REGISTREREN

KSV Bornem - KVK Westhoek: 1 - 1

10-10-2016

Eerste elftal

Vooraf werd hier al aangegeven dat het op bezoek komende KVK Westhoek een moeilijk te kloppen tegenstander zou zijn, o.a. omdat het na de promotie uit 4de klasse met Ternier en Hillewaere deze zomer nog twee kleppers van VV Koksijde had aangetrokken. Dat bleek ook zo te zijn, want KSV Bornem had het niet gemakkelijk om gelijke tred te houden. Voor Westhoek werd het al het 4de gelijkspel in 6 wedstrijden, naast een 1-3 zege op SK Halle en een 1-0 verlies op Winkel Sport.

De eerste helft verliep grotendeels evenwichtig, al had KSVB-doelman Stefan Deloose een groter aandeel in de 0-0 ruststand dan zijn overbuur. De eerste mogelijkheid was voor de vrijstaande Denis Dessaer, maar hij was te verrast om te profiteren (10’). In de 24’ draaide Hillewaere zich knap vrij, maar zijn schot werd gepareerd door Deloose. Dan was het weer de beurt aan Bornem toen Kabba-Modou van kortbij op doelman Dumesnil besloot (28’), die een verleden heeft bij KV Oostende en Excelsior Moeskroen. In het slotkwartier hadden de bezoekers op voorsprong kunnen klimmen: 35’ een mooi in de benedenhoek gedraaide vrijschop van Hillewaere werd echter knap gestopt door Deloose; en 43’ na Bornems balverlies bediende Ternier snel Hillewaere, maar die duwde de open doelkans over de lat.

KVK Westhoek schakelde een versnelling hoger bij het begin van de tweede helft. Al in de 46’ ging een plaatsbal van Ternier rakelings naast de verste paal. De op komst zijnde 0-1 viel enkele minuten later toch: de kwieke Ternier verscheen nogmaals in schietpositie en duwde de bal tussen Dessaer en doelman Deloose over de doellijn (51’, 0-1). In het daaropvolgende kwartier hadden de bezoekers KSV Bornem voor een voldongen feit kunnen zetten, want er volgden nog drie uitgelezen scoremogelijkheden. Eerst schoot Hillewaere de 0-2 tegen de verste paal (53’); even later kapte Wittesaele zich vrij, maar de uitkomende Deloose weerde zijn schot af (55’); en daarna ging nog een plaatsbal van Ternier over de lat (71’). KSVB wist dus telkens te ontsnappen, en om iets terug te doen werd met Hervé Onana een extra aanvaller ingebracht. Een kwartier voor tijd kwam Bornem eerder gevleid op gelijke hoogte toen een vrijschop van Tim Vleminckx aan de tweede paal door de inlopende Dessaer werd binnengekopt (75’, 1-1). Een vrijwel identiek doelpunt als de week voordien op Winkel Sport, met dezelfde twee spelers. Zoals dat gaat in voetbal had deze gelijkmaker een wijziging van het spelbeeld tot gevolg. Nauwelijks 2 minuten later verscheen de ingevallen Onana plots voor doelman Dumesnil, maar deze ervaren keeper duwde de bal nog in hoekschop (77’). Een 2-1 winst zou ook te veel gewild zijn, de Bornemsupporters waren al best tevreden met een gelijkspel dat er lang niet leek in te zitten. De laatste doelkans was ook nog voor KSVB toen een verre inworp van Vleminckx naast de verste paal werd gekopt door Kurt Weuts (80’). In dat sterk slotkwartier van Bornem pakten de bezoekers overigens nog vier gele kaarten, vermoedelijk vooral uit frustratie om het mislopen van een wenkende uitzege. Voor KSV Bornem is deze 9 op 18 en gedeelde 6de plaats alvast een goede competitiestart, hoewel nog net iets minder dan vorig seizoen (toen gedeeld 5de met 10 punten).

DOELPUNTEN: 51’ Ternier (0-1); 75’ Dessaer (1-1)

KSV BORNEM: Deloose, Christiaens, Dessaer, Ivens, Vleminckx, Ben Liou (85’ Depret), Vermeire, A. Hermans (56’ Onana), Gayé, Kabba-Modou (76’ Laurens), Weuts

KVK WESTHOEK: Dumesnil, Euvrard, Van Damme, Dewilde, Feys (80’ Bailleul), Robaeys, Rico, Callens, Ternier, Wittesaele (71’ Jansen Da Silva), Hillewaere (83’ Verstraete)

GELE KAARTEN: 63’ Christiaens, 76’ Jansen Da Silva, 86’ Callens, 89’ Verstraete, 90’ Ternier