FC Knokke - KSV Bornem: 2 - 0, bedankt supporters!

07-11-2016

Eerste elftal

Op de 10de speeldag stond KSV Bornem voor een lastige verplaatsing naar FC Knokke, de ploeg van ex-KSVB-trainer Yves Van Borm. Kurt Weuts en Kabba-Modou Cham bleven wegens ziekte beiden langs de kant en zodoende diende trainer Bart Selleslags zijn pionnen te verschuiven. Aan het zeetje stond een verraderlijke wind (die steeds van richting veranderde), dit in combinatie met de afwisseling tussen zon en regen maakte het er geen aangename partij van voor zowel spelers als supporters.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar de schuiver ging meters naast. Bij Bornem was het door de afwezigheid van zowel Kabba als Weuts een beetje zoeken naar aanspeelpunten voorin. Het eerste kwartier lukte dit nog redelijk maar gezien het aantal kansen klom Knokke bijna halfweg de eerste helft op een verdiende voorsprong. De tot hier toe zeer secuur spelende Bornemse verdediging (amper 7 tegendoelpunten op 9 wedstrijden!) liet zich op 8 minuten tijd echter twee keer op snelheid pakken. Knokke speelt het telkens goed uit en werkt de zeer snelle counters prima af: 1-0 in minuut 22 en 2-0 in minuut 30. De eerste echte beste Bornemse kans komt er net na het halfuur via een verre vrije trap van Arne Ivens (over). Diezelfde Ivens komt er op slag van rust nog een keer dicht bij wanneer hij goed inloopt op een vrije trap van Axel Hermans maar zijn poging gaat naast het doel. In deze eerste helft had KSV Bornem het moeilijk om aanspeelpunten voorin te vinden en liet het zich twee keer op snelheid pakken via perfect uitgespeelde counters van de thuisploeg.

In een poging om het evenwicht te herstellen voerde trainer Bart Selleslags tijdens de rust enkele taktische ingrepen uit. Zo kwam Nicolas Depret in de ploeg en bleef Tim Vleminckx in de kleedkamer. Voor Knokke hoefde het niet echt meer en KSV Bornem kwam beter in de wedstrijd. Verder dan een paar schuchtere pogingen en een aantal buitenspelvallen kwam het echter niet. En als het al eens door de verdegiging glipte dan stond de doelman van Knokke goed mee te voetballen. De allerbeste kans was er nog in de slotminuut wanneer een heroptredende Arne Van den Eynde de bal diep op Hervé Onana speelt en diens poging in hoekschop wordt gewerkt.

Na een derde van de competitie afgewerkt te hebben kan KSV Bornem niet anders dan tevreden terugblikken op de eerste 10 wedstrijden waarin het amper 2 nederlagen liet noteren. Door deze cijfers prijkt het nog steeds op een overhoopte en zeer mooie gedeelde tweede plaats in het klassement. Weliswaar ver (8 punten!) achter leider Sparta Petegem. Vraag op dit moment is: wie gaat deze Spartanen van de titel houden én wie gaat hen de eerste nederlaag toedienen?

Zoals vermeld werd de wedstrijd in gure weersomstandigheden afgewerkt. Met 41 supporters die er een daguitstap van maakten met supportersclub Geel-Rood, 21 medewerkers die genoten van een footlunch en nog een aantal supporters die per wagen de verplaatsing maakten was KSV Bornem goed vertegenwoordigd in Knokke. Bedankt voor jullie steun!

Die steun was trainer Bart Selleslags niet ontgaan en hij stuurde na afloop volgende bericht:

Aan alle KSVB supporters,

Bedankt voor jullie steun gisteren in Knokke nadat jullie reeds op een vroeg tijdstip de bus genomen hebben via Sluis naar de Belgische kust of reeds ‘s middags aanwezig waren in Knokke voor de footlunch!
Het waren zeer natte en koude weersomstandigheden om in zit- & staantribune de wedstrijd bij te wonen.
We kenden ook (pas) onze tweede verlieswedstrijd van het seizoen.
Doch is het steeds een aangename vaststelling dat we op jullie betrouwbare steun kunnen rekenen.