor de pauze, namelijk dat Aalst toch wel sterker was, kwam er helemaal uit in de tweede helft. Bij een eerste aanval was zelfs doelman Deloose geklopt op een schot van ex-Bornemspeler Mitu, maar een attente Denis Dessaer keerde de 0-2 voor de doellijn weg (52’). In tegenstelling tot de eerste periode kreeg KSV Bornem er nu nog amper een voet tussen, en was het vooral zaak van de kloof niet groter te laten worden. Op aangeven van Yala Lusala dook de gevaarlijke De Rock in de 66’ voor doelman Deloose op, maar die redde knap zijn schot. Tien minuten later leek De Rock dan een hoekschop om te zetten in 0-2, maar weer lag Dessaer in de weg (76’). Even later zette de snelle Mitu een ren in langs de zijlijn, afgerond met een knal die door Deloose puik in hoekschop werd geduwd (79’). Het is duidelijk dat al wie door een ‘neutrale’ bril naar deze wedstrijd keek, veeleer een (verdiende) 0-2 verwachtte dan een 1-1. Maar in het voetbal is het zo dat de wedstrijd nog niet ‘gespeeld’ is zo lang het verschil slechts één goal is. Het zou zomaar gekund hebben toen Weuts in de 90’ totaal onverwacht de bal in gunstige positie kreeg, maar daardoor zijn schot kraakte.

Er kan niet gezegd worden dat KSV Bornem slecht heeft gespeeld, er werd gewoon verloren tegen een sterker Eendracht Aalst wat op zich geen ramp is. Vermoedelijk is dit een ploeg voor de top-3, want in de wetenschap dat er 8 à 9 nieuwkomers bij lopen, hebben de Ajuinen zelfs nog een progressiemarge. KSVB moet van zijn kant wel terug de draad van puntengewin opnemen. Die knappe eerste periode van 10 matchen heeft weliswaar voor een mooie kloof gezorgd met de ploegen buiten de top-10. Maar na die sterke 9 op 9 moest er intussen echter een 0 op 6 ingeschreven worden, waarbij er niét werd gescoord en zelfs nauwelijks een doelkans werd afgedwongen. Dat vooral wekt enige argwaan op, Bornem heeft slechts de 10de best scorende aanval van de reeks… Er is wel nog altijd maar één ploeg die minder doelpunten heeft geïncasseerd, maar je kan niet uitsluitend blijven rekenen op de verdediging. Het punten- en klasseverschil tussen de meeste reeksgenoten is niet groot, en dan zijn schommelingen in de rangschikking snel gebeurd. Tussen Bornem en Brakel op de 11de plaats is slechts 5 punten verschil, de neerwaartse spiraal kan de eerstkomende weken dus maar best terug gestopt worden.

DOELPUNT: 25’ De Rock (0-1)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Ivens, Dessaer, Vleminckx (83’ Depret), Vermeire, A. Hermans, Gaye (61’ Serrou), Ben Liou (83’ Van den Eynde), Weuts, Onana

EENDRACHT AALST: Vandennoortgaete, Verbrugge (64’ De Man), Van Hoevelen, Marmitte, Claeys, Geenens, Van Tricht (77’ De Coninck), Diarra, Yala Lusala, De Rock, Mitu

GELE KAART: 44’ Gaye